Mun tärkein (ja ehkä viisain) päätökseni todella, todella pitkään aikaan oli se, kun allekirjoitin itseni kanssa sopimuksen siitä, että näistä synttäreistä ei tarvitse eikä kuulu stressata. Pykälä yksi sanoi, etten olisi sen parempi tai huonompi äiti vaikka en kakkua itse leipoisikaan tai omin pikku kätösin askartelisi tällä kertaa ihan kaikkea hauskaa, mitä Pinterestillä olisi tarjota. Pykälä kaksi vaati, että järjestelyt mahdollistaisivat myös äidin osallistumisen juhliin muutenkin kuin kotiorjan roolissa. Pykälä kolme lausui, että kaikille pitäisi jäädä juhlista hyvä fiilis. En ole ainakaan vielä saanut sopimusrikkomuksesta kutsua oikeuden kuultavaksi, joten ihan hyvin tais mennä.

Ehdollinen pykälä neljä tosin sanoi, ettei juhlilla tarvitse olla teemaa. Lähdinkin soitellen sotaan ja olin ihan coolin rentona vaan hoitelemassa pöytään jotain lapsille maistuvaa. Jotenkin kummasti se My Little Pony kuitenkin sniikkasi itsensä koristeisiin mukaan. S ei siis todellakaan vielä osaa pyytää mitään, mutta tää hahmokavalkadi lämmittää sentimentaalista äitiä, joka itse on aikoinaan noilla pastellin sävyisillä heppafiguureilla leikkinyt. Eli tässä kohtaa sopimuksen rajoja hieman venytettiin. Pöytään löysi tiensä MLP-lautaset ja servetit ja vielä hepan muotoinen foliopallo. Kukissa luotan aina Kukkakauppa Laurentiin. Mialle ei tarvii turhan paljon speksejä ladella ja aina tulee mielettömän kauniita asetelmia.

Tarjoiluiden kanssa menin todellakin sieltä mistä aita oli, ei ainoastaan matalin, vaan ehkä jopa kokonaan poistettu. Tilasin täytekakun ja voileipäkakun Cutiepie Bakerysta Vantaalta. Ihan hurjaksi ryhdyin ja otin vielä kotiinkuljetuksellakin. Ei tarvinnut miestä patistella juhla-aamuna kakunhakureissulle maanisesti varoitellen kaahaamasta kuorrutuksia ruttuun. Säilyi senkin suhteen rauha maassa.

CutiePiella on iso lista toinen toistaan herkullisempia kakkuvaihtiksia, joita ei sitten kannata sokerinhimoissaan lähteä katselemaan. Voipi käydä niin että haluaa kaikki. Kannattaa siis olla se mies siinä vieressä, joka pitää järjen äänen sokeriaddiktin tilauksissa mukana ja sanoo, että se 10 hengen kakku riittää ihan hyvin. Palvelu CutiePiella oli myös mitä mahtavinta: hurjaan 5€ lisähintaan sain customoidun koristelun kakulle. Antamani speksit "jotain pinkkiä" muovautui kakkumestarien käsissä tuollaiseksi mielettömän hienoksi vaaleanpunaiseksi koristemereksi jota kaikki vieraat ihastelivat. (Teki mieli valehdella, että ite tein joo, mutta olisin kuitenkin jäänyt siitä kiinni. Ehkä sekunnissa. Kyllä noi ystävät mut tuntee.)

 

Voileipäkakku on mun intohimoni. CutiePiella oli hauskoja uusia versioita niiden perus leikkele/lohijuttujen lisäksi. Me kokeiltiin BLT-voikkarikakkua ja oli todella hyvää vaikkakin aavistuksen suolaista. No, jos tilaa pekonia niin tuskin kannattaa odottaa mitään terveysruokaa. Tämän lisäksi suolaisena napsittavana pöydästä löytyi cocktailpiirakoita (joilla S voisi varmaan elää, jos saisi) sekä popcorneja (niissä ei ollut suolaa sitten taas laisinkaan, ellei mies salaa ripsauttanut). Makean nälkään pöydästä löytyi ah niin trendikkään naked caken lisäksi jäätelöä lisukkeineen, pipareita (Siis joulupipareita. Oikeesti. Koska niitä tuo tyyppi vois kans syödä kilon.), hedelmistä ja marjoista koottu sateenkaari (koska Rainbow Dash), Rocky Roadia (tämän jopa tein itse, haluatteko reseptin? Aivan superhelppo!) sekä Raikastamon luomupillimehuja (Näistä sai ne hyvä mutsi-pisteet eiks niin?).

Kutsuvieraat aikuisineen täyttivät tilan sekä fyysisesti että audiaalisesti (onkohan tämä edes sana?), mutta vaikka olohuone-keittiö akselilla (ja välillä karkumatkalla rappusissa) touhusi seitsemän lasta niin itkupotkuraivareilta vältyttiin jotenkin maagisesti. Sipu ei ollutkaan leluistaan supermustasukkainen eikä edes ne pienimmät jääneet sokerihumalaisten maantiekiitäjien jalkoihin. Lahjaksi saatuja laastareita ei tarvinnut heti ottaa hyötykäyttöön.

Lahjoista puheenollen: jos kaksi vierasta tuo laastaripaketin niin kertooko se lapseni tendenssistä törmäillä ja muksahdella normaalia enemmän? Mukkelis makkelis ainakin on vahvasti sanavaraston käytetyimpien sanojen joukossa. Ehkä ne laastarit kannattaa siis ottaa mukaan kun lähdetään käyttämään muita lahjoja. Sipu sai siis toiveidemme mukaan elämyslahjoja Flamingon vesipuistoon, Rush Tramboliinipuistoon sekä Leikkiluolaan. Jotenkin tällä kiireen ja Konmarituksen aikakaudella sitä arvostaa yhdessä tekemistä ja viihtymistä tavaroiden ja härpäkkeiden sijaan. Sekä lapsen täydellistä uuvuttamista hyvien yöunien todennäköisyyden nostamiseksi. Erityisesti sitä.

 

 

 

Kommentit (4)

Vierailija

Onnea Sipu! Ihania herkkuja, slurps! 😍 Sainkin hyviä vinkkejä tarjoiluun tästä postauksesta, pojan 5v. päivät ensi kuussa.
Rocky road reseptiä kehiin! Ja juu, raikastamon mehuista pointsit :D

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No nyt on RR-resepti eetterissä. Älä sit syytä mua kun ite syöt puolet annoksesta "ihan vaan laadunvarmistusmielessä". Ei sillä että niin olis käynyt esim. meillä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat