Kommentit (5)

Vierailija

Mulla kokemusta kahdesta "koliikkivauvasta", toisella helpotti n. Puoli vuotiaana, toisella huudot loppuivat vasta n. 1,5 -vuotiaana. Mitään syytä ei löydetty, koska ei haluttu tutkia. Neuvolan vinkit "aika auttaa", "kaikki vauvat itkevät" tuntuivat lähinnä vittuilulta kun olet kantanut lasta 6 tuntia putkeen, välillä syöttäen, välillä vaippaa vaihdettu jne ja vauva vain huutaa naama punaisena selkä kaarella. Sitten sai levätä vartista puoleen tuntiin ja sama alusta. Kyllä siinä uupuu totaalisesti, eikä apua pyynnöistä huolimatta saanut julkisella. Vasta yksityinen lääkäriasema otti todesta asiani ja vauvojen huudot loppuivat "kuin seinään", löytyi syy ja se siitä. Tämän päivän neuvolat ovat iso vitsi, ellei kyseessä ole ns. Standardi vauva jolla ei ole mitään vaivoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No huhhuh! Hippasen epäkiitollinen kommentti - neuvola on vitsi - kannattaisi sinunkin muuttaa vaikka jenkkeihin, jossa ei tarjota minkäänlaista ilmaista neuvolaa, synnytyksestä puhumattakaan. Itse olen aivan uskomattoman kiitollinen sitä hienosta hoidosta mitä raskaana oleva äiti saa Suomessa; jokainen pienikin vaiva tutkitaan tarkasti ja kaiken saa vielä ilmaiseksi - maailman parhaiden sairaaloiden ja lääkäreiden avulla. Sama juttu vauvan kanssa, jopa kunnalliselle puolelle pääsee heti jos vauvalla jotain vaivaa. Mitään riskejä ei oteta.

Sitten on aivan toinen keskustelu miten hyvin neuvoloissa tunnistetaan ja osataan tukea äitiä kun epäillään vaikka masennusta, minun kokemus on erittäin positiivinen koska olin itse aivan hajalla rankan synnytyksen jälkeen ja se otettiin vakavasti. Mutta suoraan sanoen törkeää sanoa että neuvolajärjestelmä olisi vitsi vaikka olisi miten uupunut koliikkivauvan kanssa. Ihan kun se olisi työntekijöiden vika että lapsi itkee.

Vierailija

Aina puhutaan vaan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Kuinkakohan monella äidillä on posttraumaattinen stressioireyhtymä (kamalan, vaikean, traumaattisen) synnytyksen jälkeen ja sitä ei haluta missään tunnistaa. Mullekin tarjottiin aina vaan jotain synnytyksen jälkeistä masennusta diagnoosiksi, vaikka trauma on ihan eri asia. Onneksi pääsin terapiaan ja pääsin yli asiasta.

Vierailija

Vain koliikkilasta 3-6 kuukautta putkeen hoitanut äiti tietää mistä puhuu ja mitä kokee. Neuvolasta ei todellakaan saa tarvitsemaansa apua nykypäivänä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla