Vierailija

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072621960037_ul.shtml

Australian yleisradioyhtiö ABC lähetti maanantai-iltana Four Corners -ohjelmassa videokuvaa, jolla nuorisovankilan vartijat suihkuttavat kyynelkaasua nuorten päälle ja sitovat puolialastoman pojan huppu päässä tuoliin.

Nuoria on ohjelman mukaan pidetty myös pitkiä aikoja eristyssellissä.

Turvakameran videokuvat Don Dalen nuorisovankilasta Darwinissa on kuvattu vuosina 2010–2014. Videokuvissa näkyy, miten vartijat pilkkaavat nuoria vankeja, repivät yhtä poikaa niskasta heittävät hänet selliin. Toisen teinin pää on huputettu kuin Abu Ghraibin vankilassa, ja poika on kahlittu tuoliin kiinni käsistä, jaloista ja kaulasta.

Videolla näkyy myös kymmenen eri tapausta, joissa vartijat kyynelkaasuttavat poikia 1,5 minuutin ajan. Kaikki kuusi poikaa altistuivat kyynelkaasulle, viisi heistä selleihinsä lukittuina. Nuorimmat heistä ovat vain 14-vuotiaita.

Tapauksen vuoksi pinnalle nousi jälleen kysymys aboriginaalien kohtelusta Australiassa, sillä 94 prosenttia Pohjoisterritorion nuorisovangeista on aboriginaaleja.

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (6)

Vierailija

Kiduttajat valkoisia, siksi ollaan hiljaa.

Kuka muistaa Abu Ghraibin valkoiset kiduttajat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Australiassa jouduttiin lanseeraamaan aboille valistava tv-kampanja, jossa kerrottiin että keskellä autotietä makaaminen on hengenvaarallista. Heillä oli se ihan yleisesti tapana. En tiedä mitä lajia abot edustavat, tuskin nykyihmistä...

Vierailija

Sydneyssä oli aivan liikaa aboriginaaleja, jotka makasivat huumepöllyssä kadulla ja kerjäsivät rahaa alkoholiin. Tilanne oli mielestäni kauhistuttava, koska mm. Britanniasta muuttaneet ovat sortaneet alkuasukkaita ja muuttaneet heidän maailmansa ottamalla huostaan aboriginaalien lapsia jne.

Nuorisovankilan lasten teoista ei mainittu, mutta julma kohtelu on edesvastuutonta etenkin nuorten kohdalla ja onneksi siihen on lopulta puututtu.

Toivon, että keksitään keino, jolla alkuasukkaiden tilanne saadaan heidän toivomakseen heidän omassa maailmassaan ja he saavat elää rauhassa lastensa kanssa. Toivottavasti he saavat elää huumeetonta ja alkoholitonta elämää, luonnon keskellä. 

Vierailija

Jep. Ensin aboriginaaleilta riistetään kaikki, heidät syrjäytetään täysin yhteiskunnasta ja vieläkään asiaa ei laiteta kuntoon! Nämä pistää aina niin vihaksi. Heillä ei ole enää mitään.

Kyllä se usein mietityttää, valkoisten hulluus. Ei vain Australiassa, vaan myös USAssa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla