Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yleensä ihmiset viittaavat henkisesti vahvoilla ihmisillä niihin, jotka eivät kärsi vastoinkäymisistä, vaan palaavat raiteilleen nopeast. Toisin sanoen niihin, jotka eivät pienestä hätkähdä. Onko tuo todellista vahvuutta? Kaikki ihmisethän eivät koe asioita yhtä voimakkaasti, joten esim lemmikin kuolema ei ole samanlainen kokemus kaikille.

Vähemmän empaattiset ihmiset eivät näe ympärillään niin paljon kärsimystä kuin empaattiset. Epäempaattisia kuitenkin nimitetään yleensä vahvoiksi persooniksi, tjsp. Eikö tuo ole väärin kutsua tuommoisia ihmisiä vahvoiksi? Eiväthän he edes joudu kokemaan suurta kärsimystä, joka todella koettelisi heidän voimiaan. Vähän sama kuin kutsua kevyillä painoilla treenaavaa kuntoilijaa vahvaksi, koska tämä jaksaa joka kerta nostaa painot ilmaan.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (2)

Vierailija

Henkisesti vahva ei lähde esim. haukkumaan heikompaa ryhmän mukana jos kokee haukkumisen vääränä. Eli uskaltaa olla laumaa vastaan silläkin uhalla että hänet suljetaan ulos ryhmästä.

Vierailija

Ihailen sellaisia henkisesti vahvoja, jotka ovat oikeamielisiä, viisaita, hyväsydämisiä ja uskaltavat myöntää jos ovat väärässä ja sitä myötä muuttaa ajatteluaan ja toimintaansa. Henkisesti vahvat ihmiset pystyvät kulkemaan myös vastavirtaan. Eivät myötäile yleistä mielipidettä, jos ajattelevat itse toisin. He uskaltavat puolustaa ihmisiä ja asioita, kun näkevät sen tarpeelliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla