Rypsiöljy loppui ja käytin hätätilanteessa kookosöljyä
Rypsiöljy loppui ja käytin hätätilanteessa kookosöljyä
klo 16:28 | 11.6.2016
Olen hommannut tuon runkkuöljyksi, mutta nyt paistettuja kananmunia oli pakko saada. Ajattelin että kookoksen maku tulee liikaa läpi ja ei sovi ollenkaan yhteen kananmunan kanssa, mutta ei kyllä ollenkaan huono lopputulos. Suosittelen, jos haluaa vähän täyteläisyyttä ja vivahde-eroa paistettuihin kananmuniinsa.
Nythän on niin että rypsiöljyä ei ole enää saanut ostaa pitkään aikaan johtuen EU-ssädöksistä, joten todennäköisesti kyseessä on kuitenkin rapsiöljy.
Hyvä tietää! Nyt saan baarista pesää, kun kerron naisille, että mitä öljyä he oikeasti käyttävät.
-ap
Aika hintava runkkuöljy sulla.
Kyllä rypsiäkin vielä viljellään ja rypsiöljyä myydään mutta se vaatii kaupan vaihtoa lidlistä toiseen ryhmään.
No onhan tuo riittoisaa. Varmaan puoli vuotta kestää yksi vitosen purnukka, ei paha.
-ap
On sitä saanut ostaa, mutta sen viljelyssä Suomessa käytettyä torjunta-ainetta ei ole saanut käyttää, joka johti väliaikaiseen rypsiöljy pulaan kaksi vuotta sitten.
En tiedä, pettääkö vanhuksen muisti, mutta minulla on mielikuva, että kun ennen paistettiin munkkeja, niin ostettiin paketti valkoista paistinrasvaa, joka sulatettiin, ja se oli ainakin osaksi kookosrasvaa, ellei peräti kokonaan. Ei ne munkit kyllä kookokselle maistuneet.