Vierailija

Läheisellä reuma ja nivelrikko sormissa, oli kaatunut ja murtanut sormen. Päivystyksen lääkäri kuvasi sormen, murtumahan siellä. Lääkäri oli nykäissyt sormen takaisin paikoilleen, kipupiikin sai vasta sen jälkeen. Sormen kiskominen oli kuulema sattunut kamalasti, miksi ennen sitä ei saanut kivunlievitystä. Saisiko nivelrikkoista sormea edes kiskoa niin?

  • ylös 1
  • alas 12

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kai ne saa, mulla polvilumpio rusautettiin paikalleen ilman mitään ennakointia ja se kyllä sattui!!

Vierailija

Jos on kovin tuoreesta murtumasta kyse, niin paikalleen laitto yritetään tehdä nopeasti, jotta kudokset eivät ehtisi turvota. Useimmat puudutteet lisäävät turvotusta. Jos turvotusta on paljon on paikoilleen veto vaikeampaa ja joissain tapauksissa sitä ei voi tehdä, vaan sitten joko leikataan tai odotetaan muutama päivä sitten vasta voidaan laittaa paikoilleen (ja toipumisaika ja paranemisennuste huononee). Kun apikoilleen veto tehdään varoittamatta ei potilas ehdi jännittää ja homma onnistuu helpommin. Eli sinänsä lääkärin toiminnan ymmärtää ja jos sormi vielä meni paikalleen yhdellä nykäisyllä, niin tuo kivun määrä nyt ihan loputon ole.

Toisaalta potilaalla on oikeus päättää hoidostaan ja oikeus tarpeellisen kivunlievitykseen eli en lääkärin toimintaa ihan oikeaoppisenakaan pidä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla