Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

...Lähinnä kiinnostaisi tietää, miten lukuvuosimaksut pystyy rahoittamaan? Opintotuki siihen ei ainakaan riitä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

Ulkomailla opiskeleva saa korotettua tukea. Voi hakea myös useita stipendejä, niitä on tarjolla miljuunasta eri paikasta.

Mamma betalar

Lue Kelan sivuilta tarkat tiedot. Opintolainaa voi saada esim. Englannin yliopisto-opiskeluun 700 e/kk ja opintorahaa sekä asumislisää yhteensä n. 500 e/kk. Lukuvuosimaksut vaihtelevat, EU:n ja ETA-alueen opiskeliajat maksavat vähemmän kuin Euroopan ulkopuolelta tulevat opiskelijat. Monissa Euroopan maissa ei peritä lukukausimaksua, esim. Madridin yliopistossa. Tarvitaan siis stipendi tai vanhempien avustusta, jos aikoo pärjätä. Kampus-asuminenkin (yksiö) maksaa helposti 6000 puntaa ja huonolla valuuttakurssilla se tarkoittaa n. 8000 euroa vuodessa. Ruoka ja matkat ym. maksavat myöskin melkoisesti. Kesätyön saamistakin tuo Englannissa opiskelu vaikeuttaa, koska lukuvuosi alkaa yleensä lokakuussa ja päättyy kesä-heinäkuussa. Maisteriohjelmat ovat sitten oma juttunsa. Tosin moni voi olla paljon säästäväisempi kuin oma tyttäreni on, joten ehkä en ole hyvä esimerkki kertomaan asiasta :-)

Jos opiskelee Suomessa tai ulkomaillakin, voi hakea Erasmus-vaihtoon, joka kestää 1/6 v - vuoden. Siihen saa EU:n Erasmusapurahaa (pari tonnia vuodeksi tjtk), vaikka lukukausimaksua ei edes perittäisi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla