Vierailija

Ero tulossa ja pitäisi ostaa joko oma asunto tai muuttaa vuokralle. Omaan asuntoon olisi säästöjä noin puolet asunnon hinnasta (100 000 €) ja lainaa joutuisin ottamaan 80 000 - 100 000 €. Vakituinen, mutta osa-aikainen työ, joten palkka 1200 €. Lainalupaus saatu pankista, vaikka tiukkaa tulee olemaan. Kummin tekisitte?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ostaisin sen sadan tonnin asunnon, ja säästäisin siinä lisää rahaa jolla ostaisin sen 200 tonnin kämpän myöhemmin... 100 tonnia lainaa minimituloille on ihan liikaa.

Vierailija

Paljonko lainsnlyhennys + korot + yhtiövastike on ja paljonko vuokra olisi? Ottaisin lainan ja pitkän maksuajan, jolloin kk-maksu oli mahdollisimman pieni. Näin siis, jos pn mitenkään varaa.

Itse vastaavassa tilanteessa sain Helsingistä edullisen vuokra-asunnon ja ostin toiselta paikkakunnalta sijoitusasunnon, jonka vuokralla maksoin sen asunnon kulut ja siihen kohdistuvaa asuntolainaa. Myöhemmin oli hyvä pesämuna, kun vuosien jälkeen oston yhteisen perheasunnon nykyisrn mieheni kanssa puoliksi. Jos sijoitusasunnon hankkii, kannattaa tehdä tarkat laskelmat, joissa on otettu huomioon verot, taloyhtiön remontit, kuukaudet ilman vuokratuloja vuokralaisen vaihtuessa jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla