Vierailija

Kokoomusnuorten tuleva varapuheenjohtaja myöntää: "Olen toiminut vastuuttomasti"

Kokoomusnuorten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu Markus Vierumäki pyytää anteeksi toimintaansa.

Kokoomusnuorten piiripuheenjohtajat vaativat aiemmin tänään Vierumäen eroa ja sanoivat tämän syyllistyneen "järjestelmälliseen kiusaamiseen ja uhkailuun" alueensa kokoomusaktiivia Merike Mauringia kohtaan.

- Olen toiminut vastuuttomasti tähän mennessä, mutta näkisin, että mitään peruuttamatonta ei ole vielä tapahtunut, Vierumäki sanoo.

Lahtelainen Vierumäki on valittu kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi kaudelle 2016-2017. Kokoomusnuorten puheenjohtajana aloittava Daniel Sazonov tuomitsee Vierumäen toiminnan mutta ei kommentoi erovaadetta.

- Ilman muuta käydään ensinnäkin pelisääntökeskustelu. Meillä on piirijaoston liittojohto koolla tammikuussa ja siellä keskustellaan nimenomaan toimintamalleista ja toimintatavoista.

"Täysin asiatonta"

Vetoomuksen allekirjoittaneiden piiripuheenjohtajien mukaan Vierumäkeä kohtaan on syntynyt luottamuspula. Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet kokoomusnuorten piiripuheenjohtajat Uudeltamaalta, Pohjanmaalta, Pirkanmaalta, Oulusta ja Keski-Suomesta sekä varapuheenjohtaja Hämeestä.

Sazonovin mukaan Vierumäen kanssa on käyty tiukka keskustelu järjestön toimintakulttuurista. Hän sanoo saaneensa Vierumäeltä sitoumuksen siitä, että vastaava toiminta ei jatku.

- Vierumäen toiminta on ollut täysin asiatonta ja sellaista, mitä ei voi missään nimessä hyväksyä. Tämä ei ole sitä toimintakulttuuria, mikä kokoomusnuoriin kuuluu.

Mauringin Facebookissa jakamassa kuvakaappauksessa Vierumäki oli sanonut, että "suosittelen myös unohtaa kunnallisvaalit".

Vierumäki ei suostu avaamaan keskustelujaan Mauringin kanssa tarkemmin, mutta sanoo käyttäneensä vääriä sanavalintoja.

- Tietenkään en pysty kenenkään ehdokkuutta estämään. Kun yhdistykset ehdottavat ehdokkaita, niin pystyn ainoastaan siihen vaikuttamaan, keitä nuoret ehdottavat. Se oli ylilyönti ja sitä on pyydetty anteeksi, hän sanoo.

Vierumäen Mauringille esittämistä uhkauksista uutisoi aikaisemmin Keskisuomalainen.
STT

Sori siitä. Hmm. Mokattu on, pahastikin, mutta ettäkö pitäisi erota? Älkää unta nähkö.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mikä näitä Kokoomuksen nuoria oikein vaivaa?

Yksi tuomittu murhasta, Saul Schubak muistetaan "heikommasta aineksesta" ja Susanna Koski IKL:n ihailustaan.

Mitähän näistä ihan oikeasti tuumitaan varsinaisen puolueen sisällä? Puolue on jo muutenkin menettänyt uskottavuuttaan ja kannatustaan tosiaan tuon Stubbin toilailujen takia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla