ekaa kertaa

Teimme juuri vasua, mukana oli kelto ja lapsen omahoitaja. Kelto oli seurannut ryhmää, koska hoitajat olleet huolissaan 4-vuotiaan sopeutumisesta päiväkotiin, hän vaihtoi sinne syksyllä kerhosta. Lapsi on aina ollut ujo ja nyt ongelmana että kommunikoi mieluiten nyökkäämällä ja päätä pudistelemalla vieraammille aikuisille. Hoitajissa aiheuttanut huolta vuorovaikutustilanteet ja estyneisyys niissä. Motoriikka ja muut taidot ikätasolla, rauhallinen ja kuten vasussa luki, "huumorintajuinen iloinen poika jonka yhteistyö hyvää". Kelto sanoi että tehdään tuo erityisen tuen päätös ja lapsen käytös viittaa mutismiin. Meitä ei ohjattu eteenpäin, vielä, mutta mahdollisesti pitäisi mennä tutkimuksiin. Neuvolasta aina tullut puhtaat paperit ja lapsi siellä puhunut normaalisti. Tukitoimet ovat ajan antaminen lapselle ja rohkaisu sosiaalisissa tilanteissa.

Millaista seurantaa te muut olette saaneet? Meillä on keväällä uusi tapaaminen mutta ei muuta. Jäin miettimään mutismiasiaa, eikö sellainen pitäisi tutkia jotenkin kun otetaan esille näinkin painavia epäilyjä. Haluaisin kuulla kokemuksia, mitkä teillä ovat olleet syitä, millaisella kaavalla tilanne on edennyt ja oletteko siirtyneet erityiseen tukeen vai takaisin yleiseen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

ekaa kertaa

Nyt lipsahti käsitteet väärin, eli meille tehtiin tehostetun tuen päätös ja kuntouttava suunnitelma, ei erityistä.

Vierailija

Mutismi siis tässä tilanteessa ns selektiivistä, eli liittyy vain päiväkotitilanteisiin? Eli neuvolassa käyttäytyi erilailla. Hienoa, että saatte tukea. Ei ihan helppoa kaikissa kunnissa. Ja hyvä olla liikkeellä hyvissä ajoin ennen eskaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ihan normikäytäntöä tuo, että palaatte keväällä asiaan eli palaveeraatte samalla kokoonpanolla.
Saat halutessasi palautetta lapsen edistymisestä vaikka joka päivä ryhmän henkilökunnalta.
Se, jatkuuko tehostettu tuki ja kuinka kauan, on niin yksilöllistä ja tapauskohtaista, ettei siihen ole kaavaa.
Tai siihen, riittääkö jatkossa yleinen tuki. Erityinen tuki koskee nykyään lähinnä kehitysvammaisia tms.
Hienoa että lapsi saa jo tukea.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla