Toukokuun tohinaa

eeka
 • ylös 0
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (11)

Laama85
Liittynyt26.6.2013

Meillä oli ristiäiset lauantaina ja kutsuttakoon tästä lähtien tyttöämme etunimen ensimmäisellä kirjaimella eli neiti V :) 

 

Meillä tyttö nukahtaa yleensä klo 20.30-21.00, mutta syö edelleen kolme kertaa yössä...

 

Me aloitettiin muuten viime viikolla vauvakerho :)

 

laama ja neiti V 7vkoa

 • ylös 0
 • alas 0
ricsu
Liittynyt25.8.2013

Tohinaa on tosiaan riittänyt ja toukokuu on meillä yhtä juhlaa. :D Ensimmäinen viikonloppu meni isoissa synttärijuhlissa, nyt sitten oli kaverin urheilulliset polttarit (missä myös meidän kuusiviikkoinen neitonen oli mukana) ja ensi viikonloppuna on ristiäiset, sitten kaverin häät ja sitten vielä yhdet valmistujaiset. Huhhuh! Ihanaa, mutta samalla aika väsyttävää!

Muuten kaikki on mennyt oikein hyvin ja neitosen masuvaivat ja refluksointi alkaa vähän helpottaa, vaikka melkoisesti edelleen vaivaavatkin... Kovasti juttelevainen tapaus tämä meidän neiti. Muistelen että esikoinen aloitti juttelun joskus parin kk ikäisenä, mutta neiti ei ehtinyt kun juuri juuri kuukauden ikään kun käy jo pitkiä jokelteluja sekä äidin että yhden lammas-pehmolelun kanssa. :D Neuvolassakin sanottiin että neidit ovat yleensä paljon verbaalisempia ja aloittavan tuon jutustelun paljon aiemmin... en vain osannut ajatella että näin paljon aikaisemmin! :P Millainenhan höpöttäjä tästä vielä isompana tulee... veljensäkin on nimittäin koko aika äänessä!

Meillä 22-24 mennään yleensä nukkumaan ja nyt noin viikon ollaan heräilty vain 2-3 kertaa yössä syömään... ja heräillään siis uuteen päivään siinä 6-7 aikaan. Ihanaa, on huomattavasti levänneempi olo, kun saa nukkua jo jopa sitä 3-4 tuntia putkeen aika useana yönä!! <3

Ikävä kyllä nyt on flunssa iskenyt koko perheeseen. Itse olen 39 kuumeessa ja esikoinen oli samanlaisessa kuumeessa viikonloppuna, mutta nyt jo parempi. Neitokainen on nyt ihan räkäinen (ja häntä saa olla niistämässä 15 min välein :S), mutta ei onneksi ole kuumetta ainakaan vielä nostanut... ja syöminen onnistuu niistämisen jälkeen suht hyvin kuitenkin tukkoisuudesta huolimatta. Ikävää että noin pienen pitää sairastaa... :(

 • ylös 0
 • alas 0
sonyah
Liittynyt16.7.2013

Täällä ristiäiset juhlittu,Yrjänästä tuli Eino <3

Juhlat olivat kauniit ja 45 ihmistä oli kanssamme juhlimassa poikaamme.

 

Kovin tuo on hymyilevä ja kovasti täälläkin jutellaan. Yksi yö heräsimme isännän kanssa jokelteluun ja siellä Eino sängyssään jutteli nallelleen. Aamusin hänellä on aina paljon juttuja ja hymy on korvasta korvaan,meidän aurinko :)

Mutta samanlaisia nuo isommatkin ovat olleet.

 

Tänään meillä oli 2kk neuvola,mitat 5680g ja 59cm, melkein kilo tullut vajaassa kuukaudessa. Neuvolantädin mukaan tosi hyvin,koska on vain äidinmadolla.

 

Meillä mennään nukkumaan n.23 ja Eino herää syömään 5-6 aikaan ja sitten jatketaan uniavielä pari kolme tuntia. Selkeetä päivärytmiä meillä ei vielä ole.

 

Sonyah ja Eino 2kk 4pv

 • ylös 0
 • alas 0
Laama85
Liittynyt26.6.2013

Meilläkin tyttö on todella kova juttelemaan - höpöttää minulle ja isälleen sekä mobilelle - ja itse asiassa myös muille ihmisille varsin usein. Meilläkin aamut alkaa klo 6.30-7.30 syönnin jälkeen kovasti hymyillen ja jutellen :) 

 

Meillä on perjantaina 2kk neuvola :)

 

laama ja neiti V kohta 2kk

 • ylös 0
 • alas 0
eeka
Liittynyt7.7.2013

Meilläkin aloitettiin hymyilyt n. viikon ikäisenä ja juttelut vajaan kuukauden ikäisenä. Keskimmäinen lapsi oli samanlainen. Paljon jutteleva ja hymyilevä. Meillä höpötellään kaikille, jotka vain vähänkään viitsivät jutella. Sosiaalinen tapaus. :)

 

Yleensä hyvin nukkuvana poikana Olli nyt valvottanut 3 yötä. En oikein tiedä miksi. Saatiin jo aikaistettua nukkumaanmeno 21-21.30, mutta toissa iltana nukahti vasta puoliltaöin ja eilenkin 22.30. Inhottavaa, koska mä oon iltatorkku. Jaksan just just valvoa yli kymmenen, mutta aamulla ei tee heikkoakaan nousta vaikka klo 05.

 

Meidän esikoinen kävi eilen tutustumassa kouluun. :) Tokihan me oltiin Ollin kanssa mukana. Poika veti sikeetä siellä koko toimituksen ajan (8.15-11.30). 

 

Eeka ja Olli 6vk

 • ylös 0
 • alas 0
Millama
Liittynyt29.7.2013

Meilläkin ongelmana tuo ilta ja yöunilla meno, eilen ekaa kertaa puhtaasti huudettiin klo 8.30 lähtien ja rauhoituttiin vain olalle. Muutenkin hankalaa ollut saada jäämään omaan sänkyyn nukkumaan iltaisin, nukahtaa syliin ja siitä kun laskee sänkyyn niin johan herää. Onko vinkkejä miten tuon saisi onnistumaan paremmin? entä miten ootte saanu rytmiä muutettua, ettei nukkumaan meno venyis aina 12-1 yöllä? Vai onko tuo sen hinta, että nukkuu kuitenkin yön melkein aamuun asti, useimmiten n. 5 asti, tosin vain silloin kun menee nukkumaankin noin myöhään..

 • ylös 0
 • alas 0
Laama85
Liittynyt26.6.2013

Tänään tytöllä oli 2kk neuvola - painoa 5510g (melkein kilo Kk lisää) ja pituutta 57,1cm. Ei ihme, että kasvaa, kun maito riittää mulla pakastimeen asti. 

 

Meillä on alkanut syöntivälit pidentyä ja yöheräämiset vähentyä/harventua. Eilenkin tyttö nukahti n. Klo 21 ja heräsi syömään vasta kolmen jälkeen yöllä!

 • ylös 0
 • alas 0
Laama85
Liittynyt26.6.2013

Tuli muuten mieleeni, että otitteko/otatteko nyt 2kk neuvolassa sen rotarokotteen? Tuliko sivuoireita? Meillä tyttö sai siis rokotteen eilen ja on ollut väsyneempi ja kakat haisee tosi pahalle. Myös maha pitää kovaa ääntä.

 • ylös 0
 • alas 0
vanamomamma
Liittynyt19.8.2013

Hei vihdoin minultakin pitkästä aikaa! Mielessäni olette olleet useasti, mutta mahavaivainen typykkä on pitänyt minut sen verran kiireisenä ( ja aikaa noille kahdelle vanhemmallekin lapselle on pitänyt yrittää jostain löytää), että kirjoittelut ovat jääneet. Hyvin kasvetaan täälläkin: viime viikolla neuvolassa 6355 g ja 58,5 cm ( 6 vkoa ja 5 pvää). Noita mahavaivoja lukuun ottamatta kaikki on ok. Rotavirusrokotteen otamme kyllä, sillä nelivuotiaammekin sen aikanaan sai ja oli ihan ok. Rokotteen anto vain siirrettiin noiden mahanväänteiden takia kesäkuun puolelle. Iskäkin on silloin kesälomalla kotona, joten on typyn kantelijoita talossa sitten ihan kaksin kappalein. Ja sittenhän siinä on jo kohta kolmen kuukauden muut rokotukset tulossa...

 

Ihania nimiä lapsenne ovat saaneet! Meilläkin on ristiäiset jo pidetty. Tytöstä tuli Salli.

 

Minäkin olen ollut kipeänä tämän viikon. Flunssa on ollut aikamoinen, ja Buranan voimalla olen elänyt. Tytölläkin nenä on tukossa ja hän yskähtelee, mutta onneksi ei ole tullut sen pahempaa, ettei ole vielä tarvinnut lääkärireissulle lähteä.

 

Että semmoisia meille. Ihana auringonpaiste ulkona! Mukavaa sunnuntaita kaikille. Yritän nyt useammin ehtiä täällä käymään.

 

t. Vanamomamma

 

 • ylös 0
 • alas 0
ricsu
Liittynyt25.8.2013

Heippa. Meillä viikonloppuna neiti sai virallisesti nimen Amanda. Isi valitsi, eikä ollut oma suosikkini, mutta kaipa tuohon tottuu. :D Ja kaksi kummia oli lopulta paikalla, joten juhlat meni oikein hyvin! <3

Meilläkin on ollut flunssaa nyt pari viikkoa... Aina kun tuntuu että hellittää ja lähetään ulos leikkimään, niin on koko porukka kurkkukivussa seuraavana päivänä ja räkä alkaa tukkimaan sieraimia yhdellä jos toisellakin. Ja sittenhän ei tietysti nukuta, kun perheen pienin on tukkonen, koska hän kyllä asiasta ilmoittaa 15 min välein pitkin yötä, että nyt ois niistämisen aika. ;) Rotarokote otetaan kyllä, kunhan 2kk tulee ikää täyteen ja neuvolakäynnin paikka on. :D

Ja mitä Millaman kysymykseen nukuttamisesta/nukkumaanmenosta tulee, ni mä sanoisin tohon vaan että kaikki on yksilöitä!!! Meillä on esikoinen ollu aina huonu nukkumaan ja ei suostunu nukkuu omassa sängyssä ja helposti sit nukahti tissille jne. Ja on edelleen melkeen 3 vuotiaanakin tosi huono nukkumaan. Amanda puolestaan on oikein hyvä nukkuja. Illalla kun laittaa omaan sänkyyn, antaa pusun otsalle, laittaa valot pois ja antaa hiljaisuuden vallita asunnon, niin hän nukahtaa kyllä itsekseen!!! Koko 3 vuoden aikana ei esikoinen ole moista tehnyt! Ja neiti myös nukkuu koko yöt, jos ei nukuta niin sitten juttelee pehmoleluilleen ja antaa muiden nukkua. Mahavaivat ja flunssa toki pientä itkettää... mutta sen nyt ymmärtää... Harmi että niitä on aika paljon neidillä ollut, muuten kun tuo olisi niin täydellisen helppo tapaus! <3 Mutta siis meillä esikoinen tulee edelleen joka yö mun viereen nukkumaan ja herää ainakin sen 7 kertaa... eli enempi kuin kuopus. :) Onneks se palaa puolen minuutin sisään takasin unille, mutta herättää mut siinä kumminkin... Poika on siis niinkun äitinsä pienenä ja tyttö näyttää perineen isänsä unenlahjat!

Aurinkoista viikkoa ja kiitos kasvu ja kehityspäivityksistä - ihana lukea kuinka muualla elellään suunnilleen samanikäisten vauvojen kanssa... Meillä menee siis oikein hyvin ja elämä on paljon helpompaa ja ihanampaa kuin esikoisen vauva-aikaan... tässähän suorastaan alkaa harkita että pitäiskö sitä pyörtää päätöksemme kahdesta lapsesta ja unelmoida vielä kolmannesta... ;)

T: Ricsu + Manta 7vk

 • ylös 0
 • alas 0
eeka
Liittynyt7.7.2013

Meillä oli tänään neuvola. Olli on edelleen kasvanut hyvin; 6385g ja 59,2cm. Syntymäänsä nähden tullut seitsemässä viikossa 2kg ja 7cm.

Nyt on taas muutamana iltana mennyt 20.30-21.30 nukkumaan, mutta luultavasti helteiden takia itkeskellyt enemmän. Muuten siis nukkuu n. klo 21-03-06.30. Ihan kiva rytmi siis. :)

 

Lapset ovat tosiaan yksilöitä myös nukkumisen suhteen. Meillä esikoinen oli koliikki ja valvoi yön pikkutunneille ja nukkui huonosti, keskimmäinen nukkui joka yö ensimmäisestä yöstä lähtien 20.30-03-08.30. Siis täydellinen nukkuja! :D Ja Olli on nyt jotain tuolta väliltä.

 

Keskimmäiseltä leikattiin maanantaina nielu- ja kitarisat. Ollaan siis sairastupa tämän viikon. Tänään oli aamulla kovin kipeä, mutta lääkkeet tehoavat onneksi tosi hyvin. Meillä lapset ovat olleet todella vähän kipeänä ja ovat aina saaneet todella pieniä annoksia panadolia. Nyt kun on kovat kivut ja vahvat lääkkeet, niin tehoavat onneksi tosi hyvin. :)

 

Eeka ja Olli 7vk

 • ylös 0
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat