Vierailija

Voiko ihmisen tuomita pinnalliseksi pelkästään ulkonäön perusteella ja miksi?  • ylös 3
  • alas 0

Kommentit (20)

ihan pelkästään ulkonäön perusteella. Mutta usein viiden minuutin juttutuokio ihmisen kanssa paljastaa pinnalliset ominaisuudet.

  • ylös 11
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pinnallisuus perustuu syvälliseen tarpeeseen kuulua joukkoon. Eikö tälläkin palstalla kysellä joka päivä, mitä ajatellaan siitä, tästä tai tuosta asiasta - ihan kuin sillä olisi yksilön kannalta paljonkaan väliä. Halu olla samanlainen on halua varmistaa, että ei tule syrjityksi.Ulkonäkö ja ensivaikutelma kertoo ihmisestä paljon ja usein johtopäätökset ovat oikean suuntaisia. Minusta pöljää on kuitenkin uskotella itselleen, että omat johtopäätökset ovat täsmälleen oikeita. Vaikka näin: jos et ymmärrä jotakuta, vika ei aina ole hänen tyhmyydessään vaan omassa ymmärryksessäsi.

  • ylös 16
  • alas 0

se MISTÄ puhuu, vaan myös MITEN puhuu. Jos keskustelukumppani on pukeutunut viimesen trendin mukaisesti ja alkaa narisevalla pissis-äänellä kerta jotain juttua tyyliin "...siis vitsi mä en tajuu niinku mitä mä nyt tekisin..."Ihmisestä kertoo paljon puhetyyli ja sanojen käyttö, ja kyllä ne puheenaiheet pinnallisella ihmisellä liittyy usein jotenkin itseensä, vaatteisiin, materiaan ylipäänsä. Mielipiteistä kuultaa läpi niiden valheellisuus, että asioita ei ole ajateltu itse, vaan ne on otettu jostain valmiiksi pureksittuina.

  • ylös 10
  • alas 2

pinnallinen ihminen ei välitä muusta kuin rahasta. Pitää olla paljon rahaa, kalliita merkkivaatteita, kallis auto, kallis sisustus ja tietenkin ulkonäkö kunnossa. Tällainen ihminen ei välitä läheisistään tai "ystävistään" oikeasti, vaan sen takia että heistä saattaa olla hyötyä. Ja "ystävinä" pitää olla myös ökyrikkaita, jotta voi myös heidän asioillaan kehua. Mollataan muita ihmisiä ulkonäön perusteella, vaikka heistä ei tiedettäisinkään mitään. Mieheni veli on ikävä kyllä juuri tällainen. Hän ei arvosta ihmisessä henkistäpuolta tippaakaan, vaan sitä mitä pankkitililtä löytyy. Ottaa veljeensä yhteyttä vain, jos tarvitsee apua jossakin. Ja huom. tämä ihminen ei ole kouluttautunut millään tavalla.

Lainaus:

Monissa tapauksissa ongelma on myös siinä, että

se pettäjä saisi parempia. On menty nuorena yhteen, tehty lapset ja iän myötä toisen markkina-arvo on noussut esimerkiksi ulkonäön kohentumisen tai vaikka ammatillisen menestyksen takia. Tottakai toisen tuki on ollut ratkaisevaa vaikka menestyksessä, mutta sehän unohtuu siinä helposti. Esimerkkinä juuri työpaikaltani tavallinen insinöörimies, joka on päässyt uralla isolle oksalle. Vaimonsa on samaa ikäluokkaa, pyöreä lähihoitaja. Ja nyt miehellä käykin flaksi, kun 10-15 vuotta nuoremmat, koulutetut ja nätit naiset huolii. Aikansa jatkoi tätä, kunnes lähti tälläisen nuoren, kunnianhimoisen naisen perään.


Tämä jäi aikanaan oikein mieleeni, kun on niin puistattava kirjoitus. On paitsi pinnallista myös äärimmäisen vastenmielistä ja tunnevammaista arvioida puolisoita jonkun "markkina-arvon" perusteella (ja/tai määritellä markkina-arvo ulkonäön ja menestyksen mukaan). Tällä tavalla ajatteleva ihminen ei ymmärrä mitään sellaisista pikkujutuista kuin elämä, rakkaus, ihmisyys ja sitoutuminen.

Kuten rahaa, uraa tai autoja.Jolle esimerkiksi miehessä on tärkeintä tämän tili tai status, ei sisin.

Pinnallisuutta on se ettei kiinnitä huomiota kuin pintaan, ulkonäköön, autoon jne. eikä ole kiinnostunut mitstään sen syvällisemmästä, ei pohdi eri asioiden ja ratkaisujen eettisyyttä ja usein katsoo asioita vain omasta, suppeasta näkökulmastaan.

te sitten ole kiinnittäneet yhtään huomiota miestenne ulkonäköön tai ammattiin? Vai voisitteko olla yhtä hyvin 150- kiloisen pitkäaikaistyöttömän kanssa?

jonkun puhetyylin tai muutaman juttutuokion perusteella! On hieman turhaa kuvitella tietävänsä jonkun ihmisen arvomaailmaa tai tuntevansa tätä noilla perusteilla.Ette kai tekään kerro jollekin uudelle tuttavalle syvimpiä ajatuksianne heti? Usein keskustelunaiheet vieraiden kanssa ovat pinnallisia riippumatta ihmisten pinnallisuudesta. Toisaalta täysin pinnallinenkin ihminen voi jopa esittää "syvällistä" halutessaan antaa itsestään tietyn vaikutelman. Todellinen luonne paljastuu ihmisestä vähitellen ja usein vain lähipiiri tietää, jos jollekulle ei merkitse muu kuin raha ja ulospäin näkyvät asiat. Ne kai sitä pinnallisuutta ovat.

Lainaus:

te sitten ole kiinnittäneet yhtään huomiota miestenne ulkonäköön tai ammattiin? Vai voisitteko olla yhtä hyvin 150- kiloisen pitkäaikaistyöttömän kanssa?
VAIN sanaa tekstistä?Kai useimmilla on jotain merkitystä muullakin kuin sydämen kauneudella. Ja jo käytännön asiat vaikuttavat siihen, että ainakaan kovin köyhä pitkäaikaistyötön ei ole kovin houkutteleva miesehdokas, jos vastassa on toinen yhtä ihana, mutta paremmin työllistynyt.

Syvällinen voi olla kiinnostunut myös pinnallisista asioista, mutta hänen elämäänsä kuuluu muutakin kuin ne.

Onko ihminen, joka on kokenut rankkaa ulkonäköönsä kohdistunutta kiusaamista, ja sen takia ajautunut kauneusleikkauskierteeseen, pinnallinen?

Vierailija

Onko ihminen, joka on kokenut rankkaa ulkonäköönsä kohdistunutta kiusaamista, ja sen takia ajautunut kauneusleikkauskierteeseen, pinnallinen?

 

Ennemmin epävarma. Mutta niinhän monet pinnalliset ihmiset monasti ovat. Sen vuoksi mielummin korostetaan ulkoisia avuja.

  • ylös 11
  • alas 0

Pinnallista on tuomita toinen ihminen pinnalliseksi vain siksi, että hän käyttää aikaa ja rahaa ulkonäköönsä. Toisinsanoen, tuomita tämä ihminen hänen ulkomuotonsa perusteella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla