lukiokirjat järkyttävän kalliita!

Vierailija

Käytettynä ostettiin ja jo on mennyt yli 300 euroa ja vielä puuttuu 13 kirjaa ekalta vuodelta jane on ilm ostettava uutena.Tietysti myös 150 euroa maksava laskin myös ja vihot,koepaperit yms.En valita,tyttärewn ka 9.7 peruskoulusta,tietysti ne kuuluu hankkia,mutta miten esim työttömien äitien lapset yleensä pystyy menemään lukioonRahastusta tämä on!

Sivut

Kommentit (48)

Vierailija

ja meillä lapset kahden vuoden ikäerolla, kaikki kirjat lähes joutunut ostamaan tuplana:( Tyttäreni kysyikin matikan opelta, et miten ne kaavat ovat muuttuneet niin ettei voisi käyttää samaa kirjaa kuin veljensä? Vastaus oli, että meidän täytyy tukea kirjapainoja, että heillä olisi myös töitä:(((

Vierailija

Täällä yksi yh-äiti jonka lapsi menee lukion toiselle, kyllä otti koville hommata kirjat ekalle, onneksi nyt toiselle vuodelle ei tarvitse ihan niin montaa kirjaa ostaa, mutta kyllä niihinkin varmaan 200-300 menee. Jätän vaan kaiken itselleni ostamatta ja sinnittelen, ruokaa ostan hyvin niukasti ja mieluiten alennettuun hintaan. Joskus mietin ettei tämä ole lämää, mutta uskon että jossain vaiheessa helpottaa.

Vierailija

kävin oppikoulua, niin saksan kirjoja oli kahdeksan vuoden kuluessa vain 2 yhteensä. Uskomatonta. (Sen lisäksi oli kielioppikirja ja keskeinen sanasto.)Luin juuri pitkän englannin lukiokurssit. Kirjoja oli varmaan yhteensä jotain 6 tai 8. Siis pelkästään lukion kolmena vuotena.Ero: Nykyiset enkun kirjat olivat todella mielenkiintoisia. Aiheet olivat huippuajankohtaisia ja päivitettyjä. Kiinnostavista aiheista.Vanhat saksan kirjat olivat huipputylsiä. Siis uskomattoman pitkäveteisiä. Käytiin läpi suunnilleen jotain Saksan kansantaloutta ja elinkeinoja. Lisäksi olivat vanhentunutta tietoa. Värikuvista ei puhettakaan.

Vierailija

ei ollut käytettyä kirjaa. Ei siis kenelläkään. Ei olisi tullut kuuloonkaan. Yhtä luokkaa alempana yhdellä oli käytettyjä kirjoja ja ihmettelin sitä.

Vierailija

Ei oppilasta heitetä lukiosta pihalle sen vuoksi, että oppikirjan painos on vanha.

Sitten ei vaan pidä valittaa, että tehtävät ovat muuttuneet tai kaavat ovat eri sivuilla...

Vierailija

Käytetyt kirjat löytää muuten paljon halvemmalla kirjakaupoista (esim. Helsingin Aleksin myymälässä (?) on ihan superhyvä valikoima), kuin netistä Lukiolaisen kirjakaupasta tai Jameralta tilattuna.Ja kuka ikinä täällä valittikaan Suomen "ilmaisesta" koulutuksesta; mun mielestä pyöreästi sanottuna tonni ei ole paljoa kolmen vuoden kirjoista, kun ruoka ja itse opetus tulevat ilmaisina.

Vierailija

noin 170 eurolla. Vuodessa kirjoihin (käytettyihin, jos mahdollista) kuluu 850 euroa. Meitä kirjat menevät vuotta nuoremmalle serkulle ilmaiseksi, siis ne muutamat, jotka kelpaavat.

Vierailija

Lainaus:

Käytetyt kirjat löytää muuten paljon halvemmalla kirjakaupoista (esim. Helsingin Aleksin myymälässä (?) on ihan superhyvä valikoima), kuin netistä Lukiolaisen kirjakaupasta tai Jameralta tilattuna. Ja kuka ikinä täällä valittikaan Suomen "ilmaisesta" koulutuksesta; mun mielestä pyöreästi sanottuna tonni ei ole paljoa kolmen vuoden kirjoista, kun ruoka ja itse opetus tulevat ilmaisina.


Vierailija

Lainaus:

Ei oppilasta heitetä lukiosta pihalle sen vuoksi, että oppikirjan painos on vanha. Sitten ei vaan pidä valittaa, että tehtävät ovat muuttuneet tai kaavat ovat eri sivuilla...


jos kirja on väärä. Kurssilta voi joutua pois. Pitää olla oikea kirja, tälläiset viestit tuli koulusta kirjallisesti kotiin.

Vierailija

ja voin vakuuttaa, että kyseessä on vain osittain kirjapainojen rahanahneus. Toki sekin. Mutta jos kirjoja ei uusita, opet alkavat valittaa, että "teidän kirjassa muuten on vanhentunutta tietoa" ja valitsevat sitten toisen kirjasarjan. Eli jos haluaa kirjoja myydä, on pidettävä huoli siitä, että ne ovat mahdollisimman ajan tasalla.Kieltämättä joissain aineissa voi kysyä, muttuuko tieto oleellisesti parissa vuodessa. Mielestäni ei. Mutta toisaalta esim. biologiassa, maantiedossa, kemiassa ja fysiikassa tulee paljon uutta esimerkiksi ympäristöasioiden saralla.

Vierailija

Lainaus:

jos kirja on väärä. Kurssilta voi joutua pois. Pitää olla oikea kirja, tälläiset viestit tuli koulusta kirjallisesti kotiin.
Suomessa lukio-opetus on ilmaista, eikä ketään voi pakottaa ostamaan kirjan kirjaa, painoksesta viis. Oppilaan on toki itse hankittava oikeat materiaalit muin keinoin, jos päättää olla kirjan ostamatta. Ts. oppilaan kirjattomuudesta ei saa koitua opettajalle ylimääräistä työtä.

Vierailija

Lainaus:

Ja matkoihinkin kuluu vain 400 euroa vuodessa.
Jos ei ole valmis maksamaan matkustamisesta ja kaikki on huonosti, niin kannattaa ehkä mennä lähimpään lukioon.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat