En ole vuosiin edes ajatellut vauvoja siinä mielessä. Siis siten, että haluaisin oman. Neljännen. Äitien ja vauvojen kanssa työskennellessäni saan nuuhkutella vauvoja melkein päivittäin ja usein jopa päivän jokaisella asiakkaalla on alle puolen vuoden ikäinen vauva mukanaan. Olen rakastanut vauvoja ihan pienestä pitäen ja ennen Elianaa (6v.) kuvittelin ettei kestovauvakuumeeni tulisi koskaan edes katoamaan, mutta sitten kuopuksen raskauden ensimmäiset 22 viikkoa jatkunut raskauspahoinvointi kahden tunnin oksennussyklillä vei sen erittäin tehokkaasti. Näemmä jopa vuosiksi. Kunnes... nyt.

 

 

 

Koko tämän kesän olen katsellut vauvoja vaaleanpunaisten lasien läpi ja se, että omaan lähipiiriin on nyt lyhyessä ajassa syntynyt taas monta pientä ihanaa samaan aikaan ei ole kyllä yhtään helpottanut asiaa. Jotenkin liikuttavaa on ollut myös huomata kuinka Lila on viime vuosina paljastunut luontaiseksi lahjakkuudeksi vauvojen ja pienten lasten kanssa. Yökyläilemässä olleen ystäväni kolmiviikkoinen pikkumieskin oli vuorotellen minulla ja Lilalla syliteltävänä ja alkoi jo jopa vaikuttamaan siltä, että L hoiti homman paremmin kuin äitinsä. Samoin on käynyt useimmissa juhlissa ja ystäväperheiden tapaamisissa. Ei tosin yllätä tämän äärimmäisen tomeran, käytännönläheisen, empaattisen ja reippaan neidin kohdalla, mutta hymyilyttää. 

 

Lila & pikkuherra S
Lila & pikkuherra S

 

Se mistä tämä minun kuumeiluni tulee... Ei mitään käsitystä. Mitään järjellistä selitystähän sille ei voi olla muuta kuin se, että dementia on nyt toden teolla vienyt loputkin muististani. Arki lasten kanssa on selvästi helpottunut liikaa ja viime aikoina olen keksinyt liiankin monta selitystä ja ratkaisua Elianan aikaiselle pahoinvoinnilleni. (Mutta ei niitä silti tarvitse testata käytännössä, eihän?) Onneksi elämäntilanne toimii tällä hetkellä luontaisena esteenä ja hormonihuuruiset aivoni ovat kissan- ja koiranpennun jäljiltä vihdoin rauhoittumassa eli ehkä tämä tästä vähitellen katoaa.

 

 

Tai sitten yllätän kaikki. ;)

#toiveajattelua

 

Kuva: iStockphoto

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Mitä selityksiä ja ratkaisuja keksit pahoinvointiin? :,D

T. myös kuumeileva mutta paljon r-pahoinvoinneista aiemmin kärsinyt

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

39-vuotias, 6-, 9- ja 11-vuotiaiden lasten äiti. Naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti, synnytysvalmentaja ja doula, joka toimii äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapeuttina.

Erityiskiinnostuksen kohteena raskausajan hyvinvointi ja synnytyksestä palautuminen, mutta kokonaisvaltaisesti kaikki terveys ravinnosta mielen harjoittamiseen. Lisäkoulutukseltaan naturopaattinen ravintoterapeutti (CNM) ja mindfulnessohjaaja.

Asunut yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa; Ft. Lauderdalessa, Dallasissa, Torontossa, Calgaryssa ja Anaheimin vieressä Irvinen kaupungissa, viimeiset viisi vuotta jälleen Suomessa.

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla