Vastaus: Ehdottomasti.

Mitä tarvitaan kiihottumiseen ja orgasmiin...? Montakin asiaa. Mahdollisesti riittävästi aikaa, useimmiten rentoutunut ja hyvä mieli. Luotettava ja tyydyttävä parisuhde ja positiivinen kehonkuva olisivat varmasti myös iso plussa. Mutta jos jätetään nuo tärkeimmät yläpään asiat sikseen ja mietitään ihan yksinkertaisuudessaan orgasmiin tarvittavia lihaksia, ne sijaitsevat tietenkin lantionpohjassa.

Orgasmiin tarvitaan erityisesti lantionpohjan etuosan pinnallisia lihaksia. Tutkimusten mukaan miesten orgasmin aikana lantionpohjan lihakset supistelevat yhtäjaksoisesti 10-30 sekuntia ja naisten orgasmin aikana 13-51 sekuntia. Jos näiden supistusten intervalli on tutkimusten mukaan noin 0,8 sekuntia... se on aika paljon lihassupistuksia. Heikoilla lihaksilla ja lantionpohjan toimintahäiriöissä se ei ehkä edes onnistu eli lämmin suositus lantionpohjan ammattilaiselle, joka varmistaa ettei orgasmin puute ainakaan johdu lihasperäisistä ongelmista. Orgasmi tai pari päivässä voisi olla siis terveyssuositus myös lantionpohjan fysioterapeutilta ihan jokaiselle. Näin siis, jos henkilö itse kokee sen itselleen positiiviseksi asiaksi, pakkopullaahan seksi ei saisi olla. Toivottavasti ryppyotsainen suorituskeskeisyys ei ainakaan jatkuvasti ole osa kenenkään seksuaalisuutta.

 

 

Lantionpohjan fysioterapeuttina minulle on kauhistus kun puhutaan menneiden vuosikymmenien "husband stitch" ilmiöstä (synnytyksen jälkeen välilihan leikkausta tai repeämiä korjatessa tikattiin naisen emättimen aukko aviomiehen mielihyvän takaamiseksi hieman "kireämmäksi"  kuin fysiologisesti olisi ollut tarve ja aiheutettiin osalle naisista mm. pysyviä kiputiloja ja yhdyntävaikeuksia) tai siitä kuinka vaginoiden kauneusleikkaukset ja kirurgiset kiristykset ovat tulleet yhä yleisemmiksi.

 

Olen miettinyt paljon huomaavatko naiset lantionpohjan terapeutin näkökulmasta ainakin minulle ilmeneviä huolenaiheita:

1. Oliko lantionpohjan treenausta/harjoittelua edes tehty ennen leikkausta? Sillä oma kokemukseni terapeuttina on, että jos jokin korjataan kirurgisesti, se ei ei tarkoita, että toiminnallisuus olisi edelleenkään palautettu tai alkuperäinen ongelman aiheuttaja korjattu. Ja se kai elämän, liikunnan ja mm. orgasmin kannalta olisi erittäin olennaista. Tiukka ei tarkoita toimivaa. 

2. "Tiukka ja kireä" emätin on hyvin pitkälti täysin vanhanaikaisesti miesnäkökulmasta kuvattu toive ja väitän, että oikeasti hyvä rakastaja ja naisensa nautinnosta kiinnostunut mies tietääkin jo, että naisen kokemuksen lisäksi erityisen tiukka ja kireä ei välttämättä edes ole hyvä asia miehenkään tuntoaistimukselle. 

 

Kenenkään lantionpohjan lihasten ei kuulu olla pelkästään "kireitä ja tiukkoja" tai vastakohtaisesti "löysiä ja aktivoitumattomia". Niiden kuuluu olla kuten kaikkien toimivien lihasten: elastisia, kimmoisia, hyvin hermotettuja loistavalla verenkierrolla varustettuja. Niiden pitää olla tarvittaessa vahvoja ja oikea-aikaisesti rentoja. Miten muuten ne pystyisivät mm. supistumaan 0,8 sekunnin välein tehokkaasti ja rentoutumaan nautinnollisesti.

Lantionpohjan harjoittelu ei siis voi olla pelkästään maksimaalista rutistamista ja pitkiä pitoja, vaan rentous on yhtä tärkeää ja toisille jopa tärkeämpää, erityisesti aktiiviurheilijoille. Sekä naisille että miehille. Myös miesten - erityisesti nuorten, urheilevien miesten - lantionpohjan kiputilat ovat hälyttävästi yleistymässä ja ne useimmiten liittyvät juuri liialliseen lihasten kireyteen/jumitukseen/aktivaatioon.

Lantionpohjan rentoutukseen suosittelenkin tänä viikonloppuna aurinkoista kävelylenkkiä luonnossa ystävän tai rakkaan kanssa, hengittäen syvään metsän tuoksua ja raikasta ilmaa.

 

Nautinnollista ja rentouttavaa lauantaita kaikille!

xoxo

 

Lantionpohjan anatominen kuva: anatomyparts.us/Netter

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

39-vuotias, 6-, 9- ja 11-vuotiaiden lasten äiti. Naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti, synnytysvalmentaja ja doula, joka toimii äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapeuttina.

Erityiskiinnostuksen kohteena raskausajan hyvinvointi ja synnytyksestä palautuminen, mutta kokonaisvaltaisesti kaikki terveys ravinnosta mielen harjoittamiseen. Lisäkoulutukseltaan naturopaattinen ravintoterapeutti (CNM) ja mindfulnessohjaaja.

Asunut yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa; Ft. Lauderdalessa, Dallasissa, Torontossa, Calgaryssa ja Anaheimin vieressä Irvinen kaupungissa, viimeiset viisi vuotta jälleen Suomessa.

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla