Avautuminen. Viikolla rästiin jätetyt työt odottavat pinossa työpöydälläni ja minä naputan kahta opintojeni ennakkotehtävää ja muutamaa muutakin, kun ulkona sää on mitä kaunein. Laskut ovat vielä maksamatta ja osa oman koulutukseni materiaalia odottaa puhtaaksikirjoittamista. Tämä kaikki vaan edistyy etanaakin hitaammin, kun katseeni harhailee jatkuvasti ikkunasta ulos ja mieleni sienimetsään.

 

Ei se saalis vaan sienireissu...
Ei se saalis vaan sienireissu...

 

En edes ole kovin hyvä sienestäjä ja tunnistan juuri ja juuri herkkutatin, kanttarellin, suppilovahveron ja kärpässienen. 1/4 niistäkin on siis myrkyllysiä. Sienet ovat kuitenkin ihan sivuseikka koko touhussa. Mieleni kaipaa metsään maadoittumaan ja rauhoittumaan. Voisin vaikka vain istua kivellä ja katsella ja haistella metsän tuoksua useamman tunnin, mutta lapset ja koirat tuntuvat arvostavan pientä askellusta siinä samalla. Ja tavoitteita. Etenkin keskimmäinen lapseni on hyvin tavoitteellinen. Jos ei löydy sieniä, kotiinlähtö keskustelu alkaa samantien.

 

Tavoitteellinen keskimmäiseni mökillä lempipuuhassaan
Tavoitteellinen keskimmäiseni mökillä lempipuuhassaan

 

Metsässä on jotain ihanan lempeää ja minulla on aina ollut vähintään yksi tärkeä paikka sekä lapsuudessani että aikuisena. Paikka on vaihdellut asumisjärjestelyjen mukana, mutta yksi on pysynyt. Lapsuuteni rakkaimman paikan pystyn yhä edelleen kuvailemaan hyvinkin tarkasti. Samoin mökkimme rakkain kohta avautui minulle todella nopeasti tontin nähtyäni. Näitä paikkoja yhdistää muutama asia. Yksi on kivi. Mökillä kallio ja lapsuuteni mummolan lähimetsässä iso siirtolohkare. Pehmeä sammal liittyy myös molempiin paikkoihin. Erilaisten puiden kavalkadi, ei vain mäntyjä tai kuusia. Vihreiden sävyjen laaja kirjo on kauneinta mitä tiedän. Sinne mieleni kaipaa.

 

Ensi viikonloppuna...

xoxo

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

39-vuotias, 6-, 9- ja 11-vuotiaiden lasten äiti. Naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti, synnytysvalmentaja ja doula, joka toimii äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapeuttina.

Erityiskiinnostuksen kohteena raskausajan hyvinvointi ja synnytyksestä palautuminen, mutta kokonaisvaltaisesti kaikki terveys ravinnosta mielen harjoittamiseen. Lisäkoulutukseltaan naturopaattinen ravintoterapeutti (CNM) ja mindfulnessohjaaja.

Asunut yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa; Ft. Lauderdalessa, Dallasissa, Torontossa, Calgaryssa ja Anaheimin vieressä Irvinen kaupungissa, viimeiset viisi vuotta jälleen Suomessa.

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla