Kuva:iStockphoto

 

Viime vuosina kesälomani on ollut miltei olematon, kuten yrittäjillä varmasti useimmiten onkin, mutta tänä vuonna päädyin kokeilemaan viikko töitä/viikko lomaa-jaksotusta. Tämä osittain siitäkin syystä, että jo melkein puolet asiakkaistani on raskaanaolevia naisia, joiden lasketut ajat osuvat ripotellen koko kesän ajalle. Viimeinen käynti ennen synnytystä osuisikin silloin aina useammallakin heistä pitempään loma-aikaani ja koska se viimeinen käynti on useimmiten yksi tärkeimmistä, etenkin henkisesti, ratkaisin asian tänä vuonna näin. Miten näin jaksottainen lomamalli toimii lapsiperheessä ajankäytöllisesti, kokeilemallahan se on selvinnyt ja Niklaksen täysipäiväinen kotona olo mahdollistanut kaiken. Siitä olen tosi kiitollinen.

Ajankäytöllisesti kaikki onkin toiminut erinomaisesti ja lapset tykänneet, mutta näitä helteitä en osannut odottaa. Tai lähinnä työtilani ilmastoinnin tökkimistä. Lämpötila on ollut välillä aika käsittämätön, kuten varmasti monien muidenkin kodeissa ja toimistoissa. Bikramin ystävänä olenkin pohtinut viime aikoina uutta konseptia. Miltä kuulostaisi hot fysioterapia? Onhan sitä hot joogaakin ja menee kuin kuumille kiville, eikö?! Työtilan ollessa noin 25-30 astetta ja läpivedon puuttuessa täysin, vaikka jokainen avattava luukku on jo auki, eksoottinen ilmiö nimeltä helle, antaa ihan uusia ideoinnin ja mielikuvituksen käyttömahdollisuuksia...

 

Hymyilyttää ehkä nyt, mutta klo 8.30-18.00 työpäivän päätteeksi ei välttämättä niin maireasti kuin aamulla… Onneksi asiakkaani ovat ottaneet konseptin yhtä iloisesti ja ymmärtäväisesti vastaan, kuten nyt vain pienten vauvojen ja lasten äidit voivat. He ovat arjessaan nähneet kaiken ja oma ajan ollessa muutenkin kortilla, pienestä ei hätkähdetä. Terveydenhuollon ammattilaisena olen kuitenkin ajatellut, että tämä uutuuskonsepti tulee todellakin olemaan vain kausiluonteinen ja tulevaisuudessa aion jatkaa vanhalla, toimivaksi todetulla viileällä otteella. Lähinnä, koska terapeutin pää kestää tätä vain hetken… ja hormonaalinen hikoilu kohderyhmälläni muutenkin riittävää. Sitä ei siis ole tarvetta lisätä. ;)

Usein minulta muuten kysellään mitä siellä raskausfysioterapiakäynnillä tehdään ja miksi se olisi niin tärkeää.

Usein minulta muuten kysellään mitä siellä raskausfysioterapiakäynnillä tehdään ja miksi se olisi niin tärkeää. Voisin vastata pitkästikin, mutta yksinkertaisuudessaan vastaus olisi, että siellä käydään läpi mm. lantionpohjan hyvinvointia, hengitystä, hoidetaan kehon lihastasapainoa, parannetaan verenkiertoa kovassa kuormituksessa olevissa kudoksissa ja kevennetään oloa antamalle sekä äidille että vauvalle ”tilaa” hoitamalla ligamentteja ja sidekudosta. Eli tehdään äidin ja vauvan olo mahdollisimman hyväksi!

 

 

Itse koen, että vauvan asennon optimoiminen kohdussa ennen synnytystä on aina erittäin tärkeä huomioida, jotta synnytyksen kulku saataisiin mahdollisimman suoraviivaiseksi, helpoksi ja turvalliseksi sekä äidille että vauvalle, ja äidin kehon toimintaa tuetaan läpi raskauden siten, että hän saisi nauttia raskaudestaan ilman ylimääräisiä vaivoja.

Plus, kuten aina sanon, synnytyksestä palautuminen kannattaa aloittaa jo ennen synnytystä!

Piritta, xoxo

Kuvat:iStockphoto

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

39-vuotias, 6-, 9- ja 11-vuotiaiden lasten äiti. Naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti, synnytysvalmentaja ja doula, joka toimii äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapeuttina.

Erityiskiinnostuksen kohteena raskausajan hyvinvointi ja synnytyksestä palautuminen, mutta kokonaisvaltaisesti kaikki terveys ravinnosta mielen harjoittamiseen. Lisäkoulutukseltaan naturopaattinen ravintoterapeutti (CNM) ja mindfulnessohjaaja.

Asunut yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa; Ft. Lauderdalessa, Dallasissa, Torontossa, Calgaryssa ja Anaheimin vieressä Irvinen kaupungissa, viimeiset viisi vuotta jälleen Suomessa.

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla