Eilen perjantaina vietettiin Vauvan päivää eri puolilla Suomea ja itse olin vapaaehtoisena Mannerheimin lastensuojeluliiton pisteellä Lauttasaaren Lahnalahden leikkipuistossa kertomassa MLL:n toiminnasta toisen hallituslaisen Janinan kanssa ja samalla ihastelemassa muiden vauvoja.

 

 

Meillä Lauttasaaressa taitaa tällä hetkellä syntyä eniten lapsia koko Helsingissä ja se kyllä näkyy katukuvassa, koulujen tarpeissa ja neuvolatoiminnassa. Onneksi positiivisellla tavalla. Tänä vuonna Vauvan päivänä Lahnalahdessa oli silti paljon vähemmän osallistujia kuin viime vuonna, mutta se saattoi selittyä erityisesti todella viileällä ja pilvisellä säällä ja paikallisesti jylläävällä enteroviruksella...

 

 

Kaikkein parasta kaikissa perheille suunnatuissa tapahtumissa on aina yhteisöllisyys ja keskustelut muiden äitien kanssa. Uskon täysin ajatukseen, että koko kylä kasvattaa ja koska aina se ei ole kaikille mahdollista oman perheen/suvun/lähimpien ystävien ollessa kaukana, vertaistuki on sitäkin ihanampaa. Keskustelut, vertailut, toisten oivalluksista oppiminen ovat vanhemmuudessa ihan parasta. Tässä hommassa kasvaa itse enemmän kuin kasvattaa.

Jäin pohtimaan mitä ajatuksia vauva-aika toi omaan mieleeni ja nämä nousivat tänään pinnalle. Nämä olisin halunnut ymmärtää mahdollisimman nopeasti kasvaessani vanhemmaksi.

 

1. Kuuntele muiden ideoita ja kasvatusajatuksia mielenkiinnolla, mutta poimi niistä vain omalle perheellesi sopivimmat tuntematta syyllisyyttä tai huonommuutta/huolta valinnoistasi tai muiden arvostelusta. Luota omaan maalaisjärkeesi ja vaistoosi.

2. Jätä omat mielipiteesi sanomatta, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa. Paitsi jos kyseessä on oikeasti lapsen kaltoinkohtelu, silloin ilmoita viranomaiselle asap.

3. Lapsesta ei kasva sen "parempaa" yhdellä tietyllä tavalla syötettäessä, puettaessa, kantaessa, hoitaessa, virikkeissä kylpiessä... Kokonaisuus, rakkaus ja turvallisuus ovat tärkeimpiä pienelle ihmiselle. Ja isommallekin.

4. Aina, kun kuvittelet tietäväsi jotain, opit, että et tiedä oikeastaan mistään mitään. :)

5. Suurin osa asioista, jotka vannoit tekeväsi eri tavalla ennen lasten syntymää, teet kuitenkin. Suurin osa asioista, jotka vannoit tekeväsi eri tavalla kuin vanhempasi, teet kuitenkin. Ainakin kerran. :D

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

39-vuotias, 6-, 9- ja 11-vuotiaiden lasten äiti. Naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti, synnytysvalmentaja ja doula, joka toimii äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapeuttina.

Erityiskiinnostuksen kohteena raskausajan hyvinvointi ja synnytyksestä palautuminen, mutta kokonaisvaltaisesti kaikki terveys ravinnosta mielen harjoittamiseen. Lisäkoulutukseltaan naturopaattinen ravintoterapeutti (CNM) ja mindfulnessohjaaja.

Asunut yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa; Ft. Lauderdalessa, Dallasissa, Torontossa, Calgaryssa ja Anaheimin vieressä Irvinen kaupungissa, viimeiset viisi vuotta jälleen Suomessa.

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla