Kodikas asunto on asia jonka jokainen näkee erilailla ja se millaisessa asunnossa toinen asuu, voi olla sellainen missä joku toinen ei suostuisi ikimaailmassa asumaan. Jotkut pitävät asunnosta, jossa on paljon koriste-esineitä ja sitten on sellaisia ihmisiä niinkuin me, että haluamme asunnossa olevan mahdollisimman vähän tavaraa. Olemmekin saaneet jonkin verran ihmettelyä osaksemme muunmuassa siitä, ettei meillä ole pahemmin mattoja ja ettei meillä ole seinillä oikeastaan mitään jos ei kalenteria ja kelloja lasketa.

Kuten aika monessa muussakin asiassa niin myös meidän kotimme sisustuksessa pääasiana on käytännöllisyys. En oikeastaan osaa omalla tavallaan sanoa asuntomme sisustusta sisustukseksi sillä suurin osa huonekaluistamme on saatu ilmaiseksi tai ostettu todella halvalla käytettyinä sillä miksipä ei. Mielipiteeni kivoista huonekaluista vaihtuu sen verran ripeästi etten oikeastaan halua edes ostaa kaikkea uutena sillä käytettynä hankittujen eteenpäin laittaminen on paljon pienemmän kynnyksen asia kuin uutena ostettujen. Suurin osa huonekaluistamme joutaa toki suoraan Sortti-asemalle kun vaihdamme huonekaluja sillä haluan myös, että tavarat käytetään niin sanotusti loppuun saakka. En myöskään erityisemmin osaa arvostaa ylimääräistä tavaraa ja siksipä karsinkin tavaraa sitä mukaa kun se käy turhaksi, vaikka turhaa tavaraakin löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

En ihan osaa kutsua talouttamme minimalistiseksi sisustukseltaan, mutta se olisi oma tavoitteeni. Haluaisin karsia tavaraa niin, että kaikki turha tavara olisi poissa ja kaikilla tavaroilla olisi selkeästi oma paikkansa. Realistisesti ajateltuna en varmastikaan tule ikinä pääsemään tähän tavoitteeseen, mutta ainakin yritys on kova. Isolla perheellä on muutenkin tavaraa jopa tarpeeseen todella paljon, niin miksi hamstraisin lisää tavaraa vain sen vuoksi, että se näyttäisi ehkä jonkun toisen mielestä kodikkaammalta tai koska se nyt vaan on yleinen tapa pitää mattoja, sekä tauluja. En oikeastaan ole ikinä pitänyt mattoja kovinkaan käytännöllisinä, keräävät pölyä lattialla ja lasten opetellessa kuivaksi ne saa kumminkin rullata pois jos ei halua olla koko ajan mattoja pesemässä. Lisäksi koirat keräävät hiekkaa mattoihin järjettömiä määriä ja maton alta imuroiminenkin meinaa aina unohtua. Nyt ilman mattoja on lattioiden siivoaminen ja puhtaana pito ollut paljon helpompaa.

Tauluja sen sijaan olen joskus miettinyt, mutta toistaiseksi en ole löytänyt sellaisia tauluja joista oikeasti pitäisin niin paljon, että niitä tahtoisin seinällämme roikottaa. Toisaalta nekin myös keräävät pölyä järjettömät määrät ja sitten saisi olla pölyjäkin pyyhkimässä. Nyt kun alan tosissani miettimään, niin ehkä alitajuntani kertoo minulle etten jaksa ylimääräistä siivoamista kun sitä on ennestäänkin ihan tarpeeksi. Sen sijaan seiniltä löytyy nykyisin liitutaulu, jonka alle haluaisin vielä jonkun kourun liituja varten ja liitutaululle on tarkoitus tehdä perheen aikataulut. Lisäksi löytyy muutama kello, kalenteri ja seinäkoreja. Kaikkea tarpeellista siis.

Säilytystilaa tarvitsisimme mielestäni lisääkin, mutta vielä en ole päättänyt millaista säilytystilaa haluaisin meille. Niin sanottuja säilytyskoreja olen tehnyt meille taittelemalla kestokasseista korin ja säilömällä niihin muunmuassa vaipat, pelit ym pikkusälän jonka olen tahtonut pois silmistä. Lipastojakin löytyy muutama kappale joissa säilötään lastenvaatteet kun kaappitilaa ei ole tarpeeksi, vielä toki pitäisi keksiä joku uusi systeemi isompien poikien vaatteille kun heidän lipastonsa alkaa olla jo tullut tiensä päähän.

Vaikka en siis olekaan minimalisti niin en pidä siitä, että tavaraa on joka paikassa vaikka muille jakaa. Tahtoisin pitää mahdollisimman paljon tavaraa pois silmistä, niin asunto näyttää heti siistimmältä ja on kivempi kun tavaroille on omat paikkansa. Omasta mielestäni kodikasta voi olla ihan missä vaan sillä kodikasta on ainakin minun mielestäni se missä itse viihtyy. Myös riisutun oloinen koti voi hyvinkin olla kodikas siinä missä jonkun toisen mielestä koti täynnä koriste-esineitä on kodikas. Onkin jotenkin kummallista, miten ihmeset kummastelevat toistensa asuntoja sillä kaikilla ei ole sama maku asuntojen suhteen ja onneksi ei olekaan. Tärkeintä on kumminkin, että jokainen perhe viihtyy omassa kodissaan.

Käythän tykkäämässä myös blogini Facebook-sivuista niin pysyt aina ajantasalla uusista päivityksistä.

Kommentit (7)

Arwen
1/7 | 

Ihan kuin mun ajatuksiani olisit kirjoittanut. Itsekkin haluan kaiken turhan pois joita ei tarvitse, ja pitää vain sen mikä on tarpeellinen ja jotka ovat käytössä.
Ja mielenkiinnolla tuli katsottua jaksonne Toisenlaiset äidit ohjelmassa. Positiivinen kuva jäi, ja mieluusti kuulisin lisää millaista on olla suurperheen äiti ihan yleisellä tasolla enemmän.

Jenni Koo
2/7 | 

Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi tästä! Jotenkin en osaa edes ajatella asioita sisustuksen kannalta, vaan menen aina käytännöllisyys edellä. Jos keksin jonkun kivan sisustusjutun, mietin ensin, miten se vaikuttaa siivoukseen. :D Paljonko teillä muuten on neliöitä, jos saa kysyä? :)

Jenni Koo

Kiitos! :) Meillä on vasta esikoinen suunnitteilla, mutta jotenkin on niin kovin hankalaa miettiä, millaisia neliömääriä milläkin lapsimäärällä tarvitsee. Kuulostaa ihan järkevältä neliömäärältä teidän perheelle. :)

Vierailija
3/7 | 

Kehystä lasten piirustuksia ja aseta ne kauniiseen ryhmään yhdelle seinälle.
Ei ne taulut pölyä kerää!

Itse tykkään sisustaa asuntoa edullisilla/ tarjous pienillä jutuilla. Sohvatyynyjä vaihtamalla eri vuodenaikoina saa uutta ilmettä kotiin. Olemme lapsiperhe ja meillä on mattoja lattialla. Ei ole tarvinnut pesettää niitä vaikka lapset ovat harjoitelleet kuiviksi.

Riisuttu = pelkistetty asunto
Roikottaa = ripustaa taulu
Säilöä = säilyttää vaatteita kaapissa/ lipastossa

MariP
Liittynyt29.11.2016

Kyllä taulujen kehyksillekin kerääntyy pölyä, ei ehkä paljon, mutta kerääntyy silti jonkin verran. Lasten piirustuksia on jääkaapin ovessa ja se on tällä hetkellä hyvä vaihtoehto sillä lapset haluavat vaihtaa kuvia hyvin usein.

Ja ei se ehkä olekaan mikään varmuus, että matolle sattuisi vahinko kun lapsi harjoittelee ilman vaippaa oloa, mutta eipä meitä matottomuus häiritse, joten emme mattoja kaipaa.

Kaikille ei sovi samat asiat ja me viihdykettä kotonamme juuri näin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

28-vuotias neljän pojan ja yhden tytön äiti kirjoittaa arjestaan ja ajatuksistaan. Perheeseen kuuluu 02/2010, 12/2011, 06/2013, 06/2015 syntyneet pojat ja 05/2017 syntynyt tyttö. Yhdellä lapsista on dysfasia ja yhdellä ylivilkkautta. Lisäksi perheeseen kuuluu yksi koira jonka kanssa harrastaminen on koko perheen yhteinen juttu.

Yhteyden minuun saa sähköpostitse: mhaavisto1@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla