Minähän sain sterilisaatiolähetteen jo raskausaikana ajatuksena, että jos joudun sektioon niin saan sterilisaation samalla. Sektioonhan en joutunut, mutta luvattiin, että sama lähete käy myöhemminkin ja varmistin asian vielä jälkitarkastuksessa lääkäriltä joka varmisti asian jostain seuraavalta taholta. Jäin siis odottamaan aikaa toiveikkaana.

Vain pari päivää enää ja lähetteen toimittamisesta on kulunut kuukautta vajaa vuosi.

Eipä ole aikaa silti kuulunut. Neuvolassa kun puhuttiin asiasta Viivin ajalla niin neuvolantäti kehoitti soittamaan ajan perään sillä aikaa on mennyt niin kauan. Itsehän olen optimistina vain ajatellut, että jonot ovat todella pitkät.

Tänään kumminkin ryhdyin tuumasta toimeen ja rupesin soittelemaan aikani perään. Ihan ensin piti selvittää, että minnehän minun pitää soittaa kun Kätilöopostin sairaalaa ei enää ole. Sainkin onnekseni paikan selville ja soitin siis sinne. Ensin jonotettiin ja odotettiin, että saan jonkun ihmisen langan päähän. Sitten selitin asiani ja odotin, että tämä puhelimeen vastannut henkilö lukee tietoni ja puhelimessa ollut henkilö varmisteli, etteikö tosiaan ole mitään yhteydenottoa kuulunut. Sitten kuunneltiin taas hieman jonotusmusiikkia.

Lopulta sain kuulla, ettei koko lähetettä edes löydy.

Hieman jouduin kieltämättä tässä vaiheessa sulattelemaan asiaa aivoissani. Miten niin ei lähetettä löydy? Löytyi kumminkin tieto, että olen sen lähetteen saanut, mutta itse lähetettä ei löytynyt.

Kuulemma nämä sterilisaatiolomakkeet / lähetteet pitäisi aina skannata koneelle, mutta minun paperilleni tämä oli jostakin syystä jäänyt tekemättä. Lieneekö syy sitten kiireessä, unohduksessa vai jossakin ihan muussa, mutta näin ei nyt vaan oltu tehty. Lisäksi koska sairaalaa jonne paperin olen vienyt ei enää ole, niin ei ole enää tätä paperiakaan olemassa. Joudunkin siis nyt hankkimaan kokonaan uuden paperin, toimittaa sen oikeaan paikkaan ja mennä jonon perälle. Koko tämä lähes 11 kuukauden jonottaminen on siis ollut täysin turhaa.

Pahimmillaan joudun odottamaan saman tai jopa pidemmän ajan sterilisaatioon.

Nyt sitten pitää vain selvittää mistä saan uuden lähetteen ja hankkia sellainen. Sitten paperi pitää toimittaa oikeaan paikkaan ja tällä kertaa haluan itse olla paikalla kun se skannataan sinne koneelle. Lisäksi aion ottaa yhteyttä potilasasiamieheen, että voiko tämä oikeasti mennä näin. Ei nimittäin ole reilua, että joku muu mokaa kadottamalla paperin ja minä joudun aloittamaan koko jutun alusta. Toki ymmärrän, ettei sterilisaatio kuulu hoitotakuun piiriin ja ettei potilasasiamies ota välttämättä mitään kantaa asiaan, mutta ainakaan en häviä mitään yrittämällä.

Pidän teidät ajan tasalla asiasta, nyt yritän selvittää mistä saan uuden paperin. Samalla yritän myös laimentaa kiukkuani tätä asiaa kohtaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

28-vuotias neljän pojan ja yhden tytön äiti kirjoittaa arjestaan ja ajatuksistaan. Perheeseen kuuluu 02/2010, 12/2011, 06/2013, 06/2015 syntyneet pojat ja 05/2017 syntynyt tyttö. Yhdellä lapsista on dysfasia ja yhdellä ylivilkkautta. Lisäksi perheeseen kuuluu yksi koira jonka kanssa harrastaminen on koko perheen yhteinen juttu.

Yhteyden minuun saa sähköpostitse: mhaavisto1@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla