Olemme jo jonkin aikaa keskustelleet Eemilin kanssa siitä, että hän tarvitsisi harrastuksen. Mitään kiinnostavaa harrastusta ei kumminkaan tuntunut löytyvän joten asia on jäänyt hautumaan Eemilin mieleen. Joku aika sitten Eemil kumminkin esitti odottamattoman kysymyksen kun hän pyysi, josko saisi alkaa kuvaamaan videoita Youtubeen harrastuksenaan eli tubettamaan. Innostus tähän kysymykseen tuli siitä, että hän on katsellut itse Youtubesta muunmuassa Lego unboxin (eli avataan Lego paketti, esitellään sisältö ja kootaan se mitä on koottavana), sekä streamaus videoita (joku pelaa peliä internetissä, yleensä puhuu samalla kuulokkeisiin ja kuvaa samalla pelin suoraan Youtubeen)

Toki osa innostuksesta on varmasti tullut siitä, että Eemil on kuullut hyvien tubettajien tienaavan rahaa videoillaan ja osa Lego videoita tekevistä saa esiteltävät Legot yhteistyönä.

On siis saanut poika kuunnella tarkkaan kun on huomioinut tälläisiä asioita videoista. Ihan ensin ennen luvan antamista vaadittiinkin keskustelu siitä, ettei kaikki videoita tekevät ansaitse tavaraa saatika rahaa. Ja siitä, etteivät kaikki ihmiset jotka videoita katsovat ole kilttejä jotenka videoista saattaa tulla jopa hyvinkin ilkeää kommenttia. Keskustelimme myös siitä, mitä videoilla saa puhua ja näkyä jotta video ei aiheuttaisi enemmän pahaa kuin toisi iloa.

Tubetus harrastuksena on minulle ylipäänsä suhteellisen outo asia joten jouduin hieman kyselemään neuvoja eräässä äitiryhmässä ennen kuin annoin lopullista lupaa.

Sain tietää, että videot voi muunmuassa piilottaa kaikilta ja että videon voisi laittaa näkymään vain niille jotka saavat linkin. Tämä siis kuulosti toimivalta systeemiltä ja niinpä Eemil sai luvan kuvata ensimäisen tubevideonsa.

Ensimäisen videon kuvaamista odotettiin innolla, varsinkin kun olin käynyt ostamassa sitä varten pienen Lego minifiguuri pussin (pieni pussi jossa sisällä on yksi kappale Lego hahmoja ja tarkoituksena on kerätä koko sarja). Sovimme että videon saisi kuvata kunhan sisarukset nukkuvat jottei taustalla olisi ylimääräistä häiriötä, mutta odottaminen kävi liian hankalaksi ja lopulta Eemil kuvasi videon Niilon ja Veetin ollessa hereillä. Kun video oli katsottu, minä esikatselin videon ja tein tarvittavat asetukset videon lataamiseksi nettiin. Sovimme nimittäin ettei mitään ladattaisi ennen kuin minä olen nähnyt videot.

Nyt Eemil on jo julkaissut tosiaan ensimäisen videon ja toisen videon kuvaamista, sekä julkaisua odotetaan innolla.

Tubetus on harrastuksena täysin erilainen kuin mitä itse kaavailin Eemilin harrastukseksi, mutta en näe siinä mitään pahaa. Niin kauan kun tämä ei vie aikaa ulkoilulta, sekä kavereiden kanssa yhdessäololta niin asia on minulle täysin ok. Videoita ei tulla kuvaamaan läheskään joka päivä ja vähitellen taidot varmasti kasvavat ja videoista tulee parempia. Katsotaan josko joskus antaisin pojalle luvan kuvata videoita niin, että videot näkyvät kaikelle yleisölle. Nyt Youtube kanavan tilaajina, kommentoijina ja tykkääjinä on ainoastaan tuttuja joten aloitus on helppo lapselle. Helpolla tarkoitan sitä ettei poikaa olla heti lyttäämässä maanrakoon videoistaan.

Seuraako teidän lapset tubettajia Youtubessa? Jos seuraa niin mikä on heidän lempparinsa? Tubettaako lapsenne tai jopa te itse?

Kommentit (2)

Arwen
1/2 | 

Meilläkin katsellaan mm juuri näitä legon kasaus ohjelmia, sekä ihan perus lastenohjelmia. Perheessämme kukaan ei tee videoita youtubeen, vaikka olen ajatuksen tasolla pyörittänyt ideaa mielessäni.

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018
2/2 | 

Tämä on ollut meilläkin kovasti kiinnostuksen kohteena. Tubettaminen :) ja näitä omia videoita omalle piirille saa kyllä tehdä. Suurimman osan vain kuvaa ja katsotaan itse :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

28-vuotias neljän pojan ja yhden tytön äiti kirjoittaa arjestaan ja ajatuksistaan. Perheeseen kuuluu 02/2010, 12/2011, 06/2013, 06/2015 syntyneet pojat ja 05/2017 syntynyt tyttö. Yhdellä lapsista on dysfasia ja yhdellä ylivilkkautta. Lisäksi perheeseen kuuluu yksi koira jonka kanssa harrastaminen on koko perheen yhteinen juttu.

Yhteyden minuun saa sähköpostitse: mhaavisto1@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla