Herra Vihreä on eilen tullut kunnioitettavaan 7 vuoden ikään. Hymy on tänä kesänä ikäänkuuluvasti hurmaavan harvahampainen. Kaikki kakkosetkin heiluu, joten saapa nähdä miten avaraksi hampaanväli vielä kasvaakaan!

Äitiä taas vaivaa jokavuotinen juhlaväsymys. Alkuvuonna oikein odottaa pienimmän huhtikuisia synttäreitä, että pääsisi leipomaan ja nyhräämään. Kysyy lapselta kakkutoivetta, ja sormet syyhyten ideoi jotain hienoa ja uutta. Toukokuussa tyttären synttärit menevät jo vähemmällä tohinalla, oikeisiin synttäreihin jaksaa vielä panostaa, mutta kaverisynttäreille ostaa kaupasta keksiä ja sipsiä. Kesäkuussa... MITÄ - haluatko sinäkin kaverisynttärit, kysyy lomahtanut äiti eskarinsa päättäneeltä. Ja ostaa taas kaupasta keksiä ja sipsiä. Ja koettaa yrittää jaksaa panostaa vielä kahden lapsen oikeisiin synttäreihin. Sinnillä, vielä nämä, ja sitten ei tarvitse panostaa ennen seuraavaa huhtikuuta! Ja sama kaava seuraavana vuonna.

Onko teidänkin juhlat jonossa vaiko tasaisemmalla ripotuksella?

Terkuin
Miima

Kommentit (10)

1/10 | 

Ihana harvahampainen hymy :) Meillä isoveikalla on edelleen lähtenyt vain yksi alahammas, mutta myöhään on lähtenyt hampaat isälläänkin.

Voin kuvitella, että tuollainen synttärisuma käy voimille. Varsinkin, kun tunnut kuuluvan tähän samaan ihmistyyppiin kanssani, jonka on tehtävä aina kaikki itse ja mielummin täydellisesti ;)

Mutta oikeasti: sipsit ja karkit ovat just sitä, mitä mukelot haluaa. Harva osaa arvostaa mitään itsetehtyä ja todelliset herkkusuutkaan eivät osaa juhlissa keskittyä maistelemaan makuja. Kaverijuhlat laitan suurimmaksi osaksi kaupan tuotteista, sukusynttärien tarjoiluun leivon itse suurimman osan.

Meillä on onneksi poikien juhlat heinä- ja marraskuussa, joten jaksan piipertää sokerimassahaamuja (tai mitähän otuksia ne 7-v juhlissa mahtaakaan olla), kun niiden aika tulee.

Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että tämä pikkuveikka, pian 4 vee, haluaa kaverisynttärit. On itseasiassa kutsunut jo suullisesti ainakin 4 kaveria päiväkotiryhmästään! Joten onhan ne kemut sitten pidettävä, kun isoveikkakin on saanut pitää jo kahdet (muttei sentään 4-vuotiaana...). Ja koska en halua pikkumiehen itkevän kaverien lomareissujen takia peruntuneita juhliaan, pidämme kaverijuhlat kesäkuun puolella. Kutsut viedään huomenna, 3 viikkoa ennen juhlia. Varmuuden vuoksi. Toivottavasti edes kaksi 4-5:stä kutsutusta pääsisi kemuihin.

2/10 | 

Nämä on niin hauskoja nämä hymyt, kun hampaat heiluu ja vinksottaa ja tippuu :D Vihreältä on lähtenyt kaikki ykköset, ja kaikki kakkoset tosiaan heiluu. On vaan kestänyt aika pitkään hällä ennen kuin kokonaan irronneet, pitkä heilumisaika :D

Joo, kyllähän mun pitää tehdä kaikki itse ja täydellinen olis ihan kiva, mutta harvemmin tavoitettava tila :P Pinkin kaverisynttäreille vielä koitin alkuun nysvätä jotain, mutta huomasin pian, että turhaa se on - ensin tippui pois kakku, ja siitä vähitellen kaikki muutkin itsetehdyt... Nykyään mennään ihan sipsilinjalla!

Meillä on kaverisynttärit aloitettu eskarista. Mutta näillä ei ole päiväkotikavereita ollutkaan :D Toivottavasti saatte juhlat pystyyn eikä kaikki kaverit ole lomalla! :)

3/10 | 

Onnittelut! :)
Meillä on aika tasaisesti, tosin ensimmäinen puolivuotta vuodesta on hiljaista ellei äitienpäivää lasketa :)

Anonyymi
4/10 | 

Hei, mitä hienouksia nuo tuossa kuvassa on?

Minähän en yhden lapsen äitinä edes osaa oikein kuvitella neljiä kaverijuhlia vuodessa. Yksiin jaksan ainakin vielä tehdä jonkun kakun, johon vähän panostan. Muuten kaikki tulee kaupasta.

Meillä hammaskaluston suhteen sama tilanne ja kesäkuun lopussa tulee 7v. täyteen. Kaveribileet järjestetään jo juhannusviikolla, että jospa ne 6 kutsuttua pääsisi mukaan.

Meilläkin ekat kaverisynttärit oli 4-vuotiaana. Johtuen varmaan tosiaan siitä, että on ollut päiväkodissa. Ja myös siitä, että itsekin halusin niitä alkaa jo järkätä. Ainokaisen äitinä ehkä alkuinnostusta oli havaittavissa.

Ja juhlakutsut jaettiin kaksi viikkoa etukäteen. Mua nimittäin ärsyttää suunnattomasti, kun kutsu tulee esim. torstaina tai perjantaina ja kutsut on maanantaina tai tiistaina. Siinä välissä se lahja pitäisi hankkia. Me kun ollaan kesäviikonloput mökillä, niin ei ole ihan helposti sovitettavissa aikatauluihin. Ja töissä arkena.

Ja onnea 7-vuotiaalle!

-T-

5/10 | 

Kiitos :) Meillähän toi äitienpäivä tulee tuonne putkeen vielä lisäksi, mutta onneksi se merkkaa vaan yhden kakun leipomista eikä isompia laitteluja :D Tasaisempi jaksottelu voisi olla ihan mukavaa, mutta toisaalta saa sitten olla ison osan vuodesta ihan rauhassa juhlavalmisteuilta (mitä nyt kakkua leipoa vähän muillekin välillä).

6/10 | 

Ajattelin laittaa Ninjat tällä kertaa kakun kylkeen, sokerimassalle piirrettyjä siis. Lapsi kyllä olisi halunnut seisovia Ninjoja niinkuin pikkuveljellä, mutta minusta se näytti vähän huonolta, kun tausta valkoinen - tuotekehittelyn paikka siinä.

Pienimmälle ei ole vielä ollut kaverisynttäreitä, ja isoin ei enää järkkää, joten ei meilläkään sentäs neljiä kaverisynttäreitä ole ollut pidettävänä :D Toivottavasti teillä kaverit pääsee juhliin - se on loma-aikaan aina vähän arpapeliä. Tuo on totta, että liian myöhään tullut kutsu on ärsyttävä. Mutta toisaalta jos se tulee kuukautta ennen, niin helposti unohtuu koko juttu. Ite olen pyrkinyt n. viikon varoitusaikaan, koska se on mulle itelleni sopiva (pystyy vielä muistamaan asian eikä unohda, ja kerkee järjestämään lahjaa ja kyytiä).

Kiitos :)

Anonyymi
7/10 | 

Me laitettiin viime vuonna kutsut 3vkoa ennen koska jäätiin lomalle ja oli siis vähän pakko. Juhlat oli juhannuksen jälkeisellä viikolla ja kaikki 7 tuli paikalle. Ihme. Nyt kutsut 2vkoa ennen ja juhlat juhannuksen alusviikolla. Toivottavasti onnistuu.
-T-

8/10 | 

Toivotaan parasta! Välillä aina kuulee miten "kukaan" ei tule kesäsynttäreille, mutta hyvinhän teillä on onnistunut! :)

Anonyymi
9/10 | 

Meillä vanhimman ja keskimmäisen synttäreillä väliä 3 viikkoa. Viime vuonna oli eka kerta kun pidettiin yhteiset, tähän asti pidetty erikseen, koska toinen tyttö ja toinen poika. Juniorin synttärit sitten 4 kk ennen näitä.

Mä rakastan juhlien värkkäämistä, mutta tottapuhuttuna kahdet juhlat kolmen viikon välein ei enää inspaa kun työelämässä olen...

10/10 | 

Meillä on kolmen lapsen synttärit kahden viikon sisällä. Tyttärelle on pidetty omat, ja pojille eka ja kolmas sitten yhteiset sukulaissynttärit. Heidän oikeilla syntymäpäivillä kun on vaan 4 päivää väliä, niin hölmöltä tuntuisi erikseen viettää, kun samat vieraat kuitenkin kutsuttaisiin. Mä tykkään kyllä kans järkätä ja laittaa juhlia, mutta tässä vaiheessa juhlaputkea se tosiaan vähän jo väsyttää :P

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla