Pojat on kasvanu! Tälleen neljänkin lapsen kokemuksella se aina yllättää... Joten olen tässä koittanut katsastella Herra Vihreälle uutta päällepantavaa, ja ostin tuon Raidan valko-harmaan vinoraita-trikoopaidan, jota piristää keltaiset kantit ja tikkaukset. Herra Vihreältä siirtyy pikkuveljen pinoihin vaatetta, eikä pienimmälle täten tarttis välttämättä ostaa uusia, mutta joskus vaan on ihan pakko! Niin kuin tuo Verson puodin kelta-valkoinen vinoraita-froteepaita! Voisiko olla enemmän Herra Keltaisen näköinen paita? Mitoitukset näissä on todella erilaiset - Raida on 116 ja Verson puoti 104, mutta pituus noissa on sama. Raida on sitten huomattavasti leveämpi ja hihoissa on sen pari kokoa enemmän. Ei ole vielä kokeiltu, joten mielenkiintoista nähdä nämä päällä!

Lupasin mutista myös mitoituksen muuttelusta. Tilasin nimittäin myös uudet Raidan oranssit polvipaikkahousut. Olen siis ostanut Raidan housut kolmesta peräkkäisestä mallistosta, ja joka kerta saanut aivan erilaisella mitoituksella olevat housut! Ekat mustat polvipaikkahousut oli todella pientä mitoitusta, mutta hyvät hoikalle, kunhan otti pari kokoa isommat kuin muut käytössä olevat (116 kokoa silloin alle metrin mittaiselle, menevät vielä just 103-senttiselle). Seuraavan malliston Hubi-housut oli sitten paremmin kokoaan vastaavat hoikan lapsen housut (110 koko 103-senttisellä, 116 koko 113-senttisellä).

Päällä olevat harmaa-mustat Hubi-hoousut on kokoa 116 ja alla olevat polvipaikkahousut 122. 116 koon housuissa lahkeet on itse asiassa pitemmät, mutta vyötärö on kyllä ihan huikeasti enemmän kuin yhden koon isompi noissa 122 kokoisissa. Ja muutenkin ne on leveämmät kaikin puolin. Että taas menetettiin yhdet hoikan lapsen housut :( Niitä ei nimittäin ihan kamalasti ole markkinoilla... Sanomattakin selvää, että nämä lähtee takaisin.

Ymmärrän kyllä, että merkki on vielä melko uusi ja hakee mallejaan, mutta voisi kai näistä mitoitusten muutoksista vähän infota asiakkaita? On todellakin vaikeaa ostaa oikean kokoista, jos mitoitus merkin sisällä vaihtelee näin valtavasti!

Terkuin
Miima

Kommentit (14)

1/14 | 

Juuri näin! Löydät merkin, joka pysyy lapsen päällä tuunaamatta ja sitten menevät ja muuttavat mitoitustaan... "Kiinteä" säätömahdollisuus olisi aina plussaa.

Vinoraitapaidat on kyllä ihan teidän näköiset! Toivottavasti mitoitukset natsaa :)

2/14 | 

Mulla ei vinoraidat iske, eikä Raidasta ole kokemusta, mutta housut näyttää kivoille. Mitoitus on kyllä pahasti hakuteillä. Tämä just eniten ärsyttää uusissa (joskus vanhoissakin!) tuotemerkeissä. Koskaan ei tiedä minkä kokoista pitäisi tilata, jos mallisto uudistuu.

3/14 | 

Joo, olisi todellakin plussaa, jos vyötäröä voisi säädellä! Harmittaa kun meni taa yksi hoikille sopiva merkki "pilalle" :(

4/14 | 

Mitoituksen muuttuminen on tosi ärsyttävää - luulet "tuntevasi" jonkun merkin, ja sitten se onkin jotain ihan muuta... Eli toivoisin, että jos muutetaan kaavoja radikaalisti, niin sen voisi kertoa tuotetiedoissa ja mitat olisi toki kiva olla esillä ylipäänsäkin!

5/14 | 

no ompas kyllä kokoeroa..mä just juttelin yhden alan opiskelijan kanssa niin normaali kokoero kokojen välillä olisi vyötärön ympäryksessä n 2cm.

7/14 | 

Oi nam tuota vinoraitaa! Lastenvaatteista innostuneelle (tai niihin fiksoituneelle rehellisemmin sanottuna :D) sun blogi oli oikea löytö! ;)

8/14 | 

No hyvä kun löysit!! :) Kyllähän ne lastenvaatteet on se soppa, mitä tässä blogissa hämmennetään - muut jutut on sitten vaan mausteita joukossa ;)

9/14 | 

Aihe mikä ärsyttää mua suuresti =D
Mololla on kaikista eniten ollut näitä juttuja, saattaa vaihdella mitoitus samassa tuotteessa eri värien kesken...

10/14 | 

No ihan aiheesta tällaisten kanssa saa olla ärsyyntynyt ;) Kas vain, en tiennytkään että Molollakin on koon vaihtelua! :O

11/14 | 

Oi, mitkä ihanat vinoraidat! (ja miksei ne vieläkään alenna niitä Metsolan diagonaaleja!!!)

Onpas kokoeroa housuissa. Kyllä minuakin ärsyttäisi! Eihän noissa voi luottaa mihinkään - ja palauttelu on aika kurjaa ja työlästä.

Saadaankohan joskus vaatteiden mittoja esille verkkokauppoihin?

12/14 | 

Toi Verson puodin paita on aivan erityisen ihana! Raidan paita on mun makuun vähän leveä ja kaula-aukko on iso. Minusta vähän vaikuttaa, että jäi saamatta Metsolan musta-valkoiset, kun koot on huvenneet eikä mistään alennuksista tosiaan tietoakaan!

Mitoitus oli housuissa taas tosiaan muuttunut, ja harmi palautella (tässä tapauksessa harmittaa eniten se, että maksoin nyt sitten yhdestä paidasta melkoiset postimaksut, kun housut lähti takaisin)... Jos mitat olisi esillä, niin vältyttäisiin tällaisilta ylläreiltä!

Anonyymi
13/14 | 

Voitko laittaa sovituskuvia paidoista? Raidan paita näyttää lyhyeltä suhteissa hihoihin. Samanlaisen paidan meinasin meille tilata, mutta nyt mietityttää että onko pitkäselkäiselle liian lyhyt ja sit isommassa koossa leveä. T:Päivi

14/14 | 

Voipi olla ettei tähän hätään ehditä kuvaamaan, kun paita on just kuivumassa ja isälleen ovat menossa :( Mutta paita on tosiaan oikeesti lyhyt ja leveä, enkä ostais pitkäselkäiselle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla