Viikko kouluja ja eskareita, ja jo vuotaa nenät. Pikkunuhaa vain (toivottavasti, kopkop), mutta silti muistutus siitä, että noi laitokset on melkoisia pöpö-hautomoita, joista kantautuu kaikenlaista ikävää kotiin. Jos siellä on jotain tautia liikkeellä, niin kyllähän se leviää ja tarttuu. Meillä on Herroilla Keltainen ja Vihreä vesirokko edelleen sairastamatta, ja oletushan toki on ettei sitä loputtomiin voi väistellä, varsinkaan nyt kun on esiopin tielle (pöpö-hautomoon) lähdetty.

Vesirokkohan voi mennä ohi ihan lievänä, mutta toisaalta se voi olla myös ihan karmee tauti, ja jopa hengenvaarallinen. Sitä kun ei koskaan tiedä etukäteen millainen taudinkuva kohdalle sattuu. Isommat sairasti vesirokon toisen ollessa 4kk ja toisen reilu 3v, eikä ollut mitenkään erityisen pahat taudit, muttei toki kivatkaan. He saivat tartunnan yhtä aikaa, joten sairastelu meni yhdellä rysäyksellä. Jos nyt sattuisi niin, että pojat sais tartunnan eri aikaan, niin sairastellessa menisi äkkiä kuukausi. Herra Keltainen on atoopikko, ja useinhan atoopikoille vesirokko on vaikeampi. Viime syksyn hengitysvaikeudet kurkuunpääntulehduksen yhteydessä saa mut pelkäämään myös keuhkokuumetta vesirokon jälkitautina. Monissa paikoin sanotaan, että vesirokko on lievempi alle kouluikäisillä ja komplikaatioiden riski kasvaa mitä vanhempana sen sairastaa.

Eli nyt mä mietin (taas vaihteeksi - tää on aihe joka tulee aina välillä pinnalle ja sitten taas unohtuu) vesirokkorokotetta. Tällä kertaa jo ihan vakavissaan, kun Vihreällä alkaa jo tuota ikää olla :D


Yhdysvalloissa yhden rokoteannoksen on todettu antavan 80–85-prosenttisen suojan kaikkia vesirokkotartuntoja vastaan ja yli 95-prosenttisen suojan vaikeisiin tapauksiin. Rokotukset pienensivät merkitsevästi vesirokon ilmaantuvuutta ja vähensivät sairaalahoidon tarvetta. (lähde Lääkärilehti)Hinta on kai n. 75e, ja alle 13-vuotiaille sanotaan riittävän yksi rokote, ja sitä vanhemmille suositellaan tehosterokotetta.

Onko teillä otettu vesirokkorokote vai sairastettu tauti? Mielipiteitä puolesta tai vastaan?

Terkuin
Miima

Ja vielä ehdit mukaan Läkerol Dents arvontaan, päättyy keskiyöllä!

Kommentit (58)

2/58 | 

Samaa mietin minäkin, meillä lapset vuoden ja neljä vuotta eikä kumpikaan ole sairastanut.Jo pelkästään töistä palkattomasti poisolo olisi kalliimpaa kuin tuo rokote kahdelle. Meillä kaverin pienellä atoopikolla oli juuri niin kamala vesirokko, että kehotti kyllä kaikkia ottamaan tuon rokotteen. ILmeisesti tuosta ei juurikaan ole löydetty mitään haittavaikutuksia? Näin ymmärsin. Meillä on ensi kuussa molempien lasten neuvola, joten ajattelin tilata rokotteet sinne samalla laitettavaksi. Hyvä, että muistutit, koska asia oli unohtunut! Täältä siis ääni pouolesta :)

4/58 | 

No tuota mä just pelkään, jos se olis atoopikolla paha :( Se mitä olen lukenut, niin ihmeempiä haittavaikutuksia rokotteesta tosiaan ei ole todettu. Meillä neuvolat meni jo, mutta saahan ne käydä siellä muutenkin laitattamassa.

5/58 | 

Mulla atopia itsellä ja sairastin vesirokon 13v. Sisarukset oli ala-aste iässä ja he pääs helpolla. Itse melkein kuolemaa tein... :/ Siks just viimeistään 12v rokottaisin.

7/58 | 

Ehdottomasti rokotus! Meidän 1 ja 3 -vuotiaat sairastivat viime keväänä vesirokon ja kutiavia näppyjä oli niin valtavasti että kaduin kovasti sitä että en ollut ottanut heille rokotteita. Jotenkin kohtuutonta kiduttaa lapsia kun taudin voisi helposti estääkin.

Anonyymi
8/58 | 

Mä mietin ihan samaa, kun meilläkin on atoopikko perheessä. Jos vesirokon voisi rokotteella välttää niin miksipä ei sitä ottaisi, varsinkin tuon atopian takia. Vaikka enterorokkokin sairastettiin lievänä verrattuna muihin sairastuneisiin. Ja lääkäri suositteli, että jos yhdelle ottaa rokotteen niin kannattaa pikkusisaruskin samalla rokottaa. Pitkään oon tätä miettinyt, mutta olen kääntymässä rokotuksen kannalle.

9/58 | 

No tuota just mietin, että jos tauti tulisi pahana, niin kyllä sitä potkis itteensä päähän, että miksi ei ottanut rokotteita :/

11/58 | 

Meillä on esikoinen ja keskimmäinen rokotettu, 6v kuopus ei. Rokotteesta huolimatta esikoinen sai vesirokon, mutta se oli naurettavan lievä. Itse olen aikeissa rokottaa kuopuksen, kunhan vaan saisin asian hoidettua.

12/58 | 

Rokotus ei tosiaan 100% suojaa anna, mutta jos se suojaisi niiltä pahimmilta muodoilta, niin eiköhän se olisi hintansa arvoinen.

13/58 | 

Meillä rokotettu kaikki kolme poikaa ja kukaan heistä ei ole ainakaan vielä saaneet tartuntaa vaikka tauti joka vuosi pyöriikin kerhoissa, eskareissa ja kouluissa. Meillä siis pelkästään hyviä kokemuksia.

Anonyymi
15/58 | 

Meillä myös molemmat lapset rokotettu. Isompi sairasti keväällä lievän rokon, näppyjä oli paljon ja vähän kuumetta, mutta näpyt eivät juurikaan kutisseet ja ei ollut vesikelloja. Nuoremmalla oli pari näppyä samaan aikaan, mutta ei mitään muuta oiretta (kuumetta, kutinaa tms) niin ei olla varmoja oliko tosi lievä rokko vai joku muu juttu.

16/58 | 

Meillä otettu kahdelle pojalle. Esikoiselle laitettiin muistaakseni 2 tai 3-vuotiaana ja kuopukselle 1,5vuotiaana. Kuopus hyperallergikko, jonka jo pelkkä vauvarokko vei ensiapuun nesteytykseen. En halunut edes ajatella mitä vesirokko olisi voinut olla.. :/
Mielestäni pieni hinta siitä ilosta ettei tuota inhottavaa tautia tarvitse sairastaa. Se kun ei ole kuitenkaan niin vaaraton mitä monet luulevat+ voi aiheuttaa aikuisena vielä jälkitautina vyöruusua. Itseasiassa mies sairasti pari kk sitten vyöruusun ja ei ollut muuten mikään mukava sairaus sekään.. :(

Anonyymi
17/58 | 

eikös sitä suositella ottaaan rokote jos ei ole kouluikään mennessä sairastanut?

18/58 | 

Meillä lapset sairasti vesirokon alle 3-vuotiaina. Yhdellä se oli vähän pahempana, mutta hyvin siitä selvittiin. Itse sairastin samalla kertaa vesirokon ja aikuisena se oli kyllä ihan kamalaa. Olisi ehdottomasti kannattanut ottaa itselle rokote, mutta kun ei älynny. Kyllä mielestäni kannattaa rokottaa lapsetkin ellei rokkoa ole kouluikään mennessä sairastanut. Muuten joutuu olemaan niin pitkään poissa koulusta sairauden takia.

19/58 | 

Eiköhän se pienemmälläkin ole ollut rokon lievä muoto. Eli rokotetullakin voi tulla paljon näppyjä - oliskohan sitten ollut tosi paha tauti ilman rokotusta!

20/58 | 

Mä olen kuullut tosi karmeita juttuja vesirokosta, ja lukenut myös lapsen kuolemaan johtaneesta tapauksesta, joten en pidä sitä millään muotoa harmittomana tautina. Luulin pitkään että tarvii kaksi rokoteannosta ja se tuntui äkkiseltään kovalta paukulta maksettavaksi x2 jos lasten isä ei halua osallistua maksuun, mut jos yhdelläkin annoksella saa tuon 80-85% suojan, niin ehkäpä mä investoin.

22/58 | 

Se on totta, että kouluiässä pitkät poissaolot on huonompi homma, joten siinäkin mielessä olisi hyvä rokottaa ennen koulua jos ei ole sairastanut.

23/58 | 

Meidän hyperallerginen, atoopikko-asmaatikko ym. superherkkis lapsukainen sai 5-vuotiaana rokotteen. Olin asiaa pähkinyt ja nyt olen iloinen, että otettiin. Otettiin myös se toinen rokote niin suoja on parempi. Ei tullut mitään rokoteoireita, mikä oli yllätys. Suosittelen!

24/58 | 

Tuollaisessa tapauksessa varmaan tehosteannos on ihan perusteltua! Ehkä meille riittäis ne yhdet annokset kuitenkin..

Anonyymi
25/58 | 

Heippa! Meillä sairastettiin kesällä peräkanaa 1v ja 3 v vesirokko ja voin suositella lämpimästi rokotetta, sen verran kamala tauti oli. Ihan hirveä! Päiväkodista taudin saivat ja tosi moni oli siellä rokotettu ja saivat kuitenkin vesirokon kun eivät olleet ottaneet tehostetta. Kannattaa siis ottaa 2 kertaa. Atoopikolle ihan tuskaa.

26/58 | 

No hitsi, mitenkähän se nyt sitten on tuon tehosteen kanssa :/ No otetaan nyt alkuun ainakin ne yhdet rokotteet, ja miettii sitten sitä tehostetta - eihän sitä samalla kertaa annettais kuitenkaan :)

Anonyymi
27/58 | 

Meillä kolme lasta ,kaksi vanhinta on poikia.Vanhimmalla atopia,ja lastenlääkäri pojan ollessa 6v suositteli ihan rokotusta. Kumpikin pojista rokotettiin.
Kului muutama vuosi,ja pyysin silloin parivuotiaalle tyttärelleni myös reseptin rokotukseen,mutten rokotetta heti hakenut.
Kunnes huomasin keskimmäisellä lapsellani muutaman näpyn ja arvasin heti sen olevan vesirokkoa.Rokotuksesta oli tuolloin n.5v.
Vanhin ei tartuntaa saanut,keskimmäinen pääsi n.viidellä mahanäpyllä.Nuorimmainen sai sitten ihan kunnon taudin,jota tosin helpotti vesirokkovoide.
Näiden kokemusten perusteella suosittelen rokotusta lämpimästi. :)

Anonyymi
28/58 | 

Meillä esikoinen (rokotettu) sairasti vesirokon viime keväänä yhden näpyn, kuumeen sekä sairaan olon kanssa. Eli todella lievä tauti. Kuopusta (5v)i ole rokotettu, mutta ehdottomasti rokotetaan ennen koulun alkua.

29/58 | 

Olipas tämä hyvä pohdinnan paikka. Luinkin aiempien kokemuksia ja ajatuksia asiasta. Itse en ole koko rokotetta edes ajatellut, mutta täytyykin laitttaa harkintaan. Meillä vasta päiväkotiura alkoi, joten katsotaan kuinka kauan selvitään ilman suurempia tartuntoja. Rokote näyttää toimivan, joten pitääpä mietiskellä. Meillä neiti tammikuussa 3-vuotias.

32/58 | 

Mä tässä just mietin, että onko kotihoidosta eskariin siirtyneellä nyt edessä tautikierre... toivottavasti säästytään suuremmilta niin siellä kuin täälläkin :)

33/58 | 

Mä kuulun ehkä vähän siihen vanhempaan koulukuntaan, että vesirokko on lastentauti ja hyvä sairastaa -> lisää vastustuskykyä. Atoopikkojen kohdalla asia on varmaan eri =) Meillä on ainoastaan Noppa sairastanut vesirokon. Mä en tajua miten tohon esikoiseen ei se tartu. Voi olla että on sairastanut sen sitten niin lievänä, ettei oo ollut yhtään näppylää? Eihän se voi olla mahdollista??
Niin siis Nopalla se oli ehkä maailman helpoin tauti, kaikki nuhatkin olleet pahempia. Ite sain vesirokon 12-vuotiaana, ja mulla oli paljon niitä näppyjä. Äiti sai sen silloin samaan aikaan, ja teki kuolemaa pari viikkoa.
Me saatiin muuten Kuusamon Tropiikista märkärupi kesällä, sellaisena aggressiivisena kokovartalotartuntana. Se oli aika ällö tauti, kaks pienintä siis sai sen.

34/58 | 

Mä oon yrittänyt meille hakemalla hakea vesirokkoa, mutta ei vaan ole lapsiin tarttunut. Nyt alan sitten kallistumaan sen rokotteen puolelle kun tyttökin jo sen 8v.

35/58 | 

Mä en vois tahallaan käydä hakemassa tautia, kun kuolisin varmaan morkkikseen jos tauti olisikin sitten vakavampaa laatua. Sitä kun ei voi koskaan tietää :(

36/58 | 

Kyllä ton atoopikon kanssa pelkää tällaisia tauteja... Ehkä teidän kantsis tarkistuttaa esikoisen vasta-aineet, että onko sairastanut - se on tosiaan vakavampi tauti sitten vanhempana.
Ihan järkyttävää - kuka lähtee märkäruvessa kylpylään??? :O

Anonyymi
37/58 | 

Meillä poika oli rokotetutkimuksessa ja sai 1v mpr-vesirokkorokotteen yhdistelmän. 2v aloitti päiväkodissa ja on nyt jo koulussa. Ei ole saanut tehosterokotusta eikä vesirokkoa.

39/58 | 

Meillä on molemmilla pojilla, 2v ja 4v, tuplarokote. Toinen sai sen rokotetutkimuksen kautta ja toiselle sitten ostettiin. Hinta kuulostaa paljolta, mutta toisaalta kun miettii miltä kaikelta (toivottavasti) säästyy, niin on se hintansa arvoinen. Ennen pidin rokotusta turhana, mutta nyt kun on omat lapset, niin rokote onkin hyvä juttu. :D

41/58 | 

Mä ja mies ollaan lapsena sairastettu. Ite olin alle kouluikäinen, just ehkä 6v ja oli se aika kamalaa. Hrr. Muksut ei ole vielä sairastaneet, poika on nyt 4v ja tyttö 1v8kk. Täytyy ehkä toivoa, että tulis ens talven aikana niin ois sitten se alta pois. Tosin vähän jänskättää pojan puolesta, kun iho on pikkusen atooppinen ja rokote on kyllä ollut mielessä. Hinta ei ole paha, kun miettii miltä voi säästyä, mutta kova se kuitenkin on tän hetken taloustilanteessa, kun itse olen kotona lasten kanssa ja mies pitkällä s-lomalla... Pitää funtsia!

Anonyymi
42/58 | 

No mä en tiedä, onko poika sairastanut sen vai ei. Oltiin juhlissa hänen ollessaan 1-vuotias. Juhlien jälkeisenä päivänä yksi paikalla olleista lapsista oli ollut vesirokossa eli juhlien aikana on ollut jo tartuttavassa vaiheessa. No siitä meni se pari viikkoa, eli itämisaika, ja kun oli kesä niin mietittiin ovatko muutamat näppylät itikan pistoksia vai vesirokkoa. Neuvolassa sanottiin viimeks, että jos ei ole 9-vuotiaana vielä sairastanut, kannattaa rokottaa. Mutta voisiko sen siis jotenkin todeta, onko sairastanut vai ei? Joka tapauksessa jos sairasti, niin oli lievä.

-T-

44/58 | 

Jos en nyt ihan harhainen ole, niin mun mielestä verestä voi kattoo onko vasta-aineita - mun mielestä ne raskaana olevilta ratsaa näitä jos ei tiedä onko sairastanut?

45/58 | 

Me haettiin tytölle tauti aikanaan, olin ainakin varautunut asiaan. Mä olen kanssa vähän vanhanaikainen ja oon ainakin perusterveen lapsen kohdalla sairastamisen kannalla. Tauti oli semmoinen kuin olin odottanut, näppyjä, kuumetta, ei jälkitauteja. Tyttö oli tuolloin 5-vuotias. Mutta mun mielestä jokainen tekee niinku oman perheen parhaaksi asian katsoo :). Itse piikkikammoisena oon ehkä pyrkinyt välttämään kaikki turhat piikit lapsenkin kohdalla :D.

46/58 | 

Auts. Nyt osui...meillä on ollut neuvolalääkärin aikanaan kirjoittama resepti vesirokkorokotteeseen, mutta en ole sitä koskaan käyttänyt. Kun en tiedä, mitä ajatella. Pojat eivät siis ole sairastaneet (vielä) vesirokkoa.

Omassa lapsuudessa vesirokko sairastettiin, ei ollut vaihtoehtoja. Itselläni se oli lievänä, vaikka olen atoopikko. Ystäväni (ei atoopikko) sairasti taudin vasta yläasteella ja oli aivan kamalassa kunnossa: näppyjä oli jopa korvakäytävissä ja silmäluomissa. Huh.

Olen tullut hieman araksi rokotusohjelman ulkopuolisille rokotteille narkolepsiatapausten myötä. Isoveikka oli vauvana mukana rokotetutkimuksessa (silloin ei ollut vielä narkolepsiakohua), mutta pikkuveikkaa en ole altistanut "ylimääräisille" rokotteille.

Mutta tätä vesirokkoasiaa en ole vieläkään saanut ratkaistua. Ottaako vai eikö. Isoveikka on kylläkin lievästi atooppinen ja ikää tulee kohta kuusi vuotta...

47/58 | 

Me otettiin rokotukset puolisen vuotta sitten, kun jonkun sairastelukierteen keskellä ajattelin, että apua jos se vesirokkokin vielä tähän iskee... :) Saapa siis nähdä millaisen suojan antavat. Itselläni on tauti mennyt ohi oireettomana, mutta vasta-aineita kumminkin löytyy.

48/58 | 

En mä tiedä onko tässä nyt kyse vanhan- tai uudenaikaisuudesta - ehkä enemmänkin että mikä nyt ketäkin pelottaa enemmän :D

49/58 | 

En nyt ole mikään asiantuntija, mutta eikös pandemrixissä se tehosteaine ollut syypää narkolepsiatapauksiin (tai kai se oli aika monen sattuman suma). Vesirokkorokotteessa ei ole tehosteaineita, ja se on ollut käytössä jo pitkään USAssa, joten luulisi että olisi jo tullut ilmi, mikäli rokotteella olisi jotain vakavampia haittavaikutuksia. Se että se ei ole rokotusohjelmassa on taas näitä kustannuskysymyksiä - onhan sitä oltu puuhaamassa jo pitkään mukaan...

51/58 | 

Meillä kans atoopikolla hirveä kun oli pienempi ( keskimmäinen) samoin enterorokko oli gaamee. Että ehkä kannattais se ottaa. Meillä kuopuksella ei ole vielä ollut rokkoa, muilla on.

52/58 | 

Niin mä nyt vähän aattelin että otetaan nyt ainakin yhdet annokset - kun vaan muistais soittoaikana soitella reseptiä, huoh :D

53/58 | 

Me otettiin ipanalle rokote laumaimmuniteetin nimissä. Mies ei nimittäin ehkä ole sairastanut vesirokkoa - hän kävi kerran jopa kysymässä rokotetta itselleen, mutta vastaanottoa pitänyt puoskari nauroi tyypin ulos. Että kuulemma on ihan marginaalista sakkia, jotka eivät ole sairastaneet. (Vaan kai siellä marginaalissakin joku on, joten miksi ei sitten mieheni. Ja miehen sisko on sairastanut vesirokon teini-iässä, joten melko varmasti voidaan eliminoida sairastelut noin ikävuosilta 3-"muistaa-jo-itse".)

Niin että aateltiin, että ei tarvii lapsen kotiin sitä rokkoa tuoda. Ja onhan se kai pahimmillaan tosi ikävä tauti.

54/58 | 

Ihme puoskari :O Toivottavasti mies nyt säästyy kuitenkin rokolta, ei ole leikin asia aikuisilla varsinkaan!

55/58 | 

Otin esikoiselle kun odotin kuopusta enkä ollut varma oliko itselläni tautiin vasta-aineita koska äitini ei muistanut olinko taudin sairastanut.. Kun kuopus syntyi otin rokotuksen myös hänelle 1v iässä koska hänellä infektioastma mutta olisin rokotuksen ottanut varmaan muutenkin. Itse ajattelen niin että jos joltain taudilta pystyy rokotuksella suojautua niin silloin sen myös hyödynnämme koska kyllä noita tauteja ja pöpöjä maailmassa riittää...todellakaan kaikkeen ei ole rokotusta eikä varmastikkaan edes tarvetta :)
Meidän lapset saaneet 2 annosta rokotetta molemmat eli ns.täyden suojan, joka tarkoittaa että ei pitäisi saada vesirokkoa lainkaan. Yksi rokoteannos antaa suoja niitä ns.pahoja oireita vastaan, eli yhden rokotuksen jälkeen rokon voi saada mutta lievänä. Päätettiin ottaa meidän lapsille nuo 2 annosta koska ajattelimme että jos maksamme kalliin rokotuksen, olisi mukava saada myös täysi suoja :)
Usein saatetaan ajatella ettei rokotuksesta välttämättä saa suojaa mutta se on aika harvinaista ja koskee myös muita rokotuksia..kaikille ei vain vasta-aineet muodostu. Ja sama koskee sairastettua tautia. Vaikka harvinaista onkin, ei lievänä sairastettu vesirokko välttämättä anna lopunikäistä suojaa jos vasta-aineita ei ole muodostunut. Tiedän muutaman tapauksen jossa rokon sairastanut sairastuu uudestaan.
Ja mitä rokotuksen turvallisuuteen tulee, se on yhtä turvallinen kuin rokotukset yleensä. Jokaisesta rokotuksesta voi saada anafylaktisen reaktion ja jokaisessa rokotuksessa on omat haittavaikutuksensa.. Ihan näissä perus rokotusohjelmaan kuuluvissa rokotuksissa on myös paljon mahdollisia haittavaikutuksia jotka lukee pakkausselosteesta. Onneksi osa mahdollisista oireista lieviä ja harvinaisia. Ihmiset nykyään pelkää rokotuksia muutamien pinnalle nousseiden tapausten myötä.. Lähinnä tuo sikainfluenssarokotus sai ihmiset vastustamaan "ylimääräisiä" rokotuksia. Pitää kuitenkin muistaa että vesirokkorokotus on pitkään markkinoilla ollut ja sikainfluenssa rokotus kehiteltiin muutamassa kuukaudessa eikä sitä oltu keretty testata. Mutta ei siitä enempää :)

Meidän esikoisen rokotussuoja tuli muuten hyvin testattua kun päivökotiryhmässä riehui vesirokko keväällä ja osa lapsista sairastui todella voimakkaisiin oireisiin :( meidän tyttö oli ainoa johon tauti ei tarttunut. Rokote teki siis tehtävänsä ja olen ollut tyytyväinen :) itse suosittelen vesirokkorokotusta sitä harkitseville ja varsinkin jos lapsi on kova sairastelemaan. Rokotus on kallis mutta ymmärtääkseni sitä on pohdittu jos se saataisiin perusrokotusohjelmaan ja se olisi mielestäni tosi hyvä.. Onhan siellä nytkin entisen aikamme "perusrokkoja" kuten vihuri-ja tuhlarokkorokotukset.

56/58 | 

Mä olen just tuota miettinyt, että onkohan tyttärelle niitä vasta-aineita muodostunut, kun hän tosiaan oli vain 4kk sairastaessaan vesirokon. Ainakin oli ihan reilusti näppyjä, joten toivotaan.
Teillä on hyvin suojannut rokotteet :) Meillä ei pojat ole paljoa sairastelleet, mutta ovatkin olleet kotihoidossa. Nyt odottelenkin että tuleeko sairastelukierre eskarilaiselle... ainakin nuhalla heti nyt aloitettu... Rokotteita tilaisin kun muistaisin soittaa soittoaikana, huoh!

Anonyymi
57/58 | 

Meillä otettiin kuopukselle rokote, koska esikoisella oli aikoinaan niin pahana tuo tauti. Tulipa kuopukselle rokko rokotteesta huolimatta ja näppyjä oli satoja. Kuume ei tosin noussut korkeaksi. Lohduttelemme itseämme, että tauti olisi ollut varmasti pahempi ilman rokotetta, kait... *mk*

58/58 | 

Hui :( Pojat sai nyt ekat rokotteet, ja mietin vielä tehostetta - sehän tietysti antaisi varmemman suojan...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla