Olen ennenkin tehnyt vertailua topparukkasista, mutta nyt kun meillä on käytössä ollut taas uusia tuttavuuksia, niin ajattelin vertailla jälleen kerran!

Mukana vertailussa Herra Vihreän tämän talven rukkaset:

Mini Rodini Thermo gloves 104/122
Molo kids Igor 6/8
Reima Tomino 4

Ihan uusi tuttavuus on Mini Rodinin thermo gloves. Tilasin nämä Herra Keltaisen haalarin mukana puoleen hintaan, ihan vaan kokeilumielessä, kun ei ole ennen ollut. Nämä siis tämän kauden hanskat. Normaalihinta hanskoilla on sieltä korkeimmasta päästä, n. 36e, joten se taitaa selittää miksi meillä ei ole näitä nähty. Kokoluokitus on hämmentävä: 54/74, 80/98, 104/122 ja 128/140. Koko 104/122 on 5½-vuotiaalle reilu mutta käyttis. Mutta jos haluaisin pikkuveljellekin hanskat, niin mikä koko pitäisi ottaa?? Tämä koko on liian iso, mutta olisiko 80/98 jo liian pieni? Pari välikokoa voisi mielestäni lisätä...

Hanskat on minusta tyylikkään yksinkertaiset. Heijastimia niissä ei kyllä ole lainkaan. Hanskat tuntuvat ohuilta ja ovat siis notkeat kädessä, mutta ylläri: ne on lämpimät! Kämmenosa on vuorattu fleecellä ja siellä täytyy olla joku ihme-lämpökerros, sillä näillä pakkasilla kädet on pysyneet lämpiminä ilman välitumppuja! Näistä tuli heti Herra Vihreän suosikit, ja hän pyytää käteensä aina Panda-hanskat. Kestävyydestä en pysty vielä sanomaan juuta enkä jaata, katsotaan sitten lopputalvesta! Vedenpitoakaan ei ole testattu, kun pakkaset ovat paukkuneet, mutta vesipilariksi annetaan 8000. Mutta ehkä tällä kertaa hinta kertoo jotain laadustakin? Olen positiivisesti yllättynyt!

Viime talvena napisin Molon Igor hanskojen hapsuuntumisesta ja kirosin, että pitikin hankkia niitä alesta tälle talvelle. Onneksi kuitenkin kangas on parempi tai jotain, sillä nämä punaiset eivät ole hapsuuntuneet ollenkaan niin pahoin kuin edeltäjänsä! Miinusta annan kokoluokituksesta - nämäkin harppovat isoilla kokoeroilla, joten jossain vaiheessa lapsi jää auttamatta kokojen välille yhden koon ollessa pieni ja seuraavan liian iso. Heijastintähdestä iso plussa, lisänäkyvyydestä pimeällä ei ole koskaan haittaa! Erityisen lämpimät nämä ei ole, mutta vedenpitävät, joten toimivat hyvin leudommilla keleillä.

Etsiessäni lämpimiä rukkasia sain paljon suosituksia Reiman Kiddo hanskoista, tänä vuonna nimeltään Tomino. Hanskoissa on muhkea villasekoitevuori, mikä tietysti lämmittää mukavasti, mutta tekee hanskoista myös vähän kankeat kädessä. Veikkaan, että tässä on syy, miksi Vihreä valitsee Panda-hanskat. Plussaa heijastimesta ja pitkästä suojaavasta varresta. Vesipilari 3000, joten ei ehkä ihan vesileikkeihin sovi, mutta eiköhän nämä enemmän pakkashanskat olekin. Niin ja plussaa selkeästä kokoluokituksesta - Reimalta on helppo löytää sopivankokoiset hanskat, kun kokoja on riittävästi ja ne mielestäni pitävät myös paikkansa!

Mitkäs on teidän rukkas-suosikit tänä talvena?

Terkuin
Miima

Kommentit (24)

1/24 | 

Meillä on eteisessä parit Molot jäänyt ihan käyttämättä... Tadaa - lapsihan valitsee aina Angry birdsit siis jos saa valita. Yllättikö? No eipä juuri :D.

Tominoita on käytetty myös mutta Angry birdsit on jotenkin notkeammat ja niissä kuulemma menee peukkukin helpommin paikalleen (johtuisko sitten siitä että Tominot ei ole niin kivat?). Lämpimiä ovat molemmat mutta eipä kyllä missään ole ikinä tarvittu aluslapasta kun lapsi on lämmintä sorttia.

Viime talven suosikin Mini a turet on tänä talvena jääneet kokonaan käyttämättä eli toimivat näköjään paremmin pienellä lapsella.

Tästä voisin nyt huomata että voisinkin laittaa muutamat rukkaset myyntiin kun ei niitä tule käytettyä kuitenkaan.

Perinteiset Reimatecitkin meillä on mutta niiden pukeminen ei onnistu keltään. Toimivat siis välikaudessa mutta ei näköjään talvessa.

2/24 | 

Meillä on molon rukkasia kaksin kappalein, sitten edeltäviltä talvilta jokuset Reimatec+:t sekä pakkaskeleille Paccas oy:n nahkarukkaset. Eniten on noi ensiksi ja viimeiseksi mainitut ollut käytössä. Ei moitteita tässä vaiheessa talvea.

3/24 | 

Vihaiset linnut vie voiton :D Kyllähän puettavuus varmasti on lapselle aika tärkeä ominaisuus ja samoin se notkeus/käytettävyys, ja ne suosikit löytyy niistä mitkä on helpoimmat. Eihän niitä hanskoja kannata jemmailla jos ei tule käytettyä, joten myyntiin vaan :)

4/24 | 

Hyvä, että kaikki on toimineet! :) Meillä ei tänä vuonna ole kellään nahkarukkasia, mutta itelleni haluaisin sellaiset!

5/24 | 

Meillä reiman tähtikuosilliset tominot ja vanhat kiddot toimineet hyvin.Sitten on vielä reimatec+ hanskat joita ei olla päästy käyttämään.

6/24 | 

Mielenkiintoinen postaus, kiitos :)

Eikö noissa Moloissa siis ole mitään kämmenvahviketta? Rodini kuulostaa hyvältä tutun Reiman ohella.

Meillä käytettiin alkutalvesta Reimateccia ja nyt kovempien pakkasten aikaan Kiddoa (nyk. Tomino) Silvia-aluslapasten kera. Isoveikka pärjäisi periaatteessa ilman alushanskoja, mutta 15-20 asteen pakkasella äidin on pakko puetuttaa ne ohuet aluslapaset lisäksi ;) Harmi, ettei niitä ole enää isoja kokoja jäljellä reimashopissa: olisin ostanut itselleni myös!

Po.p:n rukkaset ovat jääneet aika vähälle käytölle, koska en usko niiden olevan riittävän lämpimiä, kun tuntuvat niin ohuilta. Vaikka eihän se materiaalin paksuus kaikkea kerro. Täytyy aktivoitua niiden suhteen tulipalopakkasten hellittäessä, että saadaan testituloksia uudesta tuttavuudesta.

7/24 | 

Ai niitä oli kuosillisia myös (tosin itse olen kiinnostunut vaan yksivärisistä, mua häiritsee jos on eriväriset vahvikkeet tms). Hyvä jos kaikki hanskat on toimineet! :)

8/24 | 

Moloissa ei tosiaan ole mitään vahvikkeita kämmenissä. Toisaalta se olisi hyvä juttu kestämisen kannalta (eikä näkyisi sotkutkaan samalla lailla), mutta toisaalta en tykkää monivärisistä hanskoista, ja siksi meillä onkin enimmäkseen kokomustia ;)

Paksuus ei tosiaan aina kerro kaikkea - Rodinit yllätti kyllä lämmönpidollaan! Ite tarttisin kans uudet lämpimät rukkaset - useimmiten sormet on jäässä vaikka muualta ei palelisi.

Anonyymi
9/24 | 

Hei! Kysymykseni ei liity juuri tähän postaukseen, mutta askarruttaa kovasti mieltäni.. Sinullahan on melkoisen paljon kokemusta Ticketin haalareista, niin osaisitko kertoa haalarista nimeltä Magal? Olen harkinnut sen ostoa kun nyt sen saisi hyvällä alennuksella vaan puvusta ei irtoa tietoja ei sitten mistään! Onkohan kyseessä ihan kunnollinen ja lämmin pakkashaalari vai joku kevyempi versio.? En löytänyt vesipilariarvoja, en täytteen määrää enkä muutakaan oleellista tietoa :/ Toivottavasti sinä osaisit auttaa tumpeloa! t:emma

10/24 | 

Magal on mulle tuntematon malli, eikä googlellakaan siitä paljoa tosiaan saanut ongittua. Itse olen vähän skeptinen, kun Ticketin omilla sivuilla normihinta 113??? Jos noilla todistetusti hyvillä haalareilla on normihinta 159-169e. Itse ehkä satsaisin sen muutaman kympin lisää, niin jälleenmyyntiarvokin olisi varmempi :) Jos jollain on kokemusta tästä haalarimallista ja sen teknisistä tiedoista, niin kertokaa ihmeessä! Minusta ei nyt valitettavasti ollut apua tässä asiassa :(

Anonyymi
11/24 | 

Reimatec toppahanskat toimii kyllä isommilla. Meillä ei ole, mutta töissä monella eikä ongelmia pukemisessa tai muutenkaan.

-T-

Anonyymi
12/24 | 

Meidän rukkasasiat tänä talvena menee näin: Alkutalvi oli märkä ja lämmin, niin mentiin välikausirukkasilla ja Lassie suprafill-rukkasilla. Suprafillit on meillä nyt eka kertaa talvirukkasena testissä ja muuten hyvät, mutta jostain syystä ovat sellaiset että kädet ja rukkasen sisäpuoli on kyllä kuivat ulkoilun jälkeen, mutta kun ne on jonkin aikaa roikkuneet kuivumassa sisäpuoli muuttuu märäksi ja kuivuu ikuisuuden. Oudot siis. Sitten leudoilla talvisäillä ja myös kosteilla meillä oli tavalliset Lassie topparukkaset. Uskomattoman ohuet, mutta leudolla kelillä hyvät ja yllättävän vedenpitävät myös. Nyt pakkasilla on käytetty ainoastaan Reima Tominoita. Ihan huiput! Ei tosiaan tarvii lisälapasta väliin ja hyvin tarkenee. Myös lapsi tykkää. Jatkossakin taidan ostaa pakkashanskaksi nuo ja märän ja leudon kelin käsineeksi voisin kokeilla reima tec talvirukkasia. Reimasta on tainnut tulla luottomerkkini.

-T-

13/24 | 

Mun piti ettiä mun peukku peukkuun postaus muistin virkistykseksi - eli meillä oli vähän hankaluuksia Reimatecin hanskojen kanssa viime talvena 2½-vuotiaalla, mutta sitten kun se viimein halusi laittaa sen peukun paikalleen, niin sen jälkeen toimi hyvin Reimatecit :)

14/24 | 

Mä olen tuon saman kostumis-ilmiön huomannut useimmissa vedenpitävissä hanskoissa, jos olen heittänyt käytön jälkeen lattialämmityksen päälle - en tiedä mekanismia, mutta kuivumisaika varmaan riippuu hengittävyydestä. Todettu on, että hanskoja tarvitaan useammat!

15/24 | 

Nyt pakkasten paukutellessa käytetään nahkarukkasia. Sitä ennen oli Reimatecin toppa- ja välikausirukkasta vaihtelevasti käytössä.

16/24 | 

Pelkäsin, että meillä tulisi vaikea talvi ja rukkaset eivät enää kelpaisi, mutta toisin kävi. Ei valituksia... Meillä on kolmatta talvea ollut käytössä nyt Rodinin punaiset jostain superalesta hankkimani rukkaset. Ne ovat edelleen kuin uudet ja ehdottomasti yhdet lemppareista. Harmittaa, ettei niitä ole eksynyt eteen enempää.

Molon rukkaset ovat jääneet tänä talvena kaappiin. Meni maku laatuun viime talvena :/ Tominot ovat olleet meilläkin vain kovimpien pakkasten rukkaset, mutta eivät kuulu suosikkeihin, koska ne kuulemma kutittavat. Tätä vähän pelkäsinkin, koska niissä on villaa. Sitkeästi tyttö niitä on silti pitänyt ja kutitus menee aina nopeasti ohi. Jos neiti saa itse valita, niin käteen valikoituu kuitenkin mielummin jotain muuta. Yleensä Mini a turet, jotka ovat pitäneet kädet lämpiminä kuulemma näillä kovillakin pakkasilla.

17/24 | 

Meillä välikausirukkaset ei riitä siellä parin asteen lämpötilassa, ja onkin käytetty vanhoja topparukkasia sellaisilla keleillä :)

18/24 | 

Hyvä kuulla että Rodinit on kestävät kanssa! Eli jos puoleen hintaan tulee uudelleen vastaan, niin ostan! :) Moloja kirosin minäkin viime talvena, mutta noi punaiset on toimineet hyvin leudolla säällä! Meillä eivät ole valittaneet kutinaa Tominoiden kanssa, mutta nyt tuli mieleen, että valkoista nöyhtäpalloa löytyy eteisen lattialta tuon tuostakin...

Anonyymi
19/24 | 

Joo,sitä poika välillä valittaa kun tominoista tarttuu sitä "karvaa" käsiin.
-T-

20/24 | 

Meillä pojalle ehdoton suosikki on Pop sillä ne on tosi hyvin muotoillut, äärimmäisen lämpimät ja kestävät sekä niiden vahvikkeet kämmenosassa antavat hyvän pidon kiipeilytelineissä. Tytöllä olen tykännyt Moloista ja pienimmästä popin mallista sillä istuvat meillä parhaiten pieneen käteen.

Noi Rodinit olisikin ollut kiva sadaa mukaan meidän testiin sillä tuntuvat olevan kovin suositut eikä meillä niitä ole aikaisemmin ollut. Muuten tälle talvelle on paljon hanskoja blogi projektini tiimoilta mutta kiva saada vertailukohtia eri hanskoille.

22/24 | 

Meillä onkin Popeja ollut vaan välikausiversiona, kiva kuulla että toimivat toppana myös! Ai sulla on joku projekti, pitääpäs etsiä, en ole sun blogiasi vielä tainnut löytää! :)

23/24 | 

Meidän kuusvee ei enää halua käyttää rukkasia lainkaan, vaan käyttää toppahanskoja. Niitä meillä on yhdet viimetalviset Reimatecit (koko 2-4) sekä kahdet tänä talvena ostetut Reimatecit, joista toiset kokoa 2-4 ja toiset 4-6. Jälkimmäiset ovat vielä 6-vuotiaalle liian isot, joten kaksilla hanskoilla on menty. Hyvin on poika niillä pärjännyt - vähän ihmetyttää kyllä nuo koot, kun kuitenkin on hyvin "normikokoisesta" 6-vuotiaasta kysymys. On meillä rukkasiakin kaapissa, mutta käyttämättä ovat jääneet. Löytyy parit Molo kidsin, yhdet Accrossit sekä yhdet nahkarukkaset. Koskaan meillä ei ole käytetty mitään alushanskoja rukkasten alla.

24/24 | 

Ahaa, että toppasormikkaissa koot ei olekaan niin selvät Reimalla - meillä on vanhan mitoituksen Reimatec sormikkaita (itellänikin), enkä kyllä muista enää miten ne meni.. Meillä on 0-2v käytetty merinovillalapasia pakkasilla rukkasten alla, mutta nyt ei ole enää tarvittu pienimmälläkään :) Itelläni merinovillasormikkaat on tarpeen rukkasissa ja silti sormet jäässä (tarttis uudet kunnolliset rukkaset)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla