Herra Keltaisella on tänä talvena haalareina keltainen Molo Polaris kokoa 98 ja Reima Kiddo Triple kokoa 98. Ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus vähän vertailla saman kokolapun omaavien haalareiden todellista kokoa ja mallia!

Yleensähän Molon ulkovaatteita pidetään niukkoina kooltaan, ja Reiman reiluina. Kuten tuosta ensimmäisestä kuvasta voi todeta, niin mitoitus on kuitenkin hyvin samansuuntainen!! Reima Kiddossa on leveyttä hieman enemmän niin hihoissa, lahkeissa kuin selkäosassa. Lisäksi niska-haara-mitta on muutaman sentin pidempi.

Kun haarat laitetaan kohdilleen, niin lahkeet ovat ihan saman pituiset!

Kainalosaumat kohdistettuna Reiman hiha on jonkun sentin pidempi.

Reima Kiddossa on säädettävä vyötärökuja, ja sitä olenkin hoikalle pojalle kuronut melkoisesti.

Reima Kiddon vyötärö on alempana kuin Molo Polariksen selän kuronta. Lyhytselkäisellä ja hoikalla poitsulla tuo Reima Kiddo vähän säkittää tuolta pepusta. Joten takaapäin Polaris näyttää paremmalta päällä, kun taas edestäpäin molemmat istuvat hyvin.

Reimaa suosittelisin siis erityisesti pitkäselkäisille ja pitkäkätisille. Moloa taas erityisesti hoikille ja lyhytselkäisille. Tekniset ominaisuudet ovat molemmissa kohdillaan!

Täältä voit katsoa samanlaisen vertailun Molo Polariksen ja Ticket baggie toughin välillä!

Terkuin
Miima

Kommentit (24)

1/24 | 

Mä oon kokenut molon kokoaan vastaavaksi, mutta hihat on lyhyet, kuuleman mukaan myös monella muullla nimenomaan hihat jäävät ekana pieneksi. Tämäkin kirjoitus mielestäni puoltaa sitä.

Anonyymi
2/24 | 

Oho, onpa yllättävää, että kokoero ei ole tuon enempää.. Oon aina pitänyt reiman kokoja isoina..

Meillä on pojalla Molon haalari (grasshopper) ja ollaan tykätty! Ennen sitä on ollut vain reimaa.. Ja kyllä mun mielestä molo kids vie voiton näistä kahdesta merkistä :) Ne heijastimet on tosi hyvät ja haalari on niin mahtavan notkea.. Lapsi kyllä erottuu hyvin ulkona.. Ja värivalikoimakin on mahtava!

Paitsi tämän talven haalareissa en tykännyt siitä, että esim. sinisessä puvussa oli oranssi vuori.. Ei kyllä miellyttänyt minun silmää yhtään tuo väriyhdistelmä.. Vaikka muuten oransseja vaatteita kyllä löytyy meiltäkin!

Ensi talveksi ajattelin hankkia pojalle ticketin puvun.. Mitä eroa niissä eri malleissa on? Sulla varmaan löytyy kokemusta niistäkin :D Kun niitä baggie malleja taisi olla useampi eri..

Tulipas pitkä sepustus.. :D Kiva blogi sulla!

-Pikku-tassun äiti

3/24 | 

Minusta myös Molo vastaa aika hyvin kokoaan, en ole kokenut pieneksi. Hihat muuten Ticketilläkin ovat samaa pituutta kuin Polariksessa, lisäsin linkin vielä tuohon Polaris-Ticket vertailuunkin :)

4/24 | 

Kiitos vertailusta! Onpa jännä tuo selkämitta. Johannes käytti 92cm pitkänä Veikon tän talven polarista viime kevättalvella. Ihan hyvin mahtui haalari, toki oli justi. Ja meillähän on tunnetusti pitkäselkäiset tyypit!
Pojan oma Haalari oli Reima 92cm ja se oli kyllä reilu ja iso. Nyt kun silmä on tottunut polariksiin, näyttää reiman haalarin muotoilu auttamattoman kömpelöltä. Reiman takeista tykkään kyllä kun ovat niin kevyitä.

5/24 | 

Molon ulkovaatteissa heijastimet on kyllä ihan vertaansa vailla, ei muut merkit pääse lähellekään! Ja itse kans tykkäään noista väreistä :)

Ticketeissä baggiet on liukaspintaisia ja Othello matta. Othello kävi meillä joskus kääntymässä, mutta vetskari ei mennyt ylös asti, kun niin tiukka kaulus. Baggie-malleissa on erilainen kaulus, joka ainakin meillä toimii. Baggie toughissa on vyötäröllä kuronta, jota ei voi säätää, baggiessa ei ole mitään kurontaa. Tässä lyhyesti mitä mä Ticketin haalareista tiedän, meillä on enemmän ollut noita Polariksia! Lisäsin tähän postaukseen tuon linkin, jossa olen vertaillut Polarista Ticketin baggie toughiin, käy katsoon sekin, olisko siitä mitään apua!

Kiitos sulle kivasta kommentista!! :)

6/24 | 

Joo, takaapäin tuo Kiddo näyttää vauvamaiselta - kiinnostaisi tietää, onko esim. se Kiruna-haalari kapeampi vai roikkuisiko sekin pepusta? Muuten olen kyllä tuosta Kiddosta tykännyt, niin teknisesti kuin (etupuolen) ulkonäöltään :)

7/24 | 

Mun mielestä jostain luin että Molo on vähän pidentänyt hihan mittaa täksi talveksi ja että ensi talvena vähän vielä tulisi hihoihin mittaa lisää. Tiedon paikkaansa pitävyydestä en ole varma kun en ole itse verrannut samankokoisia viime ja tän talvisia toisiinsa :D. Mutta siis tuollaista jostain luin mutta en muista kyllä että mistä :D.

8/24 | 

Ei varmaan haittaa ole moisesta uudistuksesta :) Niin, harvemminhan sitä (järkevät ihmiset) hankkii samankokoisia (eri värisiä!) saman merkkisiä haalareita ;D

9/24 | 

Musta tuntuu, että kaikki alkaa olla aika kokoaan vastaavia. Meilla on n. 108cm pitkällä 110cm molo Polaris, ticket baggie ja reimatec takki+housut. Kaikki puvut on ulkomitoiltaan suunnilleen samaa kokoa. Polaris on päällä nafteimman näköinen, baggie "pussittaa", siinä on eniten sivusuunnassa tilaa ja reiman toppahousut ois saanu melkein olla kokoa isommat. Reiman takki taas saattaa sopia vielä ensi talvenakin. Lämpimin noista seteistä tuntuu olevan reiman puku! Aika yllättävää sinänsä, kun tuo baggiekin on north-mallia.

Istuvuudessa ei taida olla polariksen voittanutta.:)

12/24 | 

Ahaa, onko Ticketinkin mitoitus siis muuttunut pienemmäksi! No hyvä tietää tämäkin - se meidän 104 baggie tough on aikas samoissa mitoissa kuin Polaris 110!

Istuvuus on munkin mielestä Polariksessa ihan paras kaikista! :)

13/24 | 

kiva vertailu! meil on isommilla pojilla nyt 132 reiman haalarit eikä ne nyt mitenkään kauhean isot ole 122 senttiselle 5-vuotiaalle

14/24 | 

Minäkin olen jotenkin kokenut Reiman paljon reilummaksi kuin Molon, mutta eipäs se ollutkaan. :) Mutta kyllä tuon Molon haalarimalli on vaan ehdoton suosikkini...

16/24 | 

Ehkä Molon kapeuskin tekee sen, että ei vaikuta niin suurelta päällä kuin saman kokoinen leveämpi? Polaris kyllä istuu kivoiten!

Anonyymi
17/24 | 

Juu, olin lukenutkin jo aiemmin tuon molon ja ticketin vertailun :)

Tilasin nyt -40 alella pojalle ticketin Baggie tough -haalarin, värinä ihana turkoosi.. Poika on nyt 102cm, haalarin otin 110cm.. Saa nähdä sit, onko hyvä ensi talvena.. Meilläkin on tosi hoikka ja pitkäselkäinen poika.. Ikää 2v 9kk :)

Kaupassa pyörittelin sitä haalaria ja pistin kyllä merkille, että aika kova ja jotenkin terävä se metallinen vetoketju kyllä on.. Saa nähdä sit, miltä tuntuu käytössä..

Jospa vielä alesta löytyis se reimatecin lime / harmaa takki, missä paljon pieniä ruutuja.. Reimalla taitaa olla takit isoa kokoa, housut vastaavat enenemmän kokoaan.. Ainakin välikausivaatteissa on meidän kokemuksen mukaan noin ollut..

-Pikku-tassun äiti

18/24 | 

Onpas teillä piiiitkä poika!! :) Meillä siis lyhytselkäisiä, mutta laiheliineja kaikki! Toivottavasti teillä haalarin koko osuu kohdilleen! Sitä metallivetskaria minäkin aristelin alkuun, mutta ei se käytössä ole ollut sen kummempi kuin muutkaan :)

19/24 | 

Kyllä sille ihan mahtuu vielä nuo 128 lassiet ja ciraftec mutta ettei tuo reima mikään valtava ole. suuri kyllä. mennee ens vuonna mut esikoiselle ei kyllä tule menemään vaikkei ole montaa senttiä pidempi.

Blogissani olis haaste :)

Anonyymi
21/24 | 

Meillä tänä talvena kahdella lapsella vime vuoden aleista Baggie Toughit on ovat tosi hyviä! Kulumaa ei näy missään, lämpimät ja istuvat. Ainoastaan vetskari on kyllä liian kova, mutta ylös asti ei onneksi tule vaan siinä neppari pehmentämässä.

22/24 | 

Meidän laiheliinille se ei niin kivasti istu, mutta muuten on ollut kyllä hyvä! Ja se kaulus on hyvä, ei ole liian tiukka ja suojaa tosiaan leukaa vetoketjulta :)

23/24 | 

Mun mielestä Reimalla on koot vähän pienentyneet joskus parin vuoden sisällä. Tosin ostin kyllä justiin 80 cm reiman haalarin, joka vastasi 3-vuotta vanhaa reiman 86-cm haalaria.
Ovat tosin eri mallisia, joten se lienee ratkaiseva tekijä?

24/24 | 

Olisi toki hyvä, jos kaikki vaatteet "vastaisivat kokoaan"... Mutta tällaiselle nettitilaajalle on myöskin ihan kirous, jos mitoitusta koko ajan muutetaan, ja saa arpoa, että voiko luottaa aikaisempiin kokemuksiin, vai onko kenties tullut muutoksia...
Eri malleissa varmasti mitoituskin on vähän erilainen, babymalleissa pidempi selkä jne.. Mutta tuntuu monilla merkeillä vaihtelevan vuosittain mitat - onpa meillä käynyt kaksi aika täsmälleen saman kokoista plain rainia, joissa peräkkäisten kokojen laput (eri vuosilta)...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla