paidat Metsola, housut Raida ja Gugguu

Suurella haikeudella trimmailin Herra Keltaisen vauvakiharat pois (tälleen hyvissä ajoin, 3½-vuotiaana, en vaan raaskinut aiemmin), kun hiukset eivät antaneet pienintäkään merkkiä vahvistumisesta omin päin. Herra Vihreän hiukset alkoivat vauvahaituvien jälkeen kasvaa vahvoina, kun ne yksi hellekesä ajettiin alas. Samaa efektiä toivon nytkin, että saatais pikkuveljelle myös tuollaiset ihanat paksut kutrit! Ja koska en tykkää tuollaisesta lyhyestä tukasta ollenkaan, aattelin tehdä sen näin talvea odotellessa, kun ollaan ihmisten ilmoilla aina hattu päässä! Jospa kesään mennessä hällä olis jo kunnolliset hiukset päässä, kun liikutaan paljain päin ;)

Kylläpä näytti lapsi ihan ufolta ilman ihania haituvaisiaan! Mutta tälleen viikon totuttelun jälkeen näyttää jo siltä suloiselta muruseltani, jolla vaan on nyt vähän pitempi bad hair day! Herra Vihreän hiukset kasvaa ihan hullua vauhtia, pitäisi taas trimmata...

Mites teillä suhtaudutaan poikien hiustenleikkuuseen?

Terkuin
Miima

Kommentit (28)

1/28 | 

On kyllä oudon näköinen! :) minusta pitkät ja lyhyet molemmat sopii pojille. Omilla on lyhyet ihan vaan siks etten kestä sitä tahmaa hiuksissa ja harjaamista jajaja; ei oo meidän juttu käytännössä siis. Ihastelen muiden poikien pitkiä hiuksia. :) vauvahaivenista en tykkää yhtää. Ne on niin epämääräisiä. Olen ne halunnut leikata pois nopsaan, että tulee "oikeat" hiukset. :D kaikki muut rakastaa vauvahaivenia. Olen outo.

2/28 | 

mä vedin kahteen kertaan kaljuksi pojan ennen 2 ikävuotta ja nyt sillon tosi tosi paksut hiukset. tosin saman tein kyllä tytöllekin.

3/28 | 

Meillä ei oo hiuksissa mitään tahmaa oikeestaan koskaan - edes sillä sottapossu tyttölapsella! Ja olenkin tainnut kertoa ennenkin, että Vihreän hiukset ei edes takkuunnu, Pinkillä kyllä. Vauvahaivenet on just ihania

4/28 | 

Olis pitänyt tehdä tytöllekin, sillä on niin ohut liruletti :( Veikkaan että nyt on myöhäistä, 9-vuotiaana :D

5/28 | 

Meillä kanssa 8-vuotiaalla tytöllä on tosi ohuet hiukset, jotka takkuuntuu ei-mistään, eli aina on joku takku hiuksissa.

6/28 | 

No mutta: kukas se siinä! Onpas eri näköinen poika lyhyessä tukassa :)

Minusta lyhyet hiukset tuovat kasvonpiirteet paremmin esiin ja ovat toki käytännöllisetkin. Eivät tartu kiipeillessä puihin ja pensaikoihin tai pyöri ruokalautasella.

Toki pitkät hiukset ovat söpöt. Teidän pojille ne sopivat, meillä en kyllä voisi kuvitella.

Meillä isoveikalla on paksut, taipuisat hiukset ja pikkuveikalla taas suorat ja ohuet luirut. Käymme suht säännöllisesti parturissa, sillä isoveikan hiukset kasvavat nopeasti ja suoraan ylöspäin, joten alkavat näyttää nopeasti aika huvittavilta ;) Pitäisi joskus antaa hiusten kasvaa ja katsoa, millaiset niistä tulisivat ja kuinka paljon kihartuvat.

Isoveikka pelkäsi pienenä hiustenleikkuuta, sillä en tajunnut totuttaa häntä parturiin ajoissa. Varmasti myös aistiherkkyys vaikutti asiaan. Pikkuveikan haivenia leikattiin sen sijaan ihan vauvasta saakka ja hän nauttiikin nykyisin hiusten käsittelystä niin, että meinaa nukahtaa parturintuoliin. Istuu hievahtamatta, pää kallistuu saksia ja kampaa kohti. Helppo asiakas!

Ainiin, ihanat Metsolan paidat :)

7/28 | 

Näyttää jotenkin pienemmältä ilman hiuksia.? Mä tykkään pojilla siisteistä lyhyistä hiuksista, en vois kuvitella omille pojille pitkiä hiuksia, mut muilla ihan ok. :) meillä kans neidillä ihan ohuet hiukset, ennen oli aina takussa, mut näyttää nyt pikku hiljaa vahvistuvan, eikä mene enää niin takkuun.

9/28 | 

On se ihan eri näköinen, toivottavasti kasvaa pian, että tulis vähän enemmän itsensä näköiseksi :) Enkä siis ole mikään pakko-olla-pitkät-hiukset tyyppinen tapaus, mutta on vaan kiva jos sitä hiusta on vähän enemmän, ettei ihan tollanen siili.

Niin joo, meillä ei olekaan vielä muut käyneet parturtissa kun esikoinen, ite noita trimmailen :) Tosin nyt jos Vihreä haluaisi lyhyet hiukset, niin itse en todellakaan yrittäisi, vaan veisin ammattilaiselle, että teeppä sellainen surffitukka ;)

Viime vuonna oli tosi kivoja kuoseja Metsolalla, tänä vuonna.. ei.

Anonyymi
11/28 | 

Mä olen käyttänyt poikaa parturissa 1,5v alkaen. On ne lyhyet niin käytännölliset.

-T-

12/28 | 

Mä oon aina ollut sitä mieltä, että mun pojilla on lyhyt tukka...kunnes tuli poikkeus;D Meillähän ei leikata lasten hiuksia ennen kahta ikävuotta ja mitä onkaan mennyt tekemään kuopuksemme; selkään asti ylettyvä, kuohkea , laineinen pehko, joka pitäis leikata 9.12; mutta mä en oo varma raaskinko!!! Että, se niistä periaatteista:) Otsahiuksille on kyllä tehtävä jotain, ne ylettyy suorana ollessaan leukaan asti...ja onhan ne lyhyet hiukset kuitenkin laiskalle äidille helpommat;D

Kyselläänkö teiltä muuten ikinä, miksi pojilla pitkät hiukset? Musta tuntuu, että saa olla aina selittelemässä miksei Aapoa ole parturoitu:)

14/28 | 

Riippuu varmasti hiuslaadusta, onko ne lyhyet vai pitkät hiukset laiskalle äidille ;) Ite tunnustaudun laiskaksi, ja pitkissä on se hyvä, ettei tarvitse jatkuvasti trimmata, kuten lyhyitä ;)

Ei multa ole koskaan taidettu kysyä, että miksi on pitkät hiukset pojalla. Tytöksi kyllä tituleerataan suht usein, kun ei ole vaatetus se poikakoodattu sininen...

15/28 | 

Ääk! :) Äkkiähän se kasvaa. Hän näyttää nyt ihan isommalta isoveljeltään tuossa ekassa kuvassa. Minäkin trimmailin kahden lapsen päätä tänään. :)

16/28 | 

Joo, eiköhän se pian näytä kivemmalta, ja kasvaa vähän vahvempana toivon mukaan! On joistain kulmista ihan ilmetty esikoinen tuon ikäisenä :) Parturointia siis ilmassa!

17/28 | 

Ihan kuin koko poitsu olisi kutistunut hiustenleikkuun myötä :D Meillähän neidillä on edelleen melko ohuet hiukset ja kaksivuotiaana ohutta tukkaa oli todella vähänlaisesti. Leikkasinkohan koskaan niitä vauvahaivenia oikeastaan pois? Apua! :D

Äkkiä nuo hiukset kasvaa!

18/28 | 

Ei mekään Pinkiltä vedetty niitä vauvahiuksia pois, olis vissiin pitänyt, että olis hänenkin hiukset vahvistuneet! Ei tällasta vaan tule ajateltua, että tyttölapsenkin pää pitäis muliksi ajaa ;D

19/28 | 

Mä leikkaan vasta sit kun poika on täyttäny kaks, vaikka välistä tekiskin mieli jo vetää lyhkäseks mutta en raaski. Joulun allahan tuo 2-vee täyttää, mutta katsellaan :)

21/28 | 

Miksi niin monilla on toi 2v joku rajapyykki hiustenleikkuulle? Puistossa joku höpötti jostain taikauskosta joskus, mutta meni vähän ohi, kiinnostaa :D

23/28 | 

Ai, ne voisi vahvistua, jos ne leikkaa? Hmm. Pitäiskö sitä siis kokeilla?

Mä tykkään pojilla sekä lyhyistä että pitkistä hiuksista, toisille sopii toisenlaiset ja toisille toisenlaiset. Mutta meidän pojalle en osaa ajatella ihan lyhyitä hiuksia. Siksi tuo vahvistamiskokeilu tuntuisi niin kääk-ajatukselta. En mä meidän pojalle mitään tosi pitkiäkään osaa ajatella tai lähinnä siksi, kun häntä itseään häiritsee aina, kun hiuksien pituus saavuttaa tietyn pisteen. Mun äiti on parturi-kampaaja ja pojan hiuksia on leikkailtu aina silloin tällöin, ihan pikkuisen vaan kerrallaan, niin että kuitenkin pysyvät "hulmuavina" ja niin, että niiden on helpompi kihartua.

Pojan hiukset on helppo pitää vähän pidempinä, kun tosiaan ovat kiharat ja sellaista karheaa, helppohoitoista laatua. Mutta meidän tytön hiustenlaatu on, noh, aika kauhea. En ole antanut leikata tai edes siistiä niitä mitenkään. Ne ovat tosi hentoista hiuslaatua ja aivan pientä käkkärää (siinä missä pojalla on laineet) ja ovat harjauksen jälkeen sekunnissa taas takussa - ja pian suorastaan rastoittuneet. En tiedä, mitä niille tekisi... Pitäisiköhän ne vetää kaikki pois, jos vaikka tulisivat paksummiksi? Mutta ei taida löytyä uskallusta.

24/28 | 

Esikoisella ja kolmosella ainakin vahvistuivat huomattavasti, joten samaa efektiä toivon tuollekin neloselle :) Senhän takia mullakin näin pitkään kesti keritä toi pienin, kun en yhtään tykkää tuollaisesta siilistä, tosiaan kääk-ajatus mullekin... mutta aattelin kuitenkin, että mieluummin katselee puol vuotta lyhyttukkaista kun lopun elämää lirulettistä ;) Kun olis tajunnut saman tehdä tyttärellekin aikoinaan!

Voi vaan kuvitella millainen tappura on ohut ja säkkärä hius! Oletko kokeillut sitä tangle teaseria? Toivottavasti vahvistuisi siitä!

25/28 | 

Meillä hiustenleikkuu on aina ollut hirvittävä taistelu, en oikein tiedä miten se on pojista niin vastenmielistä.. Mutta lahjomalla pääsee tässäkin hommassa hyviin tuloksiin :)

26/28 | 

Meillä ei ole vielä tässä ollut ongelmia, toki parturoidaan tutuissa kotioloissa :) Lahjonta on toimiva keino ;)

27/28 | 

Mä oon kuullu et järki vaiko viisaus lähtee tukan mukana jos leikkaa alle 2veeltä :D Tosin tolla kihartuu latvat niin ihanasti takaa että en taida raaskia leikata olleskaan.

28/28 | 

No hyvä ettei oo ihan muuten vaan leikattu alle 2vee, onpahan kaikilla järki päässä :D Niska-kiharat on ihanimpia!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla