Meillä on aika merkittävä osa lasten vaatteista aina likapyykissä, puhtaan pyykin korissa tai kodinhoitohuoneen tasolla pinoissa. Eli toisin sanoen harvemmin paikoillaan vaatehuoneessa... Tällä tavalla ehkä pääsee hämärtymään vaatteiden määrä, tai jotain. Nyt pesin kaikki pyykit koreista pois, että pääsen pakkaamaan Rukan matkaa varten. Pakkasin siis Herroille Keltainen ja Vihreä setit viikon jokaiselle päivälle ja sitten vielä vähän extraa kaiken varalta. Ja nämä jäi jäljelle (pitkähihaisista ja housuista)

ja narullekin jäi vielä. Hämmästyin. On niitä vissiin vähän enemmän kuin kuvittelin. Mutta puolustaudun sillä, että tuossa nyt on nekin kuluneemmat varavaatteetkin mukana! Eikä ole tuntunut, että niitä liikaa olisi. Kai se kuitenkin on parempi olla vähän ylimääräistä kuin liian vähän? Vai? Mikähän olisi sopiva määrä vaatteita?

Terkuin
Miima

Niin ja jee, lauantaina lähdetään ajelemaan kohti valkoisempaa joulua (vaikka nyt on kotonakin taas vaihteeksi lunta, niin on sitä siellä enemmän)! Täällä lasketaan päiviä ja öitä... Toivottavasti vaan ehtii pojat parantua - meillä on pienet Herrat lentsussa...

Kommentit (18)

1/18 | 

Vaatehuollon sujuvuus perheessä varmaan vaikuttaa siihen, mikä on ns. sopiva määrä vaatetta. Itselläni menee herne nenään, jos joudun miettimään, että onko tietyt housut puhtaina vai ei eli mielummin niin, että aina on kivaa päällepantavaa. Vaatetta tosin lienee tällä hetkellä liikaa, koska, jos kaikki on puhtaana kaapissa, niin kaapin ovet eivät mene kiinni :D

Pikaista paranemista sinne! Sitkeää flunssaa on liikkeellä. Meillä neiti kans oli kotihoidossa loppuviikon ja edelleen todella räkäinen ja yskäinen.

Anonyymi
2/18 | 

Mä oon joskus huomannut että kun on tytön vaatteita iso talopesulan kone täynnä (en tiedä mikä niiden kilomäärä on mitä vetävät...) kaappissa on silti vaatepinot vielä melko korkeita :)
On meillä sitten vissiin sitä vaatetta. Tosin mahtuvat jo vuoden tai pari samat, että on se kiva, ettei ihan muutamat vaan pyöri käytössä.

3/18 | 

Nojoo, totta! Meillä on iso pesukone, joten saa esim. punaisia vaatteita jonkin aikaa keräilläkin ennen kuin pääsee pesemään, kun ei halua kamalan vajaita koneellisia pyörittää. Tosiaan harmittaisi, jos kaikki kivat olisi aina pyykissä! Ei meilläkään kaikki vaatteet mahdu kerrallaan noihin hyllyihin, joten ihan hyvä tämä taktiikka :P

Mä just mietin että kannattaako mennä eskariin vai olla kotona? Vihreä ei kyllä mitenkään voipunut ole, vaan ihan pirteä ja touhukas, mutta mutta... voisiko se parantua nopeammin kotoillessa? Toivon vaan ettei itselle iske toi tauti just kun ollaan lähdössä... :/

4/18 | 

Meillä varsinkin paidat tuntuu menevän ikuisuuden! Joten tulee ihan vaihtelun vuoksikin kyllä ostettua, ei jaksa samoja katsella koko ajan :D

5/18 | 

No onhan noita :) Meillä eletään vieläkin tilanteessa, jossa matkalaukut voi hyvin pakata viikon etukäteen ja silti on vielä kaapissa riittävästi tavaraa käytettäväksi ennen matkaa.. Mutta tosissani olen pyrkinyt vähentämään viimeisen puolen vuoden aikana vaatemääriä. Jotenkin olen pähkäillyt tämän, että vähemmällä tavaramäärällä on vähemmän siivottavaa. Tavoiteena on se kuuluisa 33 vaatetta per sesonki. Aika lähellä ollaan jo!
Puhtaanpyykin koria ei enää tarvita, sillä vaatteet ei pääse kerääntymään pyykkikaaokseen enää samlla tavalla. Täydet koneelliset saa käyttöön, kun pesee sellaisen värinkerääjäliinan kanssa. Ei ole silloin ihan niin tarkkaa värien kanssa.
Kotona, piilossa houkutuksilta nykyinen tavaramäärä tuntuu sopivalta (tai vieläkin liialliselta). Mutta auta armias, kun pääsen kaupoille. Yht'äkkiä niitä ns tarpeita onkin.. eli mielitekoja alkaa syntymään, ja vaihtelua toki kaipaan vieläkin. Nettikaupat eivät ole yhtä suuri houkutus, kun ei pääse hypistelemään.

6/18 | 

Mä käytän värisieppareita valko-värillisten kanssa, mutta en muuten - nekin on kuitenkin aika arvokkaita, joten mieluummin pesee punaiset ja tummat ominaan.
Mulla taas on niin päin, että livekaupoilla oon aika pihi, kun ei siellä koskaan ole kunnollisia tarjouksia, mutta sitten netistä tulee helposti tilattua, kun sattuu hyviä tarjouksia löytymään!

Anonyymi
7/18 | 

Mä pesen pyykkiä usein. Laitan värilliset ja tummat samaan. Ei ole ollut mitään ongelmia värjääntymisen kanssa. Värit on säilyneet. Mustat pesen ekan kerran vain mustien kanssa, sen jälkeen huolettomammin. Vaaleat pesen erikseen. Ja missään puhtaan pyykin korissa en vaatteita haudo, vaan suoraan narulta kaappiin. Yritän pitää määrän kohtuudessa, mutta ajoittain on jotain liikaa. Koskaan ei ole tarvinnut miettiä, että riittääkö vaatteet matkalle.

-T-

8/18 | 

Mä pesen puna-keltaiset ominaan, niin ei tarvitse pelätä värien puolesta. Puhtaan pyykin koriin menee ne, jotka käy kuivurissa - narulta toki viikkaan suoraan pinoihin. Kaappiin, tai siis vaatehuoneeseen ne ei aina välttämättä kovin nopeasti päädy... :P Meillä vois kalsareita olla enemmän, ei löydy niistä sellaista kahden viikon varantoa :)

Mymmeli
9/18 | 

Meilläkin liikaa vaatteita, kun varsinkin tytön vaatelaatikoihin ei tahdo mahtua, jos (melkein) kaikki puhtaana.

Mä lajittelen värit neljään eri: valkoiset, vaaleat, värilliset (pun., sin., vihreät) ja tummat. Ja välillä käytän värinkerääjäliinoja. Sillon täyttyy aika tasaisesti, tosin saatan pestä valkoisia ja vaaleita samassa, riippuen vaaleista ja pesulämpötiloista.

10/18 | 

Mulla on kolme kategoriaa: valkoiset/valko-värilliset, puna-oranssi-keltaiset ja tummat. Värisiepparit laitan valko-värilliseen pyykkiin, mut en muihin. Tummia tulee tasaisesti pesuun, mutta muita saa jonkun aikaa kerryttää isoon koneeseen.

Anonyymi
11/18 | 

Silloin kun kaikki vaatteet on puhtaana, niin vaatetta on yli tarpeen.. Kummasti ne pinot vaan katoaa sit.. On kuiten kiva, ettei tarvi koko ajan pestä pyykkiä.. Meillä pestään kaikki värilliset samassa, ja sit vaaleet ja tummat erikseen viel.. Ja nuo erotellaan vielä 40 ja 60 asteen pesuihin.. Narulta silitän ne suoraan kaappiin :) En ihan kaikkia aina, mut suurimman osan. Tykkään, että vaatteet on nätisti kaapissakin :)

Anonyymi
13/18 | 

Mua kauhistutti toi sun kuva kaapista ;) Joku joskus kysynyt multa, että käytänkö vatupassia pinkkojen kans :D

Aina en ehdi silittää, mut tykkään siitä hommasta.. Tai en niinkään siitä silityksestä, vaan siitä että vaatteet on siistejä! Saatan joskus illalla silittää pyykit ja samalla kattoa telkkaria.. :)

No joo, oon muutenkin järjettömän järjestelmällinen :D

Anonyymi
15/18 | 

Samoin. Pesen vain valkoiset erikseen eikä ongelmia värien kanssa ole ollut. Tai sitten en ole turhan tarkka?

Anonyymi
16/18 | 

On meillä liikaa vaatetta.

MUTTA ekaluokkalaisen kohdalla on jo niitä kohta pieneksi jääviä, sopivia kasvuvaralla ja vielä himpun isoja. Eli vaikuttaa vielä enemmältä kuin onkaan.

Ja osa housuista ei olekaan niin hirveän hyvin istuvia tai t-paidat odottavat pääasiassa kesäaikaa, ja sitten katsotaan mitkä vielä mahtuvat (ja on siellä niitä uusiakin alesta ostettuja isompia odottamassa ;) )

Pääasiassa samat vaatteet pyörii kuitenkin arjessa päällä, koneessa, kuivumassa ja taas päällä.

17/18 | 

Kyllä mun mielestä nuo kelta-oranssit ottaa tummista vähän itseensä, ja itse asiassa tuon totesin käytännössäkin, kun yhden tummien seassa pestävän moniväriraidallisen pyjaman paita on ollut vähemmällä käytöllä ja housut käytetty paljon, niin on ne ihan eri väriset, kirkkaat värit tunkkautuneet.

18/18 | 

Juu, silloinhan sitä vaatevolyymia on eniten, kun on vaatetta jäämässä pieneksi lähiaikoina. Suosikit tietty aina muodostuu, niin lapsille kuin äidillekin ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla