Yleensä hankin topat alesta aina seuraavalle kaudelle. Ja yleensä koot ovat natsanneet ja rahaa on säästynyt mittavat summat. Uusien mallistojen houkutus ei ole minulle niin suuri, että haluaisin maksaa keskimäärin tuplahinnan noihin alekamoihin verrattuna. Nyt tuli pari poikkeusta. H&M susitoppatakki on tämän syksyn uutuuksia, ja ostin sen pikkualella, jolloin hintaa tekniselle takille jäi alle 30e. Vaikuttaa oikein kivalle, ja viime vuodelta löytyy kaveriksi oranssit rukkasetkin (mutta ne otetaan kyllä vasta oikeilla lumilla käyttöön).

Yksi susi sen sijaan löytyi talvijemmoista. Molon toppahousut on kinttanat, kuten osasin jo aavistellakin vk-housujen lahkeiden kutistumisesta jo alkusyksystä. Onneksi toinen käyttäjä tulee perästä, niin eivät mene hukkaan. Ja varmaan nyt alkutalvesta käytetään noitakin. Toiset toppahousut on Molon eri malliset ja kokoa isommat, joten toivotaan että ne menee paremmin, pitäisi varmaan sovitella. Lisäksi Herra Vihreällä on toppahaalari, jonka uskon edelleen olevan mieleen ekaluokkalaiselle nopean puettavuutensa ansiosta, kunhan nyt talvi oikeasti tulisi. On hällä myös toinen toppatakki, eli periaatteessa kolme asua. 

Pakko myöntää, että minulle on vielä hieman hämärän peitossa, mitä pienimmälle on jemmassa. Isoveljeltä jääneitä kaikki, veikkaukseni olisi kaksi haalaria ja mahdollisesti kolme takkia (joista kaksi jo viime vuonna käytettyjä, yksi menee monta vuotta) ja parit housut.

Kai se olisi orientoiduttava tekemään toppainventaario. Mites teillä - ostatteko topat jemmaan alesta, ja onko koot osuneet kohdilleen? Vai ostatteko aina uutuuskuosit? Ja montako asua on sopivasti per kausi?

Terkuin

Miima

Kommentit (4)

poikien äiti
1/4 | 

Ostan aina haalarin ja takki+housut-yhdistelmän. Niillä on aina pärjätty! :) ostan miltei aina alesta, siinä säästää hurjasti. Kolmen pojan äitinä on muutakin rahanmenoa kuin ulkovaatteet! :) kirpparilta ostan ulkovaatetta harvoin, siellä on harvoin hyväkuntoista-tai sitten siitä pyydetään aivan liikaa.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Olen samaa mieltä, että kahdella setillä pärjää hyvin. Yleensä meillä on ollut lisäksi sellaiset rönttäsetit, jotka menee sitten kurakeleillä tai laavulla tms makkaranpaistossa, kun ei halua käyttiksiä sotkea. Ja noi rönttikset on yleensä isommilta jääneitä jo kuluneempia. Nyt pienimmälle kertyy sitten enemmän settejä, kun on eri vuosilta perintöä, joita voi sitten ottaa käyttöön tarpeen mukaan.

Alesta ostamalla tosiaan säästää ison summan, ja mitä enemmän lapsia, niin sitä isompi säästö tietysti! Jos mulla olisi vain yksi lapsi, niin ehkä rahat olis höllemmässä ;D Mulla on sama, että ostan yleensä uutena, kun käytettyjenkin hinnat voi olla enemmän kuin uutena ostettu alesta! Ja kun meilläkin käyttäjiä tulee enemmän kuin yksi.

T
2/4 | 

No mä olen vähän pihi, kun pyrin ostamaan yhdellekin lapselle kaiken alesta. No, sisävaatetta ja jotain akuuttiin tarpeeseen ostan normihinnallakin. Ulkovaatteet ja paljon muutakin kyllä yritän haalia alesta. Kenkiä joutuu usein ostamaan normihinnalla, kun tulee tarve ja haluan että koko on tosiaan oikea. Muissa vaatteissa on aika helppo osua koon suhteen oikeaan.

Tälle talvelle olen jemmannut kahdet toppahousut ja yhden takin. Myös Reiman Taag on varmaan myös leutoina talvipäivinä (tuleekohan edes muuta) käytössä. Viime talven haalari mahtunee vielä.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No säästöähän se on kun alesta ostaa! Mulle tekee tiukkaa ostaa normihinnalla, ja akuuttiinkin tarpeeseen koitan etsiä edes jonkun pikkuhuojennuksen. Eikä kyse ole edes siitä, että rahat olis niin tiukassa, vaan yleinen taloudellisuus, tai suoremmin pihiys ;D Ja sitten kun tekee jonkun superalelöydön, niin onpa hyvä mieli! :D Nyt iloitsen 13e:n Legotech toppahanskoista, jotka just purkasin paketista (ovh 34,95). Pienet on ilot ;D

Täällä on nyt lunta maassa vähän enemmän kuin kuvissa, mutta plussan puolella taitaa pitkälti pysytellä lähipäivät, joten ei taida jäädä iloksemme tämä valkoisuus, höh. Toppaa kuitenkin vedettiin päälle tänäänkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla