"Talvella tästä pääsi ylös, mutta kesällä ei yllä? Eipä väliä - pienemmältä kiveltä voi aina hyppiä alas!" Herra Vihreä oli tänään (tahattomasti ja huomaamatta) kuin ylösalaisin käännetty liikennevalo!

Herra Vihreä oppi liukumäen kiipeämisen jalon taidon vasta tänä vuonna - ja Herra Keltainen kohta perässä! Ei kai sitä voi jäädä isoveljeä huonommaksi, vaikka onkin vähän pienempi!

Niin siitä kokotaulukosta oli tarkoitus mutista! Näissä uusissa Handle-mallin Crocs kumppareissa on eri mitoitus kuin edeltäjissään Jaunt-kumppareissa. Crocsin kokotaulukon hämäämänä tilasin Herra Keltaiselle koon C10, joka sitten oli niin nafti, ettei olisi ollut järkeä ottaa niitä käyttöön! Onneksi kamuni Ä.Hupulainen sattui tarviimaan just sen kokoisia, ja mulla oli muutenkin hälle pakettia menossa, niin kävi onnekas lunastus, eikä tarvinnut Crocsille palautella! Sitten tilasin kokoa C11, ja koska se on snadisti isompi kuin Jaunt kumpparin C10/11, niin nämä hienot punaiset Salama kumpparit päätyi Herra Vihreän käyttöön. Eikä edes tullut tinkaa asiasta - Herra Keltainen vaan totesi, että sitten kun ne jää isoveljelle pieneksi, niin sitten hän saa ne! Aika kypsää ajattelua 3-vuotiaalta!

Mutta lyhennettynä siis: Crocsin kokotaulukossa kun sanotaan jalan pituus, niin se meinaa että max. sen pituinen jalka, niin jää vielä käyntivara. Eli helpommin sanottuna - lisää siihen mittaan 5mm niin saat sisäpohjan mitan. En tajua miksei voi suorilta antaa sitä sisämittaa, vaan jättää asiakkaat miettimään, että minkähänlaisia varoja he on siihen laskeneet...

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

Anonyymi
1/16 | 

Tää oli tosi hyödyllinen postaus. Minähän just kyselin sulta ohjetta kokotaulukon tulkitsemiseen. Ilman ohjettasi olisin tilannut liian pienet. Tuon sinun laskukaavan mukaan sain tilattua sopivan reilut, kun oli tarkotus että villasukkakin mahtuu.

Asiasta toiseen: Reiman parkatakkeja sekä vedenpitäviä sammareita ja leggareita on nyt Stockmannin kanta-asiakastarjouksessa ihan hyvällä alella. Jos joku niitä himoitsee niin tiedoksi.

-T-

2/16 | 

Hyvä kun kysyit, niin tajusin, että muutkin kun minä voi mennä taulukon takia vikaan, ja tuli tämä ohjeistus laitettua nyt nähtäville! :)

Ja kiitos myös Reima-vinkistä, varmasti niitä aina joku himoitsee :D

3/16 | 

Mä en nyt tajuu edelleenkään :D Tarkoitatko siis, että se ilmoitettu mitta on se jämpti jalan mitta? Mikä tuo 5mm on? Käynti-/kasvuvaraahan pitäis olla nykysuositusten mukaan 1-1,5cm..mutta tarkoitatko kuitenkin samaa? T: Blondi :)
Meiänkin pitäis nimittäin tilata Crocsin saappaat ja olen pähkäillyt kokoja..

4/16 | 

Hih :D Siis käyntivara on 0,5cm eli 5mm - silloin kenkä on juuri sopiva (eli aikuisen pitäisi ottaa kengät 5mm varalla). Lapsille sitten otetaan siihen lisäksi kasvunvaraa se sentti. Mutta että tuossa taulukossa on siis jalanmitta ilmoitettu siten, että annetulla jalanmitalla jää vielä käyntivara - eli sisäpohjanmitta on se annettu jalan mitta + 5mm.

7/16 | 

Ihania ulkoiluvarusteita. Ja liikennevalo-väritys on reipas ja erottuva :) En ole ikinä ymmärtänyt noita Crocsin kokoja...ihan hepreaa. Mutta nyt on sitten ohjeet :)

Siis mikä tuo stockan reimatarjous oikein on? En löytänyt verkkokaupasta, vaikka kuinka hain. Onko ollut jossain tarjouslehtisessä (jota meille ei tule, kun en ole tilannut sieltä riittävästi viime vuosina)? Onkohan kyse nyt siitä Pat-takista, jota kaavailin meille?

8/16 | 

No ainakin noissa saappaissa tämä kaava piti paikkansa - en ole testannut teoriaa sandaaleihin :D

Olisko livekaupassa sitten vaan toi tarjous? Mä ole niin kaukana Stockmanneista etten voi tarkistaa :D

9/16 | 

Joo! Tää meni paremmin ku hyvin. Kiitos vaan. :) Yllättävän leveä lesti kumppareissa, mut meneepä sit villasukankin kanssa.
Ihanat asut sun pojilla!

Anonyymi
11/16 | 

Kanta-asiakastarjouksessa syyskuun ajan nuo reimat. Myös verkkokaupassa luullakseni. Netistä kai löytyy ko. kantislehti. Alkaa siis vasta 1.9.

-T-

Anonyymi
13/16 | 

Juu, näyttää olevan vielä elokuun kantisetuvihkonen netissä, mutta 1.9.alkaen siis parkatakit keltaisena, punaisena ja tummansinisenä sekä vakosamettihousut ja leggarit kanta-asiakastarjouksena. Tulevat varmaan silloin verkkokauppaankin jos ei vielä ole.

-T-

Niina
15/16 | 

Hei! Meinaan ostaa lapsilleni Crocsin handle it-kumpparit ja pohdin myös mitoitusta. Onko näissä vieläkin kokotaulukoissa tulkinnan varaa, tiedätkö? Lapseni jalka on 139mm, niin mitä kokoa lähtisin kokeilemaan? :) Kiitos jos voit auttaa, olen jo kahden vaiheilla hankkia toisen merkin kumpparit, kun koot ovat niin vaikeita noissa.

16/16 | 

Just ostin alesta Handle itit ja näköjään edelleen tuo sama pätee - eli lisää siihen annettuun jalan mittaan 5mm niin saat sisäpohjan mitan. Varmaan koko C8 eli 24-25 olisi teille hyvä - pienempi jäisi heti pieneksi ja isompi olisi liian suuri :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla