Onko olemassa sellaisia vaatteita, joita poika ei voi pitää?
Tai sellaisia, joita tyttö ei missään nimessä voi päällensä laittaa?
Siis sillä perusteella, että se vaate on ilman muuta ja suoraan sanottuna tarkoitettu vain ja ainoastaan sille toisen sukupuolen edustajalle?
Ilmeisesti mekot ja hameet ja tunikat menevät kategoriaan "ei koskaan pojille". Mutta löytyykö oikeasti yhtään sellaista vaatetta, jota tyttö ei voisi päällensä laittaa, koska se on vain ja ainoastaan poikien vaate? Ja tässä siis ei haeta tytön omia mieltymyksiä (koska nehän nyt määrittelee niin tyttöjen kuin poikienkin pukeutumista mitä suurimmassa määrin). Eikä nyt puututa kuoseihin. Vaan ajan siis takaa sitä, että onko olemassa sellaista vaatetyyppiä, jota et osaisi kuvitella tytön päällä? Samalla tavalla, kuin mekkoa ei yleensä hyväksytä pojan päällä? Itselleni ei tule kyllä mieleen...
Joskus luin jostain nettikeskustelusta sellaisen mielipiteen, että lapsen pukeutumisen pitäisi jollain lailla ilmaista, onko kyseessä tyttö vai poika. Kunnollisia perusteluja ei löytynyt silloin, enkä edelleenkään ymmärrä MIKSI näin pitäisi olla? Haittaako se, jos lapsesta ei heti tiedä, kumpaako sukupuolta hän on? Ja miksi se haittaisi? Itseäni ei haitannut ollenkaan, kun eräs ohikulkija kerran kehui Herra Keltaista, että onpa kyllä kaunis tyttö! Totesin vain olevani samaa mieltä siitä kauneudesta, vaikka hän tosin onkin poika.

Tästä päästäänkin aiheeseen LEGGINSIT! Meillä on pikkupojilla ollut (ja on) velourlegginsejä. Itse miellän ne enemmänkin pillihousuiksi, jotka on tehty velourista. Trikoisia legginsejä taas en osaisi pojille päivävaatteeksi pukea, ne eivät mielestäni ole enää housut, vaan sukkahousujen vastine, jotka tarvitsevat tytölläkin pepun peittoksi mekon tai tunikan.
Herättääkö ajatuksia? Kerro ihmeessä :)
Terkuin
Miima

Kommentit (10)

1/10 | 

Meillä mies ei siedä sukkiksia pojalla ja itse olen oppinut sitten asennoitumaan myös hiukan sille puolelle =)

2/10 | 

Meilläkin on sukkahousut Herra Keltaisella vaan yökäytössä. Voisin kyllä kuvitella laittavani pojalle sukkahousut housujen alle lämmikkeeksi, jos sellaista harrastaisin (siis kuten kalsarit). Mutta sukkahousut ei kyllä tytölläkään ole minusta mitkään "päällyshousut", vaan vaativat aina mekkoa tai tunikaa pepun peitoksi.

3/10 | 

Meillä on kyllä sukkiksia pojalla, siis housujen alla. Leggingsejä käytetään myös =) 9v:n lempiväri on pinkki, ja hän on siis poika.

4/10 | 

Joo, just tuolleen voisin siis myös käyttää pojalla, housujen alla. Mutta normaalioloissa se olisi liian kuuma kokoonpano, joten sukkahousut jää meillä pelkästään yökäyttöön unipussin sisällä. Ja minusta ei ole olemassa poikien ja tyttöjen värejä - ainoastaan rajoittuneita aikuisia (sieltähän ne värikoodaukset usein on lähtöisin) :)

5/10 | 

Mielestäni kaikkien vaatteiden pitäisi olla kaikille.
Mutta enpä kyllä itse kehtaisi pukea poikalasta mekkoon julkisesti. Sama koskee tunikaa ja hametta.
Legginsejä oli pojalla päiväkotikäytössä, mutta ei enää koulussa.

Reisitaskuhousut ovat mielestäni selkeästi pojille suunnattu vaate, mutta aivan hyvin sellaisia voi tyttökin käyttää.

Hassu ajatus, että pienestä lapsesta tulisi heti nähdä onko tyttö vai poika. Varsinkin kun ihmisillä on eri mielipiteitä tyttömäisestä ja poikamaisesta.

6/10 | 

Juu, en minäkään pukisi pojille mekkoja, hameita tai tunikoja :) Mutta minusta on mielenkiintoista se, että tällaiset vaatetyyppien "rajoitukset" koskevat vain poikia. Eli tyttö voi tosiaan ihan hyvin pukea ne reisitaskuhousut, eikä sitä samalla lailla kummeksuttaisi kuin poikaa mekko päällä.

7/10 | 

Totta. Rajoitukset koskevat todella vain poikia. En millään keksi vaatetta, jota tyttö ei voisi pitää.
Mekossa ja tunikassa menee minunkin rajani poikien pukemisessa. Sukkahousuja on käytössä alusvaatteena talvella monet parit. Uutena ihastuksena on legginsit. Aiemmin en osannut niitä pojalla ajatella, mutta nyt olen alkanut näkemään ne enemmän pillihousuina (kiitos avartavan blogistaniassa oleilun ;) ) ja niitä onkin nyt ostoslistalla herra 1,5v:lle. Onhan ne ihan älyttömän käteviä!
Totta sekin, että markettien valikoima on tasaisen masentava molemmille sukupuolille. Se, että on edes sitä vihreää sinisen lisäksi on edistystä, mutta ne printit :O
Minulla on kaksi poikaa ja tottakai heillä on poikamaisia(kin) vaatteita (Småfolkin traktoripaita), mutta suurin osa on meillä unisex-kamaa. Tykkään vaan värikkäistä vaatteista, enkä myöskään yksinkertaisesti tajua, miksi sukupuolta pitäisi alleviivata joka ikisellä vaatekappaleelle.

No, summa summarum: onneksi on ne nettikaupat.

8/10 | 

Joo, ärsyttävimpiä on sellaiset siniset marketti-paidat, joissa on auton kuva ja sitten vielä lukee jotain tosi "hauskaa" kuten Vroom tai Tööt tms...

Mä kans tykkään nimenomaan värikkäistä vaatteista, ja osahan niistä on ihan unisex. Mutta ei mulla ole mitään pyrkimystä toki mihinkään sukupuolineutraaliin pukeutumiseen saati sitten kasvatukseen :D Pojilta löytyy kyllä auto-paitoja (lähinnä Metsola ja Småfolk), mutta värit on niissä sitten keltaista, oranssia, vihreää, punaista.

Todellakin - onneksi on nettikaupat!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla