Lupailin taannoin tehdä tutkimusta trikoopaitojen nukkatilanteesta, ja nyt viimein sain aikaiseksi ottaa kuvat tähän postaukseen! Nämä kaikki ovat olleet käytössä jo pitempään, noin vuoden tai muutamia kuukausia suuntaan tai toiseen. Eli käyttöä ja pesua on paljon!! Trikoopaitojen ongelma on nukkaantumisen lisäksi kutistuminen, ja lyheneminen ja leveneminen. Jotkut merkit lähti mulla nyt boikottiin ja jotkut nousi hankinta-listalle!

Sampsukan t-paidat ovat säilyneet älyttömän siisteinä! Ei ole nukkaa eikä edes haituvaa (jotenkin tuo lähikuva näyttää kuin olisi pinnassa jotain, mut ei ole - ehkä kainalosta hieman kulunut)! Ainakin tuo kesäilo kangas oli Znok design, tuosta punahilkasta en ole ihan varma onko se Znok vai Lillestoff. Aion kyllä jossain vaiheessa tilata uusia t-paitoja, kunhan saisin päätettyä kuosit ja pidettyä vähän ostokuria ;)

Villervallan viime keväiset t-paidat ovat varsin siistissä kunnossa - näissäkään ei ole nukkaa eikä edes haituvaa!! Tuo oikeanpuoleinen on kyllä vähän levinnyt ja lyhentynyt, tähtikuosinen ei. Villervallalta en aio enää ostaa niitä raidallisia läpivärjättyjä, niissä on huono kangas, mutta yksivärisiä ja painettuja aion hankkia (alesta) :)

Kameleont designin t-paidat on myös erittäin siistejä, ei nukkaa eikä haituvaa, ja ovat myös pitäneet kuosinsa. Harmi että suomalaisista nettikaupoista saa Kameleontia nykyään huonosti - Ruotsista tilaaminen tulee kalliiksi :( Mutta siis ostaisin mieluusti edelleenkin (ja velourit on meidän luottopöksyjä!)!

Molo kids t-paita on säilynyt varsin siistinä sekin, ja pitänyt muotonsa! Jonkinlaista pientä haalistumaa kyllä näkee tuossa hihassa. Nää on niin kalliita, että on vähän kiikun kaakun, että ostaisinko lisää - pitäisi ainakin olla tosi hyvä ale!

JNY design paita on pinnaltaan melko siisti, jotain pientä haituvaa on. Mutta paita on kyllä pesussa leventynyt ja löpsähtänyt. En taida hankkia enää, malli oli muutenkin vähän outo meille.

Boys&girls paidoista lyhythihainen on tosi siisti pinnaltaan, ei ole nukkaa eikä haituvaakaan, mutta teksti on pahoin haalistunut. Tähtipaidassa on pientä nukkaa, mutta ei mitenkään pahasti. Nämä olen kuivannut rummussa, kun luvataan pesulapussa. Ovat pitäneet hyvin muotonsa! Meillä on pari muutakin B&G paitaa, raidallinen vaarinpaita on varsin siisti, ja toinen t-paita myöskin. Voisin hankkia lisääkin (jos vaan uudistuisivat välillä, mallisto malliston perään ihan samaa...).

Metsolan trikoopaidat ovat mulle pettymys hintaansa nähden. Ei nuo nyt mitään järkkyjä ole, mutta ihan näkyvää haituvaa kuitenkin. Että pysyttelen niissä Metsolan froteissa, ne ei mene miksikään!!

Silverjunglen paidat on pinnaltaan varsin siistejä, ei ole nukkaa tai haituvaakaan. Mutta musta on ihan selvästi haalistunut, ja molemmat on kutistuneet ihan huomattavasti ja jotenkin vähän löpsähtäneet. En osta ainakaan täydellä hinnalla, ehkä hyvällä alella.

Villervallan joulumalliston paidat on pitäneet kutinsa eikä niissä ole nukkaa, mutta sellaista kevyttä haituvaa on ja haalistumaa. Lähikuvat kyllä näyttää pahemmalta kuin livenä :D Niinjoo, mutta nämä ei ole niin vanhoja kuin muut postauksen paidat!

Lindexin autopaita on ihan ok kunnossa, sellaista pientä nukkaa on (mutta noi auton kuvat siis on tuollaisia rakeisia, eli tuo ei ole nukkaa :D).

Maxomorran paidat on nukkaantuneet, leventyneet ja lyhentyneet. Tää leventyminen ja lyhentyminen ei tapahtunut heti alkuunsa, vaan on tullut vasta myöhemmin. Mutta nyt on mennyt lopullisesti luotto Maxomorraan :( Tykkään kovasti monista kuoseista, mutta nyt on jo aika pitkä aika siitä edellisestä hyvänä säilyneestä Maxomorran paidasta....

Löytyikö tutunlaisia kohtaloita vai onko teillä samoista merkeistä erilaisia kokemuksia?

Terkuin
Miima

Kommentit (40)

1/40 | 

Minulla on aikalailla samanlaisia kokemuksia.
Muutamia mainitakseni;

Kameleontin vaatteista tykkäsin hurjasti joku vuosi-kaksi sitten, mutta harmillista kun niitä ei enää juuri saa. (äsken muuten s-postissa tuli Caacabaanaan -25% ale ja siellä oli ihan kivasti Kameleontia ;)).

Villervallat on pysyneet kaikki meillä hyvinä tähän mennessä. Tosin toissa ja viime vuoden t-paidat kutistui useamman pesun myötä yhtä kokonumeroa pienemmäksi.

Silverjunglet kutistui ja hiukan haalistui pesujen myötä meilläkin. Vähän pidettynä ei tosin mene miksikään, mutta juuri ne enemmän pidetyt.

Maxomorran kuosit ois tosiaan ihania, mutta en uskalla hankkia enää. Paidat leviää eniten mitä mikä muu merkki mitä meillä on ikinä ollut ja jotenkin muutenkin ei istu meidän hoikkikselle päälle.

Metsolan trikoot haalistuu meilläkin hiukan, frotee pysyy todella hyvänä.

Sampsukan paitoja oon monesti ihastellut, mutta en vielä ostanut. Jospa nyt kesäksi pari t-paitaa hankkisi. ;)

Molo Kids kuosit ei ole meidän tyyppisiä, niissä on minun makuun jotain liikaa.

Lindexillä on paras hinta-laatu, sille ei voi mitään. Ne on todella edullisia, joten itse ainakin suon heille pienen nukkaisuuden. Harmittaa vaan että 5v. ei enää mahdu pienten poikien osaston vaatteisiin ja teinipuolelta löytyy harvoin mitään kivaa. :(

2/40 | 

Sampsukkaa lukuunottamatta meillä on ollut noiden kaikkien merkkien paitoja käytössä. Villervalla ja Maxomorra ovat nukkaantuneet ja menettäneet pesussa muotonsa. Lindexin paidat ovat minusta hintaansa nähden hyvälaatuisia. Silverjunglen t-paita (ihanasta tähtikuosista huolimatta:) leveni ja lyheni pesussa, mutta nukkaa siihen ei kauheasti tullut. Metsolan trikoopaidat ovat olleet ihan ok ja Kameleontin paidoista olen tykännyt kovasti, ne ovat selvinneet ahkerasta käytöstä huolimatta ihan hyvinä. Molo kidsin paidat ovat mielestäni hyvälaatuisia ja varsinkin ne printit ovat meillä pop - tosin ihan täydellä hinnalla en kyllä ostaisi, vaikka niillä suht hyvä jälleenmyyntiarvo onkin. Boys & Girls -merkin paidat ovat meillä pysyneet hyvinä, mutta kieltämättä valikoima on aika suppea. Jny:tä meillä on ollut yksi pilvipaita, se kyllä pysyi hyvänä pesuista huolimatta, jotenkin en tykännyt sen mallista, oli aika kapea ja pitkä, vaikka meillä suht hoikka poika onkin. Noiden edellä mainittujen merkkien lisäksi meillä on ollut viimeisen vuoden aikana ainakin Småfolkia, Minymoa, Meandia, P.o.P.:ia, Name itiä, Marimekkoa sekä Phister & Philinaa trikoopaitoina - näistä parhaiten ovat pysyneet kuosissaan kolme M:ää eli Marimekko, Minymo ja Meandi.

3/40 | 

Samansuuntaisia kokemuksia. Jny Design bambitunika on kutistunut ja pinta pahan näköinen. Maxomorrat kuosista riippuen haituvaisia enemmän tai vähemmän. Villervallat ok, samon Silverjunglen pinkki vastaavanlainen paita kuin nuo teidän ei ole mennyt pesuissa miksikään. Eli ihmetyttää, miten teidän Silverjunglet noin "kulahtaneen" näköisiä. Olisiko musta ja valkoinen sitten herkempiä siinä suhteessa? Meillä Molon paidat ovat pysyneet kans tosi hyvinä muuten, mutta värit selvästi haalistuvat kyllä pesuissa. Meillä Molon vaatteet ovat olleet viimeaikoina käytössä ihan yhtä soittoa, joten pesujakin on kertynyt paljon.

4/40 | 

Minusta H&Mllä on paras hinta-laatu-suhde, niitä vaan ei tähän tullut, kun olivat mun edellisessä vertailussa mukana, enkä niitä samoja viitsinyt tähän laittaa :) Lindex ei minusta ole halpiksista yhtä hyvä, eikä monesti iske ne kuositkaan. Tosin ei H&Mlläkään ole usein mitään kivoja kuoseja, mutta niitä perus raitapaitoja kivoissa väreissä olen hankkinut aina välillä.

5/40 | 

Noi meidän JNYt taas on kyllä jotenkin lyhyitä ja leveitä :O Kyllä mieluummin kapean paidan ottaisin näille hoikkeliineille! Boys&girls on kivan kapeaa niissä slim-mallisissa!

6/40 | 

Musta on tietty arka väri haalistumiselle, mutta toi Silverjungle tosiaan on aika kulahtanut. Luulisin, että niissä Silverjunglen pöksyissäkin mustat on kulahtaneen näköiset, mutta punaiset ihan ok.

7/40 | 

Mä oon vähän kyllästynyt trikooseen materiaalina, koska se just nukkaantuu ja leviää. On meillä toki trikoisia vaatteita, mutta niitä tulee käytettyä selkeästi vähemmän. Kiva vertailu =)

8/40 | 

Meillä on noista merkeistä kokemusta JNY Designista, Villervallasta, Maxomorrasta ja tietysti Lindexistä.

JNY Design - aika kuraa. :/ Body haalistui, nyppyyntyi ja meni ihmeellisen muotoiseksi.

Villervallalta meillä on ollut tuota tähtikuosia paitana ja bodyna ja olen supertyytyväinen! Aion ehdottomasti hankkia Villervallalta lisää noita painettuja kuoseja, mutta raidat olen minäkin todennut huonommaksi laadultaan. Ongelmana ei ollut niinkään nyppyyntyminen vaan pesussa levähtäminen ja lyhentyminen.

Maxomorra - ehkä ei meille muita kuin pipoja jatkossa. Paidat ovat jo valmiiksi malliltaan leveitä, ja levähtävät lisää pesussa. Ovat myös aika kovia haalistumaan. :/

Me&i taitaa olla paras laadultaan nykyisistä paidoistamme, myös Aarrekidiin olen ollut tyytyväinen. H&M paidat ovat muuten olleet hyviä, mutta saumat tuppaavat kiertämään. Lindexiltä on ollut sekä hyviä että huonoja. :)

9/40 | 

Joo, kyllähän trikoo on noista paita-matskuista se, missä käyttö ja pesu eniten näkyy. Mä tykkään froteesta kovasti, mutta ei raski pelkkää Metsolaa ostaa :D

10/40 | 

Saman suuntaisia kokemuksia meilläkin...ei enään maxomorraa meille :(
Villervallan laatu on vaihdellut, mutta onneksi suurin osa meille tulleista vaatteista on ollut hyviä.
Nova starin ja ej sikke lejn laatuun olen myös ollut tyytyväinen. Myös legoa ja mini rodinia meillä on paljon ja olen ollut niiden laatuunkin tyytyväinen.

12/40 | 

Meillä on ollut yksi Nova starin trikoopaita, ja se on ihan ok, mutta ei mikään huippu, kyllä siinä haituvaa on pinnassa. Farkuthan on ihan huippuja!

13/40 | 

punahilkka on lillestoffin :) mä pyrin tekemään itse paidat ja harvoin ostan jotain.. mutta liandlon paitoja en osta enää.

14/40 | 

Joo siis tarkoitin että näistä sinun vertailussa olevista paras hinta laatuun nähden on Lindexillä. ;) H&M on kans hyvä, meillä on pysyneet molempien merkkien vaatteet hyvinä.
Lindexillä ei tosiaan nyt ole ollut hetkeen mitään kivoja kuoseja, voi niitä aikoja kun oli.. H&M:llä ei myöskään oikein mitään kivoja kuosijuttuja ole, mut ne perusjutut on hyviä kyllä.

Anonyymi
15/40 | 

Maxomorran mekoissa meillä heti haituvaa ja värien haalistumista. En aio enää hankkia kyseistä merkkiä. Laatu on huonontunut parin vuoden takaisesta.

-Elina-

Anonyymi
16/40 | 

Hei, kiitti vertailusta! Ostin just alesta silverjunglen vaatetta ja merkki on mulle ihan uusi. Täytyykin ottaa käyttöön jos vaarana on kutistuminen eikä jemmailla syksylle.
Tyttäreni on sellanen prinsessojen prinsessa ja sorruin tilaamaan jenkeistä cracy8 vaatteita, olihan ne ihan kauniita, mutta aivan luokattomia! Värit katosi alta aikayksikön ja sama juttu kun gymboreen vaatteissa, jo valmiiksi leveät vaatteet levenivät pesussa ihan älyttömiksi. Eivät ole hoikan suomalaistytön vaatteita.
Sampsukan vaatteet on pysyneet meillä hyvinä.
Moloa ja metsolaa en ole raaskinut ostaa.
Ja villervalla tuntuu olevan arpapeliä, jotkut tosi hyviä ja jotkut vähemmän.
-Sini-

17/40 | 

Ok, hyvä saada tuohon vahvistus, vaikka molemmat kankaat tosiaan pysyneet yhtä hyvinä :) Jos osaisin ite tehdä, niin en minäkään ostaisi valmiita ;D Liandlo oli pettymys mullekin, enkä ole niitä enää ostanut.

19/40 | 

Joo, pese ainakin ja katso kokoa sen jälkeen! Meilläkin Silverjunglen pienempi paita oli ensin isommalle lapselle mallattu just sopivaksi, mutta kun pesin sen (ohjelämpötilassa), niin se olikin pienimmälle juuri sopiva!
Metsolan froteita raskin ostaa (tosin mieluusti alesta), koska ne kestää ja kestää - ja myöskin kuivausrummun!!

21/40 | 

Se Blaa!:n ankkapaita ja etanapaita ovat olleet todella iloiset yllätykset! säilyneet huippuhyvinä. Lahjaksi saadut småfolkit on menneet tosi nukkasiksi hellästä pesusta huolimatta, ja haalistuneet. -Boikotti jatkuu. Mini rodinin vanhan malliston robottipaidat ovat melkein kuin uudet 1,5vee tiiviin käytön jälkeen. H&M peruspaidat on vaan hyviä...ja hmmmm. olikohan vielä muita? no, tässä muutama. :)

22/40 | 

Ainiin Blaat jäi pois vertailusta, kun ovat isävkl-kassissa mukana. Meillä niissä on pientä haituvaa, mutta olenkin rummuttanut niitä ;) Eikö kevääksi pitänyt tulla uusia kuoseja - en oo missään nähnyt? Småfolkia en minäkään taida nyt uusia hankkia, kun viimeisimmät ovat haalistuneet (joskus nekin oli hyviä)...

Anonyymi
23/40 | 

Hyödyllinen postaus! Aika samoja kokemuksia täälläkin. Pettymyksiä ovat olleet Maxomorrat just tuon leviämisen takia ja Smafolk nyppyyntymisen ja haalistumisen takia. Parhaimpia ovat olleet P.o.P, Me&I ja Nosh Organics. Metsolan trikoita on odottamassa sekä kankaina että paitoina kesää, saa nähdä miten niiden käy... Mut se on totta että Metsolan froteet ei mene miksikään.

T: Heidi

24/40 | 

Kiva kuulla näitä kokemuksia! Harmi ettei meille ole löytynyt mitään mieluisia kuoseja Popilta, Meandilta ja Noshilta, jos ne kerran olisi hyviä!

Anonyymi
25/40 | 

Villervallasta jokseekin hyviä kokemuksia, sanoisin että hintaansa nähden ihan ok.
Silverjunglen paidat ei päässeet käyttöön oikeastaan ollenkaan, kun juurikin lyhenivät ja levenivät alkupesussa ja olivat alunperinkin erittäin pientä mitoitusta.
Maxomorraa en enää osta. Menevät sellaisiksi rievuiksi, ettei edes yöpaitana viitsi käyttää.
Lindexin paidoista ei mitään valittamista. Meillä myös New Generals paitoja.Ihanan pehmeää kangasta ja säilyttävät kyllä kuosinsa pesusta toiseen.
Småfolkissa laatu ja hinta ei kohtaa.Pinta menee pesussa nopeasti huonoksi.
Molon paidat säilyvät hyvinä pesusta toiseen, metsolasta kokemuksia vain froteepaidoista, jotka vaan paranevat mitä enemmän pesee:)

26/40 | 

Metsolan froteesta tykkään senkin takia, että kuivausrumpu tekee sille vaan hyvää (vaikka sitä ei pesulapussa luvatakaan) :D

28/40 | 

Oman kokemuksen mukaan Villervallan painetut ja yksiväriset kankaat on hyviä, läpivärjätyt raidalliset ei niinkään :) Aallot taisi olla painettuja, voisin itsekin katsella niitä alesta :)

29/40 | 

Kiitos kivasta ja mielenkiintoisesta jutusta! Saman suuntaisia kokemuksia täälläkin. Kaikista kamalimpaan kuntoon hyvin lyhyessä ajassa ja vain parilla pesulla (ohjeiden mukaan) on meilläkin aina mennyt Maxomorrat! Niitä ei meille enää tule! Myös osa Villervalloista olleet surkeita laadultaan :(

Mutta yksi minkä ehdoton kannattaja olen, on LipFish!! Paidat ovat aivan älyttömän laadukkaan tuntuista kangasta eikä ole menneet miksikään lukuisista pesuista huolimatta. Edes normia pesuhaituvaa en ole havainnut. Paidat ovat pitäneet hyvin myös muotonsa. Harmi vain kun ovat niin hintavia...

Anonyymi
30/40 | 

Samanlaisia kokemuksia täälläkin juuri Maxomorrasta sekä Villervallasta. Varsinkin Maxomorra on ollut pettymys. Paidat on aina pesty ohjeiden mukaan, mutta ovat silti hetimiten nukan peitossa ja muotonsa menettäneitä :(

Yksi ehdoton suosikkini onkin nykyään LipFish! Paitojen materiaali vaikuttaa älyttömän laadukkaalta eivätkä ole menneet meillä ainakaan miksikään lukuisissakaan pesuissa. Edes normi pesuhaituvaa en havaitse. Harmi vaan kun ovat niin hintavia...

31/40 | 

Lipfish on niitä, mitä en ole raskinut ostaa, kun ovat niin pirun kalliita, ja ne suosikkihahmot ei jää koskaan tarpeeksi hyvään aleen :/ Olisi kyllä kiva tuokin merkki testata!

33/40 | 

Aika samansuuntaisia kokemuksia täälläkin.
Monen muun tavoin Maxomorra on silkkaa sontaa. Nukkaantumisen ja leventymisen lisäks meillä ompeleita purkautui sieltä täältä.
Jny Design säilyi suht hyvänä, mut täysin tyytyväinen en ole.
Yllättäen Marimekon paita jo muutaman käytön jälkeen oli ihan pesuhaituvassa ja siitäkin ommel purkautui kauluksen saumasta...pettymys. Ovat kuitenkin alessakin vielä kalliita.
H&M jotkut reikiintyy äkkiä, mut paljon hyviäkin löytyy.
Lindexin ja Kappiksen oon jättänyt hetken jo väliin.
Metsolat suht hyvää, mut kuosit ei oikein miellytä.
Tällä hetkellä ostan ainoastaan Meandia ja Po.pia !! Parhaimmat merkit.

34/40 | 

..ja unohdin Småfolkin mainita, kun niitä muutamat olleet ja menee tosi huonoks. Jätän väliin ja kuositkaan niissä ei miellytä.

35/40 | 

Meillä ei ole Marimekkoa ollut muuta kuin pari lahjaksi saatua hullun leveää bodya, eikä ne laadultaankaan silloin vakuuttaneet, joten jäi se emrkki niihin kokeiluihin.
Metsolan frotee on minusta ihan parhautta, ja tykkään nimenomaan niistä raidoista ja muista ei-niin-retroista :) Meandilta taas en ole koskaan löytänyt sellaisia just kivoja vaatteita - ne on aina vähän jotenkin vääränlaisia, eikä sellaisesta viitsi maksaa niitä hintoja... Po.pissa vähän sama, hintaa löytyy liikaa, eikä ole ihan just mun makuun.

Anonyymi
37/40 | 

Anteeksi, en jaksanut lukea kommentteja..et oliko mainittu esim pesuaineista mitään :)
Kannattaa oikeasti miettiä, millä pesee..meillä käytössä zeoliitittomat pesuaineet (joko nestemäiset tai sitten sertoa tai allegroa) eikä todellakaan mitään huuhteluaineita mihinkään vaatteisiin.
Ja on pysynyt vaatteet hyväkuntoisina! Ja pesuohjelmiinkin kannattaa kiinnittää huomiota. Kyllä näkee monista metsolan vaatteistakin kirppareilla, et väärin pesty, kun menny niin huonokuntoisiksi. Tarkoitan froteevaatteita, nimittäin meillä ne on säilyneet melkein uuden veroisina pesusta pesuun. Ainoastaan yksi vihreä apilakuosinen meni huonoksi..liekö maanantaiversio :)

Sori jos meni paasauksen puolelle..ja oli liian itsestäänselvää :)

38/40 | 

Mä käytän Erisania, joka on zeoliititon, enkä käytä huuhteluainetta. Ei nääkään toimet pelasta jos trikoo on huonolaatuinen. Metsolan froteet meillpysyneet aina priimana!

Anonyymi
39/40 | 

Totta turiset...huono on huonoa, pesi miten vaan. Lähinnä mietiskelinkin heitä, jotka onnistuu pilaamaan sen hyvänkin :) niinku nuo metsolan froteet...

40/40 | 

Kyllähän niitä froteitakin joo näkee välillä sellaisia ihan koppuroita, ja kun on pesty väärässä joukossa ja värit on menneet...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla