Pöksyjä tsuumailin täällä, nyt vuorossa paidat. Todettakoon nyt ensimmäisenä, että pesen vaatteet yleensä 40 asteessa nurinpäin, nestemäisellä pesuaineella ja omanväristensä seurassa. Rummutan jos on luvattu pesuohjeessa, tosin sitä ei taida luvata muut kuin H&M. Kuulee aina miten ketjuliikkeiden vaatteita moititaan huonosta laadusta, ja merkkivaatteiden hintaa puolustellaan sillä laadulla. Ite olen ollut aina eri mieltä, ja olen edelleenkin, näidenkin tulosten valossa. Kuvat on otettu kirkasvalolampun kanssa, kun on niin pimeää, ja se kyllä paljastaa näköjään vikaa sielläkin, mistä silmä ei huomaa... Kuvat eivät ole missään järjestyksessä.

Blaan t-paidat ja shortsit olivat suuri pettymys, yhden kesän käytöstä hyvin nukkaiseksi.

Lindexin trikoopaita on ollut syksyn käytössä eskarilaisella, ja pinta on on sileä ja siisti. Samettipainatus on kerännyt pölyä, mutta hintaansa nähden loisto-ostos.

Reiman tekninen trikoopaita on ollut yhdellä käytössä (taidettiin kevätpuolella käyttää jo hiukan), ja on kerännyt haituvaa pintaansa.

Metsolan joustocollegen totesin jo yhden pesun jälkeen ikävästi pukkaavan haituvaa, mikä näkyy mustissa osissa surkeasti ja tekee vaatteesta kuluneen näköisen.

Reiman tekniset paidat olleet meillä syksyn käytössä (toisella keltainen), ja pinnassa on haituvaa molemmissa.

Villervallan paita on ollut käytössä syksyn ja pinnassa on pehmentymää - silmään ei näytä ollenkaan noin pahalta mitä valo tuo esille.

Lidlin paita ollut syksyn käytössä ja pinnassa on pikkunukkaa.

Tutan paita on ollut jo useamman kauden ja paljon käytössä, taitaa olla jo pieni. Pinta on sileä ja siisti.

Raidan paitaa on vähäisesti käytetty yhdellä, pinta on sileä ja siisti.

AlbaBabyn trikoopaita on yhdellä käytetty, muistelisin viime talvena ostettu. On haituvaa, paikoin nukkaakin, joten en ole tyytyväinen laatuun, kun on kuitenkin hinnakas merkki.

Novastarin trikoopaita on ollut yhdellä käytössä ja pinnassa on vähän pehmentymää - silmään ei ole ollenkaan noin paha, vaan siisti yleisilme.

Moonkidsin ribbitrikoo on sileä ja siisti, yhden lapsen käytön jälkeen.

Lindexin college on varmasti näistä vetailun collegeista ihan paras - täysin sileä ja siisti pinta. Syksyn käytetty joka viikko.

AlbaBabyn college on pettymys, yhden lapsen jälkeen nukkainen.

H&M collegepaita on syksyn käytön jälkeen ihan nukkainen. Oli ylläri, kun yleensä meillä H&M college on kestänyt monta lasta moitteetta. Mut tässä ilmeisesti eri matsku, eikä saa rummuttaa.

Molon college on yhden lapsen jäljiltä ihan nukkainen. Ei tee mieli ostaa enää, on kuitenkin niin kallis merkki.

H&M college on kahden lapsen käytön, ja rummutuksen jälkeen edelleen siisti, ehkä hieman pehmentymää vain.

PompdeLuxin trikoo on yhden lapsen käytön jälkeen nukkainen. Olen tullut siihen tulokseen, että sileää trikoota en enää merkiltä osta.

Blaan lintutrikoo on yhden lapsen jäljiltä sileä ja siisti.

PompdeLuxin ribbitrikoo on yhden lapsen käytön jäljiltä sileä ja siisti.

Nyt ei kuvia ole kun ovat toisessa osoitteessa, mutta hirmu tyytyväinen olen ollut H&M:n 4,99e trikoopaitoihin, joita olen ostanut vieläpä alella alle 3e. Niitä saa myös rummuttaa ja ovat pysyneet siisteinä!

Mulla vähän herää kysymys, että miksi tuhlaan rahojani kalliisiin merkkivaatteisiin, kun Henkkamaukat ja Lindexit kestää paljon siistimpinä???

Terkuin
Miima

Kommentit (18)

1/18 | 

Miten ihmeessä ootte saaneet tuon Molon ton näköiseksi? Meillä on käytössä vaikka kuinka monta Molon college -paitaa (ja housut) ja kaikki useiden pesujen jäljiltä tosi hyvässä kunnossa. Tosin ei ole yhtään vihreää, että olisiko vika sitten nimenomaan tuossa kankassa? Meillä Molon musta, harmaa, violetti ja lohenpunainen collegemateriaali ovat toimineet ja lunastaneet laatuvaatimuksensa.

Mä en kans enää osta Pompilta muita paitoja kuin ribbipaitoja. Ne on käytössä päivittäin nykyään neuletakkien tms. alla.

Lindexin collegepuserot (x2) ovat kans olleet meillä ahkerassa käytössä tänä syksynä ja laatu yllätti kyllä positiivisesti eli ei mitään pesunukan tapaistakaan.

Meillä viime vuotiset Reiman tekniset paidatja housut eivät kyllä menneet noin pahan näköiseksi, vaikka toki varsinkin housut jostain syystä haalistuivat silmin nähden. En ottanut asiasta pulttia, kun ovat kuitenkin pääasiassa välihousuina.

Villervallan kuoseista mun silmä tykkää päivä päivältä vähemmän, joten niitä ei ole enää tullut hankittua pahemmin, mutta sen olen huomannut, että laadussa on hirveitä eroja. Meillä kyllä paidat pääsee tosi nopeasti eläkkeelle, jos alkavat näyttää kulahtaneelta. :/

Hyvä postaus!

2/18 | 

Molon hupparia on vielä harvakseltaan käytetty, joten ei oikein vakuuttanut. Hyvä, jos teillä on osunut hyvä kappaleita! :) Pompin ribbi on kyllä laadukasta ja kestää moitteettomana, mutta muuten merkin arvostus on mun silmissä laskenut kuin lehmänhäntä. Lindexin tämän syksyiset kyllä oli superhyvää, olis pitänyt ostaa enemmän!

Tuo kirkasvalo tosiaan korostaa vikoja aika raakasti, että ei ne Reimatkaan ihan noin pahalta silmään näytä, ja ovat meillä kyllä ihan ihmisten-ilmoilla-käytössä edelleen. Kauhtuneet menee toiseen osoitteeseen :P

Anonyymi
3/18 | 

Meillä rummutetaan kaikki ja samalta näyttää trikoon osalta (niiden merkkien osalta mitä meillä noista on). H&M, lindex ja kappahl trikoo (elastaania mukana) ei mee miksikään, Reimat nukkaantuu, Tutta 100% puuvilla pysyy uudenveroisena, Noshin raidat ja rib ei mee miksikään, printit nukkaantuu, Marimekko ei mee miksikään (uudet ja meiltä tällä hetkellä löytyvät vanhat, välissä oli muutama kierrätyksestä tullut joka nukkaantui. En jaksa uskoa että rumpu vaikuttaa kauheasti nukkaantumiseen (kutistumiseen kyllä, mutta se pitää vain huomioida ostaessa).

5/18 | 

Meillä on kokeiltu lukemattomia merkkejä, mutta tätä nykyä poitsulla on suurin osa paidoista Name itin paitoja, luulisin. Joukossa on joku Molo kidsin trikoopaita, mikä on kyllä pysynyt ihan hyvänä. Jonkinlainen kuviokuosiähky on iskenyt (nimenomaan äidille), joten erilaisilla printtipaidoilla pääosin mennään. Name itin trikoopaidat ovat olleet hintansa arvoisia, tosin harvoin tulee nykyisin täydellä hinnalla mitään ostettuakaan. Name itin paksut collegehousut ovat kyllä ahkerassa käytössä nukkaantuneet, mutta ohuemmat (sellaiset missä ei ole sisäpuolella sellaista vaaleampaa, pehmeää pintaa) ovat pysyneet hyvinä. Tällaisilla leudoilla talvikeleillä meillä on käyttöä eniten ohuille trikoopaidoille (talvitakin alla), colleget ja hupparit ovat liian paksuja.

6/18 | 

En tiedä näyttäisikö ihmisiä kuvatessa oudolta, kun ei ole yleisvalo, vaan kirkas yhdestä suunnasta tuleva valo - tulisi jyrkkiä varjoja kasvoihin varmaan. Kyllähän tuo blogin päivitys taas tahmoo itse kullakin...

7/18 | 

Mä rummutan paidoista lähinnä froteet ja ne mitkä lupaa rumpukuivauksen, ja sitten jo kauhtuneet. Kai sitä varoo kaiken varalta, ettei vaan tuhoa käyttistä vaatetta :D

8/18 | 

Mulla on kans se kuosiähky ollut jo pitkään, mennään pitkälti graafisella linjalla - raitoja, palloja, tähtiäkin. Just ostin ekan NameIt paidan isolla alella, toivottavasti kestää :) Kauheen paksuja vaatteita ei tosiaan ole vielä tarvinnut, eniten trikoopaitaa on meilläkin ollut nyt käytössä.

Anonyymi
9/18 | 

Niinpä. Kyllä taitaa niissä merkkipaidoissa eniten maksaa se merkki. Ei niinkään laatu. Edelleen uskon, että ulkoiluvaatteissa kantsii vähän enemmän maksaa laadun takia (en tiedä kannattaako oikeesti). Sisävaatteissa on ihan yhtä hakuammuntaa laadun kanssa, olipa merkki ja hinta mikä hyvänsä. Ostan sisävaatteita tarpeen mukaan ja kivoja löytäessäni ja tietenkin hyviin aleihin törmätessäni. Housuissa tietenkin joutuu jättämään h&m:n ja lindexin collarit pois laskuista leveän vyötärön takia. Minkähänlaisia on Kappahl-kokemukset ihmisillä? Meille on jostain syystä niitä eksynyt vähän, ei juuri ollenkaan.

-T-

10/18 | 

Juu, merkistä saa pulittaa, kangas voi olla mitä vaan. Samaa mieltä olen kyllä ulkovaatteissa, tekniset ominaisuudet sais olla kohdillaan, ja niistä olen valmis jotain maksamaankin. Mutta sisävaatteissa ei niitä teknisiä ominaisuuksia ole (paitsi Reimalla nuo tekniset, ja tietty sitten ihan tekniset alusvaatteet, mut niistä nyt ei olla puhumassa). Joten onko mielekästä maksaa moninkertainen hinta trikoisesta merkkivaatteesta wrt ketjuvaatteeseen? Noh, kyllä mulle kuitenkin vaatteessa se ulkonäkö merkkaa aika paljon, joten ostan silmää miellyttävää niin merkeiltä (alesta tietty) kuin halpiksilta. Housupolitiikka tosiaan meilläkin menee vyötärö edellä, kun iso osa vaan ei pysy jalassa. Kappahlia on meilläkin ollut lähinnä vauvoilla, ei juuri isommilla.

11/18 | 

Meillä meni tuo Metsolan paita myös heti ekoissa pesuissa kamalan näköiseksi. Ei sillä enää kehtaa ihmisten ilmoille lähteä.

12/18 | 

On meilläkin kokenut arvonalennuksen rönttäpaidaksi :/ Ei soisi tuon hintaisten paitojen mennä tuollaisiksi.

Anonyymi
13/18 | 

Monihan on kehunut myös ketjuliikkeiden ulkovaatteita. Minä olen vähän jämähtänyt Reimaan. Merkistähän niissäkin varmaan osittain maksan teknisten ominaisuuksien sijaan.

-T-

14/18 | 

Kyllä ne on ihan käyttiksiä ne ketjuliikkeiden tekniset ulkovaatteet, vettä pitävät jne. Ehkä ero on niissä yksityiskohdissa, leikkauksessa, ja joiltain osin esim. hengittävyydessä. Koululaisille ostan enimmäkseen H&M ulkovaatetta tai sitten jotain merkkiä jos ihan superalella löytää. Tytär kuluttaa siihen tyyliin, että ei niistä myytävää jää, joten en viitsi satsata satasia, kun muutamilla kympeillä saa toimivaa vaatetta. Pienemmille hankin kalliimpiakin, koska käyttäjiä kaksi, ja ehkä heidänkin jälkeen jää myytäväksi - ei jää täten merkkihaalarillekaan pahasti hintaa jos kunnon alesta ostaa.

15/18 | 

merkkivaatteilla on edelleen vain se jälleenmyyntiarvo. Ja ostan kyllä osittain myös laadun takia esim Molo kidsin vaatteita, joissa ei ole tullut laatupettymyksiä. Pompin vaatteista oon tykännyt tosi paljon. Tosin viime aikoina ei laatu ole enää ihan niin paljon vakuuttanut. Olen vain ehkä hieman kyllästynyt merkkiin tällä hetkellä. Gugguu ja Papu kiinnostaa tällä hetkellä aika tavalla. Ne vain on niin hinnakkaita, että ei oikein ilman alea raaski ostaa. Tuo Albababyn laatu ei kyllä vakuuta noitten kuvien perusteella.. Ne pari vaatetta, jotka meille olleet olivat hyviä kyllä. Mutta vaihteleekohan laatu sitten..?

16/18 | 

Sisävaatteissa mä en pidä jälleenmyyntiarvoa enää kummoisena, kun en ole niitten suosituimpien kalliiden merkkien perään. Muut merkit kun ei tunnu niin menevän kaupaksi. Ulkovaatteissa parempi. Tuntuu, että kaikilla merkeillä vaihtelee laatu nykyään :/

17/18 | 

Pomp de luvin tietyt trikoot (perustrikoopaidat) on pysynyt meillä tosi siisteinä, osa taas on mennyt surkeeseen kuntoon, olisko niin et 100% puuvilla pysyy hyvänään ja jos yhtään on polyesteriä seassa, ni trikoo menee kamalaan kuntoon.

18/18 | 

Meillä on todettu huipuiksi noi PdL ribbitrikoot, joissa näyttäis olevan melkein puolet modaalia - ne pysyy ihan uudenveroisina!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla