Nyt kun haalarin-osto-ajat ovat ohitse (siis jos pienin ei jotenkin totaalihajota viimeisiä isoveljeltä jääneitä), niin voin julistaa ykkössuosikkini lähes 15-vuotiselta haalarin-ostaja-uraltani! Toki haalareita sieltä 15 tai 10 vuoden takaa ei voi oikein verrata näihin nykypäivän haalareihin, kun aika on niin eri. Ei silloin oltu kuultukaan mistään ulkomaalaisista merkeistä, the merkki oli Reima, ja ulkonäkö aika karmea nykysilmälle. Mutta toisin kuin ne muinaiset kaistalehaalarit, tämän suosikkihaalarini voisin kuvitella kestävän katselua vielä kymmenenkin vuoden päästä! Pitkään luulin, ettei ole Molon Polariksen voittanutta hoikalle pitkäjalkaiselle lapselle, mutta niin vain näille viimeisille haalarivuosille löytyi ehdoton ykkössuosikki muutama vuosi takaperin.

Mini Rodinin kokomusta haalari! Kiitämme:

- teknisiä ominaisuuksia

- lämpimyyttä (Polaris kävi jossain vaiheessa liian kylmäksi pienimmälle)

- tyylikästä ulkonäköä

- hupun karvareunusta (sekä ulkonäöllisistä että suojaavista ominaisuuksista)

- vyötärönsäätöä, jolla haalarin saa hoikallekin istuvaksi (siis paremmin kuin Polaris)

- helppoa asustettavuutta

Emme moiti vissiin mitään. Aiemmin Mini Rodinit oli tosi raskaita (kollaasissa näkyvä tähtihaalari), mutta näitten kokomustien kohdalla muuttui kevyemmäksi, mutta silti lämpöominaisuudet säilyttäen. Nyt kun pienin on siirtynyt isoveljen haalariin, kattelen vissiin kolmatta talvea tätä samaa haalaria, ja pitkälti samoilla asusteillakin (Reiman punainen lippapipo). Enkä ole vieläkään kyllästynyt! Hyvillä mielin siis katselen vielä seuraavankin talven tätä haalaria, ja julistan sen täten ihanimmaksi ikinä!

Onko teillä joku toppahaalari noussut ihanimmaksi ikinä?

Terkuin

Miima

Kommentit (10)

lennu
1/10 | 

Meillä on menty vuosia polariksella ja ei kyllä vaihdeta. Lämpöä on meidän mielestä riittänyt.  Poika (joka nyt on haalari-iästä jo ohi) ei lähestulkoon ikinä laittanut mitään lämmikettä sinne alle (paitsi jos päikyn tädit väkisin pukivat ja sitten oli hiestä märkä), tyttö saattaa kylmemmillä keleillä (-20 luokkaa) sujauttaa alle mummon kutoman villamekon mahaa lämmittämään ja sillä menee hyvin! Ja muutenkin istuu hyvin ja sillä on hyvä touhuta ja lapsetkin tykkää. Meiltä kahden lapsen käytön jälkeen menee mainiosti vielä serkuille jatkokäyttöön.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Meillä on varmaan lukumäärällisesti eniten ollut Polariksia, ja kuvittelin minäkin, ettei vaihdeta, mutta niin vaan löytyi uusi suosikki :) Aikaisempina vuosina se oli minusta lämpimämpi, mutta fire redin jälkeen totesin, että jotain tapahtunut, eikä lapsi enää tarkene Polariksessa. Toki se on lapsestakin kiinni, toiset vaan on palelevaisempia, mutta tämäkin lapsi siis joskus muinoin tarkeni Polariksella paremmin (ja yleensähän se menee niin että pienempänä palelee ja isompana tarkenee paremmin).

Kati Ei ihan vielä
3/10 | 

Ihania haalarimuistoja! Polaris on meillä ollut se ykkönen, mutta toisaalta kokemusta ei olekaan muista haalarimerkeistä kuin Reima, Molo ja Ticket. Polaris on ollut näistä malliltaan se ykkönen. Jotenkin kummallisesti neiti on mahtunut tämän talven Polarikseen kokoa 128 cm, vaikka pituutta on 130 cm... En ymmärrä :D

Mini Rodinin haalari on kyllä hyvän näköinen. Olisinpa kans hoksannut sen silloin muutama talvi sitten.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Juu, kyllä Polaris on hoikalle hyvä - oli ylläri, että joku oli vielä parempi :D Mini Rodinilla ei kyllä sen koommin ole ollutkaan sellaista just hyvää kuosia (onneksi ei ole tarvittu uusia), tummansininen kun ei ole ollenkaan mun juttu eikä kuviolliset. Joku toinen malli on ollut mustana, mutta siinä ei ollut karvareunusta eikä näyttänyt niin kivalta.

kara
4/10 | 

V inkkasit joskus tästä MR:stä ja hyvästä alesta,jolloin ostin pojalle. Kiitos vinkistä, ollaan oltu tyytyväisiä! Karvareunus on suojaava pakkasella. Mitä eroa on niillä kahdella eri mallilla (Alaska ja expedition vai mitkä ne nyt oli?)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kiva, että vinkistä oli hyötyä! :) Karvareunus hupussa on hyvä pakkasella ja tuulella, ja minusta kyllä myös näyttää kivemmalta kuin ilman :D Mä yritin joskus googletella niitä eroja, ja ilmeisesti tämä Alaska malli on paremmilla spekseillä ja kalliimpi kuin se Svalbard jossa ei karvareunusta - haalareiden lämpimyydestä en löytänyt mitään tietoa, eikä kenelläkään ollut kokemustakaan, kun siitä joskus taisin kysellä.

Vierailija
5/10 | 

Meillä on joka talvena ollut ykköshaalarina Reimaa, vahvemmalla alaosalla varustettuja, aiemmin Reimatec+ nimellä kulkeneita malleja. Kakkoshaalareina ollut useita Ticketin malleja ja pari Molon Polarista (käytettyinä tulleita). Ticketeissä ja Polariksessa ongelmana oli tiukat lahkeen- ja hihansuut sekä Polariksessa hankalat lumipussit (jotka raakasti päädyin leikkaamaan irti). Lapsi ei saanut missään näissä haalareissa itse lahjetta kengän päälle kun olivat niin tiukat. Ja rukkasissa täytyi siirtyä hihojen päälle kiskomiseen kun eivät alle mahtuneet ilman, että ranteisiin paunui kamalat jäljet. Reiman haalareissa ei näitä ongelmia ole ollut, ja ulkonäöltäänkin ovat viimeiset useat vuodet olleet jo varsin kivoja. Meillä Reiman puvut ovat myös mittasuhteiltaan sopineet aina parhaiten. Ykkösmerkkinä meillä siis vanha kunnon Reima. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä taas olen tykännyt napakoista lahkeensuista, jotka pysyy kengän päällä eikä karkaa leikeissä. Ticketillä kun lahkeensuut vaihtui lörpöiksi, niin jäi meillä viimeiseksi haalariksi (oranssi) kun oli niin raivostuttavaa ulkona setviä niitä lunta imasseita lahkeita koko ajan! Meillä on kotona ollut käytössä palomiestyyli, että olen laittanut lahkeet kiinni kenkiin, ja lapsi vaan hyppää haalariin. Puettavuuden helppous on toki eri lailla tärkeää, jos lapsi on hoidossa! Se on totta, että Reima on petrannut kovasti ulkonäössä viime vuosina - löytyy vähän jokaiselle jotain! :)

Vierailija

Kyllä meilläkin olisi Molon haalarin kanssa kotona pärjätty, sama palomiestyyli käytössä, mutta nimenomaan hoidossa niitä vaikeuksia ilmeni, kun ei tädit ehtineet kaikkia auttamaan vaatteitten kanssa. :) Reimalla lahkeitten kuminauha on joustavampi, joten helpompi laittaa päälle mutta pysyy hyvin paikallaan kuitenkin. Tuo Ticketin uusi mainitsemasi lahjemalli on kyllä surkea, kaupassa testattiin sellaista haalaria, enkä kyllä ostamaan lähtisi moista juurikaan niitten lahkeitten takia. Ticketillä muutenkin ollut pari vuotta vähän nihkeää värimaailmaa, joten eipä ole tarvinnut niitä haaveillakaan. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Niin arvelinkin! Ihmettelin, kun kolmas meni eskariin, niin siellä ei saanut jättää kenkiä kiinni lahkeisiin, vaan kengät piti ottaa irti ja viedä eri paikkaan! Minusta outoa, kun nopeuttaisi lapsen pukemista. 

Joo Ticketin lahje on nykyään ihan yöstä :/ Ja totta, että värit ei ole viime aikoina iskeneet, se oranssi oli viimeisiä upeita kirkkaita värejä. Niin tai joo, ostinhan kirkaan vihreän takin vielä sen jälkeen - se on hyvä väri myös! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla