Pitkään odotettu joulukuu on saapunut, ja joulukalenterien kimppuun on päästy. Meillä on kovin innokkaita luukkujen avaajia. Tänäkin aamuna kuuntelin kuinka pojat kävi pariinkin otteeseen katsomassa kelloa, että joko saa nousta, kun olin sanonut että 6.55 on herätys (kasin aamu) ja sitä ennen ei ole asiaa nousta eikä availla kalentereja.

Normaalit ihmiset tietty alkaa vasta jouluviikolla ihmetellä, että jaa joululahjat, pitäiskö ne hankkia. No minä en tietenkään ole normaali, ja sen lisäksi olen autoton, ja sen lisäksi mulla on hyvin vähän lapsetonta joulupukkiaikaa, joten on oltava hyvissä ajoin liikenteessä. Joulupukki on siis duuninsa jo hoitanut ja viimeistellytkin (eli paketoinut) edellisenä lapsivapaana viikonloppuna, sillä nythän on niin, että ensi viikonloppuna lähden voittamalleni risteilylle, ja sitten on yksi lapsellinen viikonloppu, ja sitä seuraavana lähdetäänkin jo joulureissuun! Että onneksi hommat on pulkassa, koska muuten olisivat jääneet pulkasta pois!

7-vuotiaan the lahjatoiveet ovat tänä vuonna hyvin Lego NinjaGo painotteisia. Veikkaan, että Herra Vihreä ei ihan kamalasti pety, jos paketista löytyy muuan Kohtalon alus. Joulupukki tuumasi, että pientä vaihtelua teemaan voisi tuoda Lego NinjaGo kirja, jossa on mukana myöskin rakentamista. Lisäksi poika toivoi rannekelloa.

5-vuotiaan the toive on punainen Pena vartija. Sellaisen pienemmän poliisi-Penan hän saikin kielijumppapalkintona, mutta tuo isompi ja punainen on nyt hirmu odotettu. Muitakin Lentsikoita ja Autoja oli toiveena. Herra Keltainen on myös melkoinen palapelihirmu, joten joulupukki ajatteli, että pari uutta varmaan olisi paikallaan. Palojen määrä oli jo pari vuotta sitten 100-160, eikä niitä viitsisi enää ostaa, mutta toisaalta kaikki 200-300 palan pelit ovat niin pienipalaisia, että ovat aika hankalia sitten kuitenkin (äidillekin). Nyt löytyi 250 palan jättipalapeli, joka varmaan on mieleen, eikä niin vaikeasti hahmotettava.

Herra Keltaiselle on enemmän paketteja, koska toiveet olivat yksinkertaisesti hyvin paljon edullisempia kuin Herra Vihreällä. Tästä puhuttiinkin jo etukäteen ekaluokkalaisen kanssa, että jos hän toivoo jotain todella suurta, niin paljon muuta ei sitten ehkä tulekaan. Poika oli sitä mieltä, että mieluummin yksi iso toivelahja kuin monta pientä ei-niin-mieleistä. Saa nyt sitten nähdä miten se todellisuudessa menee...

Vitosluokkalaisen Pinkin toiveina oli Pokemon-pehmoja, mikroskooppi tai joku zoom-härpäke puhelimeen/tablettiin sekä valoputous-kaiuttimet. Hällä on aina sellaisia toiveita, että saa vähän harrastaa etsimistä... Kuten viime vuonna jalkapallomaali, jota oli himppasen hankala löytää keskellä talvea... Tällä kertaa nuo Pokemonit on vähän haastavia, kun se ei ole mikään tämän hetken hitti. Saattaa olla, että pukki jotain onnistui bongaamaan kuitenkin.

Kasiluokkalainen poika on sitten hyvin haastava tapaus, kun ei oikein muuta toivo kuin rahaa. Olisi kiva laittaa jotain pakettiinkin, mutta mitä? Suklaata ja suklaata nyt ainakin ajattelin. Ehkä vielä suklaata? Passin hänelle hankin lahjaksi, mutta toimitus tietysti tulee jälkikäteen. Mitä te laitatte teineille pakettiin??

Meillä on joka vuosi tullut jouluksi myös lautapelejä koko perheen yhteiseksi iloksi, ja niin on tänäkin vuonna. Niitä sitten pelaillaan ahkerasti erityisesti lomalla. Aikuisia meillä ei ole tapana lahjoa, mutta ostin itselleni ruokapöydän tuolit joululahjaksi. Lisäksi on vahva epäilys, että saan Iso Herralta erittäin mieluisen lahjan, joten nyt pitäisi keksiä sitten joululahja miehelle, jolla on jo kaikkea. Äh, aikuisten lahjominen on vaikeeta, enkä ole siihen tottunut, kun vuosikymmenet menty ilman. Ideoita?

Missä vaiheessa hankit joululahjat, ja millaisia toiveita lapsilla oli tänä vuonna? Tykkäättekö, että lapset saa paljon paketteja, vai vähemmän ja kenties arvokkaampaa? Lahjotaanko teillä aikuisia?

Terkuin

Miima

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 | 

Meillä poika 13v. saa merkkicollegen, ps4-pelin, yhden lautapelin, pussilakanasetin (inhoaa nyt yhtä omaansa, joten pitäisi olla mieluinen), tuoksun, yhteiseksi sisarusten kanssa ps4 konsolin. Meille lapsille kertyy n.10 lahjaa per nenä, kun laskee myös kummeilta ym.saadut. ja melkein kaikki on jo hankittu! :) olen aina ajoissa, haluan rauhoittua sitten leipomiseen ym. :) vielä lahjat kummilapsille ja yksi omille, niin sit on kaikki. Mukavaa joulunodotusta!:)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Teilläkin ollaan hyvällä mallilla jo :) Mä tykkään olla ajoissa senkin takia, että en niin helpolla pääse kaupunkiin (missä olis jotain valikoimaakin), ja jos meinaa tilata, niin pitää varata toimitusaikaa, plus tietty sitten salaiset paketointi rapistelut pitäisi hoitaa lapsivapaalla. Joulun ajan leipomiset ja jälkiruuat jää meidän lähipiirissä mulle, joten puuhaa riittää kyllä niissäkin! Enkä sitä puolta ole edes ajatellut vielä...

Oikein ihanaa joulun odotusta teillekin! :)

titti
2/12 | 

Mä tykkäisin hankkia kaikille rakkaille lahjat, mut budjetti rajoittaa. Tänä vuonna vain omat lapset saa lahjat (jotka vielä hankkimatta). Yleensä on menty sillä periaatteella, että vain sellaista mitä oikeasti tahtoo eikä mitään turhaa.

Kiinnostuisko 8lk poika peleistä? Siis konsoli tai pc?

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Minusta aikuisille on himputin hankalaa ostaa lahjoja, kun kaikilla yleensä on jo kaikkea, ja sitten tulee helposti jotain turhaa, mitä ei edes haluaisi. Lasten kohdalla on vielä helppoa, kun on selkeät lahjatoiveet ;D

Pitää vielä onkia vähän toiveita esikoiselta, ilmeisesti lasketteluvermeet on käyneet pieniksi, joten niiden uusiminen voisi olla yksi kohde - tosin tässä vaiheessa vuotta ne on himputin kalliita :/

Vahteristonemäntä / Toivottoma...
3/12 | 

Minä en tunnetusti pysty keskittymään jouluun ennen kuin olen saanut isoveikan marraskuun lopun synttärit pois päiväjärjestyksestä, joten alkutekijöissä ollaan. Eilen tilasin ensimmäiset joululahjat, legoja toys r us verkkokaupasta. Ei kun hei, onhan meillä yksi legopaketti ostettu vuosi sitten joulun jälkeisestä alesta, joten periaatteessa olen siis hyvinkin ajoissa liikkeellä näissä lahja-asioissa ;) Kirjoja saatan myös jemmailla alesta pitkin vuotta.

Niin, päivän sana on siis Lego. Tarkemmin ottaen Ninjago, ihan niinkuin teilläkin. Chima oli/on isoveikan ehdoton suosikki vuosia, mutta niitä ei enää saa juuri mistään ja koska katalogit karjuvat ninjahuutoja, ei tarvinne selitellä enempää. Juurikin tuo samainen paatti liihottelee meillekin. Oli muuten 30 % alessa toys r us kaupassa, mikä on tässä hintaluokassa melkein lottovoitto.

Pienempi legorakentaja tykkää Lego Citystä ja hän toivoi ensisijaisesti poliisiasemaa. Sellainen kääritään pakettiin. Olen tosi onnellinen, että hänelle alkaa kehittyä oma, isoveikan haluamisista riippumaton makunsa, vaikka fanittaakin isoaveljeä välillä edelleen vähän liikaa.

Noiden lisäksi pojat toivovat ja saavat "Näin koulutat lohikäärmeesi hahmoja" ja pienemmälle metsästän vielä kivaa poliisiroolipukua, joka on ollut toiveissa jo pidempään. Muutaman paketin saavat siis perheeltä ja näistä yksi on isompi ja arvokkaampi Lego. Suvulta tulee myös lahjoja.

Ostamme isännän kanssa toisillemme yleensä yhden hieman arvokkaamman lahjan. Muuten emme lahjo suvun aikuisia. Aikuisten lahjat ovat tosiaan vaikeita. Miten olisi joku hemmottelujuttu, esim. jalkahoito?

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No onhan sulla tässä vielä useampi viikko aikaa hösselöidä :) Ootko kattonut lelut24 valikoiman? Siellä oli Chimoja pari sivua, kun tuota Kohtalon alusta katsastin. Nyt on useammassakin paikassa ollut muuten alle satasen tuo paatti!

En usko, että tuo mies kokisi jalkahoitoa miksikään hemmotteluksi, hihii :D Muutenkin olisi aika hankala toiselle paikkakunnalle hankkia jotain hoitojuttua. Noinkohan mulla tämän ongelman kanssa loppuu aika :/ Pitäisi joululeipomuksetkin hoidella jossain välissä ennen lähtöä, ja kummien muistamiset. Saankohan mä hyvästä valmistautumisesta huolimatta vielä stressin aikaiseksi :D 

Täti Ruskea
5/12 | 

Vinkkejä teinille: kuulokkeet, Spotify vaikka muutamaksi kuukaudeksi, leffa, kirja, leffalippuja, hajuste tai vaikkapa toilettilaukku sisältöineen, Aku Ankka vaikkapa digiversiona, huppari tai joku muu mielivaate, yökkäri, pieni matka (esim.junaliput Helsinkiin, Tampereelle tm.), herätyskello (joku erikoisempi), muistikortti, jotain harrastukseen liittyvää. Meillä 15v. teini on tänä vuonna helpompi kuin vuosi sitten, haastetta puolestaan 12v:n lahjojen kanssa. 6v toivoo legoja, legoja ja legoja, Cityä. 4v:n toiveet vaihtelee eikä 1v osaa toivoa vielä mitään. Pienille on kuitenkin aina helppo keksiä. Meillä jokainen saa n.5lahjaa, joista yksi isompi/arvokkaampi. Tykkään myös, että aikuisille on muutama lahja. Joitakin vuosia ollaan laitettu myös koko perheelle yhteinen lahja, jossa on esim.uusi lautapeli, muutama koko perheen elokuva ja leffaherkkuja sekä uusi perhekalenteri.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Hyviä teinivinkkejä! Leffalippuja noista mietinkin jo, mutta koska teatteriin on pikkasen pitempi matka, niin ei voi olla varma kerkeekö käyttää (nimim. kesällä ostetut e-arkipäiväliput jäi käyttämättä kun ei vaan löytynyt sopivaa rakoa). Kuulokkeet, Spotify ja Akkari jo on, Englannin reissu suunnitteilla ensi kesälle. Ei ole merkkitietoinen, joten vaatteitakin mieluusti hankkisi alesta. Äsken esitteli että haluaisi jonkun oikean monen sadan valomiekan (että ei ihan lelu-sellainen taitaisi mennä läpi), hohhoijaa :D No saa nyt nähdä, ehkä rinneliput tms voisi olla, tai hiihtoloma-lupaus. Pienille on tosiaan helppo hankkia lahjoja verrattuna näihin isompiin! :D

neito
6/12 | 

Meillä on koko perheen synttärit vähän molemmin puolin joulua + omat synttärit aattona. Kerran työkaveri lohdutti mua, kun olin valitellut, että pitää hankkia hirveästi lahjoja lyhyen ajan sisään kun lapset ovat syntyneet joulukuun lopussa ja tammikuussa, että hyvä kun ei aattona niin kuin hänen kaverillaan. Siihen totesin, et mun omat on silloin. Meni kaveri hiljaiseksi. :)

Lahjaruljanssi on aina haastava. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Oho, no teillähän on sitten kunnon lahjavyöryt kerralla. Toisaalta sitten saa olla koko vuoden rauhassa :D Mutta on varmaan hankalampaa mieltää, että mikä on sopiva määrä ja kohtuullista, jos on synttärilahjat ja joululahjat vähän niinkuin samaan syssyyn tulossa. Tsemppiä lahja-koitokseen ja onnea kaikille! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla