Viimeinen autokoulun teoriatunti takana. Nyt pitäisi siis olla liikenneviisas ja selvitä siellä liikenteessä noin niinkun teoriassa. Vaikka pääsinkin (muutamilla virheillä) läpi harjoituskokeesta, jonka tuossa äsken tein netissä kylmiltään, niin ei olo ole kyllä ollenkaan luottavainen. Tällaisillako tiedoilla nuoriso päästetään liikenteeseen? Aika pelottavaa. Pakko treenata etten ole se vaarallinen idiootti liikenteessä!

Autokoulu on lomalla seuraavat pari viikkoa, joten kerkeän - ja aion - harjoitella teoriakokeeseen ihan kunnolla. Olisi ihan hirmu kiva, jos teoria olisi selkäytimessä (ja niinhän sen tietty pitäisikin kaikilla olla, mitä kyllä epäilen vahvasti). Ja seuraava taso sitten olisi perfektoida tuo kaikki käytäntöön. Aikaa vielä kymmenen ajotuntia. Voiko se muka riittää??? Ai kamala! Alkoi kauhistuttaa koko inssi jo nyt!

Menikö teoriat ja inssit läpi kerralla, vai pitikö uusia?

Terkuin

Miima

Kommentit (4)

Kati Ei ihan vielä
1/4 | 

Tsemppiä! Teoriakokeesta muistan pari aika kinkkistä kuvatehtävää eli kannattaakin harjoitella ihan hyvin. Onneksi vissiin pari virhettäkin saa tehdä, että vielä pääsee läpi?

Itse sain teorian ja inssin läpi kerrasta molemmat, vaikka yksi autokoulun opettaja ajotunneilla haukkuikin aina ajamistani ja yritti nollata itsetunnon. En menisi enää siihen autokouluun, jos saisin valita uudelleen. Onneksi koulusta löytyi myös yksi ihana opettaja, joka kannusti ja tsemppasi ja ihmetteli, miten joku voi olla eri mieltä ajamisestani :D Nykyäänhän en enää auton rattiin mene, joten...

Mutta tsemppiä! 

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No joo, olen huomannut harjoituksista, että siellä on sekä kompakysymyksiä, että sellaisia monitulkintaisia kysymyksiä, että on vähän tuurista kiinni osuuko oikein... tästä puhuttiin just ajo-opettajankin kanssa, ja hänkin sen myönsi. Mutta virheitäkin tosiaan saa muutamia olla, joten tuskin on hätää, kun on harjoitellut kunnolla.

Ihan uskomatonta millaisia ihmisiä on opettajiksi päästetty - sillä opettajalla kun on kuitenkin ihan hirmu iso vaikutus oppimistuloksiin! Mutta onneksi sulla meni läpi kuitenkin! 

Kiitos tsempeistä! :)

Vahteristonemäntä
2/4 | 

Jos tunnet perusteet, mutta osaat epäillä ja pelätä, olet riittävän hyvä liikenteeseen. Autokoulun jälkeen ei tosiaan ole täydellinen kuljettaja, vaan valmis harjoittelemaan ajamista itsenäisesti liikenteessä (tämä oli yllätys itsellenikin). Eniten vaaraksi ovat varmasti ne, jotka luulevat olevansa täydellisiä kuljettajia. Aikuisena autokoululaisena suhtautuu toisin liikenteeseen kuin nuorena ja tajuaa, millaista porukkaa tuolla tien päällä oikeasti suhaa. Paljon mm. senioreita ja erilaisten päihteiden vaikutuksen alaisena ajavia on tien päällä.
 

Kävin oman autokouluni vuonna -95 ja pääsin silloin kerralla läpi teoriakokeesta ja inssistä, vaikka en saavuttanut sellaista ajotaitoa, että olisin uskaltautunut yksin liikenteeseen. Toisaalta en ylläpitänyt autokoulun antamia oppeja, eikä minulla ollut autoa käytössä tuolloin. Kuten olen kertonutkin, kävin muutaman ajotunnin nyt neljänkympin korvilla, että uskaltauduin uudelleen tien päälle. Nyt on ihan eri tunne ratissa kuin silloin nuorena ja opettajakin oli huomattavasti parempi, mutta vieläkään en mene mielelläni keskustaan, ruuhkaan tai aja moottoritiellä. Tärkeintä on kuitenkin, että voin ajella omassa kunnassa kauppaan, päiväkotiin, apteekkiin jne.

Tsemppiä autoiluun ja kokeisiin, hyvin se menee! :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Joo, olen ihan varma siitä, että olen fiksumpi liikenteessä tässä iässä, kuin mitä olisin ollut 20v sitten :D Kyllä vähän alkaa epäilyttää nuo kokeet - olen tehnyt 6 teoriakoeharjoitusta, ja vaan puolet on mennyt läpi, kääk! Ne on kieroja!!! Mutta onhan tässä vielä aikaa harjoitella... Nyt kun tulee niin pitkä tauko ajamiseenkin, niin alkaa tuntua, että osaako sitä enää mitään, huoh... Tosiaan sitten jos joskus saa sen kortin, niin pitää kans ajaa, tai tulee pelkuruus, eikä enää uskalla mennä rattiin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla