Elän tällä hetkellä talvikenkä-ahdistuksessa. Niitä pitäisi hankkia ainakin Pinkille ja Herra Vihreälle. Vihreälle on viime talvisia jotka vielä hetken menee, ja ehkäpä jostain jemmoista löytyy vielä varakenkiäkin, jos hätä tulee. Mutta Pinkki sitten. Hällä on vaan yhdet sopivat talvikengät tällä hetkellä, eikä se tietty riitä mihinkään. Vaan kun katsoo noita nuoriso-gorejen hintoja, niin ei kauheesti naurata. Satanen heilahtaa hyvin äkkiä... ja vähän kyllä sylettää maksaa sellaisia hintoja kertakäyttökengistä - tältä lapselta kun tuskin jää kengistä tai mistään muustakaan jälkipolville kerrottavaa.

Superfit

Viking

Viking

Sitten kun vielä toivoisi ettei ne olis ihan vauvamallisia, mutta pakko on olla kunnollinen varsi, kun hän kyllä tykkää ryöjätä hangessa edelleen. Superalet ei nyt tainneet osua kohdille, kai se on karaistuttava ja lähdettävä kaupoille katsomaan.

Montako lasta teillä täytyy talveksi kengittää?

Terkuin
Miima

Kommentit (22)

1/22 | 

Kahden lapsen ja kahdet kengät per lapsi taktiikalla mennään talvet :) Ja oon onnekas tänä talvena, kun viimekauden superhyper aleista ostetut kengät sopivat :) mutta feel u, ahdistaa (talvi)kenkien normaalihinnat, käyttöaikakin kun talvikengillä on lyhyt :/

2/22 | 

Kauppakohtaiset hinta erot on aika merkittävät. Päädyin itse lopulta ratkaisuun: yhdet nahkasaappaat, yhdet Sorelit (ne Hullareiden kevyet) ja yhdet talvi-Goret. Enpä löytänyt sellaisia "perinteisiä" goreja oikeassa koossa joten ostimme Viking Eagle II GTX:t (luulen ainakin että ovat nämä vaikka sisuskarva näy kuvissa http://www.vikingfootwear.com/fi/kids/urban-outdoor/eagle-ii-gtx#27 ) .

Kengät maksavat Stockalla 99 ja Prismassa 79 ja Kookenka ja Andiamo taisi sijouttua siihen väliin noin 85 euron hinnalla. Ostimme kengät Prismasta.
Näillä käydään koulua ja kun tulee hanget, siirrytään Soreleihin.

Anonyymi
3/22 | 

Oletko katsonut Goret XXL:n ja Budget Sportin verkkokaupoista? Minä teen usein yllättäviä löytöjä itselleni ja lapselleni urheilukaupoista. Ja noissa on usein hyviä tarjouksia.

-T-

5/22 | 

Onneksi ei tarvitse kengittää kuin yksi :) Hänelle on jo nyt kertynyt täksi talveksi yhdet Crocsin talvikengät, yhdet second hand (uudenveroiset) ohutvuoriset nahkakengät, yhdet Puman talvigoretennarit sekä yhdet jo viime talvena hänellä käytössä olleet talvigoretexkengät. Katsotaan, josko näillä ainakin alkutalven pärjäisi. Mitkään eivät kyllä ole erikoisen lämpimät, joten ehkä tarvitaan vielä Kuomat tms.

6/22 | 

Mä kengitän kolme eli kaksi aikuista ja yhden lapsen. Kenkien määristä päätellen yritän kai kengittää koko kaupungin. Minkä kokoinen jalka Pinkillä on?

7/22 | 

Mä oon kans sitä mieltä, että ainakin kahdet kengät tarvitaan - goret ja pakkaskengät. Eskarilaiselle ei kirpaise niin paljoa ostaa kenkiä, kun ne menee sitten pikkuveljellä, mutta toi neiti kun onnistuu tuhoamaan aika hyvällä prosentilla, että ei jää jälkipolville, vaikka miten ostais neutraalin väristä...

8/22 | 

Joo, oon huomannut, että normihinta on eri paikoissa huimastikin erilainen. Etenkin jos tuote on alennettu, niin normihinnaksi on laitettu jotain ihan älytöntä! Esim. yhdet Crocsin talvikengät oli yhdessä kaupassa normihinnaltaan 60e kun Crocsin omassa kaupassa normihinta 39e...

Noissa Eagleissa ei taida olla tarpeeksi vartta tuolle meidän rymyäjälle :D

9/22 | 

Budget sportin katsoin aiemmin, pitääkin vilkaista tuota XXL:llää, ihan uusi kauppa mulle, kiitos vinkistä! :)

10/22 | 

Jossain vaiheessa vilkaisin Stadiuminkin. Aattelin jos huomenna kävis ihan livekaupoissa pyörimässä ja tutkimassa tarjontaa.

11/22 | 

Jos olis vaan yksi kengitettävä, niin tulis varmaan hankittua vähän extraa, mut tälle porukalle ei ihan käytännön syistäkään voi älyttömästi hankkia, kun ei mahdu eteiseen :D

12/22 | 

Teillä on siis kenkä-asiat hyvin hallussa :D Mä oon aina ollut enemmän vaate- kuin kenkäseko :D Pinkin jalka on jotain 33-34 varmaankin.

13/22 | 

Itteni pitäis kengittää mut ei raaski :D onhan ne hinnat hirveitä mutta lapsen kenkien laatuun kannattaa panostaa. Superfitillä oli kivoja isojen tyttöjen kenkiä mitkä menis myös paremmissa menoissa :)

14/22 | 

No en hitossa osta lapselle satasen kenkiä kun en itellenikään osta ikinä niin kalliita vaikka mulla ne sentään menis monta vuotta! Pitää kattoa löytyykö huomenna jotain livekaupoilta, toivottavasti :)

15/22 | 

Olisivatko kirpparikengät vaihtoehto toisiksi kengiksi? Siinä säästäisi sievoisen summan ja tyttöjen kenkiä näkyy olevan tosi siistikuntoisina tarjolla käytettynäkin. Mutta olikos se niin, että teilläpäin ei ole kirppareita lähellä...

Tyttöjen korkeita Reimatec-talvisaappaita saa 75 eurolla ja matalia 65:llä.

Kengät ovat kalliita ja sen vuoksi minä olen ainakin tähän saakka riskeerannut ja jemmannut kenkiä joka vuosi. Ensi vuodeksi en taida enää uskaltaa, kun isoveikan jalankasvu on hidastunut.

Pojat on kengitetty talvea varten. Molemmilla Reimatecit ja Kuomat (pikkuveikalla perityt) sekä Reiman lämminvuorikumpparit (isoveikka tarvinnee vielä toiset isompaa kokoa). Itselleni tekisi mieli ostaa täräyttää viimein uuden talvikengät. Kävin eilen hypistelemässä Sievin puodissa. Sievin kesäkengistä jäi niin mukava jalkatuntuma, että tekisi mieli myös talvikenkiä, joita oli vaikka minkälaisia. Hintalappu kyllä hirvittää; nehän on kotimaiset. Mahtavat värit ja villavuorit.

16/22 | 

Täällä kirppareilla ei ole mitään merkkikamaa, enkä näe mitään järkeä ostaa jotain halpiskenkää käytettynä. Mäkin olen yleensä jemmannut jotain hyviä aletärppejä, vähän riskillä, mutta nyt kävi huonosti. Toivon että Ellos muistaa jollain puolen hinnan merkkialekoodilla :D Mutta katsastan nyt livekaupat eka kun kerran oon menossa.

Meillä on Keltaisen tilanne varsin hyvä - hällä on Viking goret, Crocsin puffit, Reiman huopakengät ja Vikingin lämpökumpparit. Vihreällä on samat lämpökumpparit, joissa kai hyvin tilaa ja Kavatin saappaat joissa vielä vähän tilaa. Varmaan löytyisi jemmoista jotkut Kuomat. Goret hän tarviis, mutta tilanne ei ole niin akuutti, kun noilla lämpölumppareilla voi mennä jos on märkää. Pinkillä on vaan vuorettomia kumppareita, joten tapaus on kiireellisempi. Tosin nythän se lämpenee taas radikaalisti :/ Vedenpitäviä vk-nilkkureita hällä on kahdetkin joten niillä nyt pärjää ensi viikon, mutta kuka tietää milloin taas kylmenee.

Mulla on ihan hyvä talvikenkätilanne onneksi, oon kans pihi ostamaan itelleni mitään kallista. Mutta yllytän nyt sua kuitenkin, koska omat jalat ei kasva, joten kengät menee sitten monta vuotta! Kunhan ostaa sellaiset joista tykkää ihan kamalasti, niin sijoitus on erittäin hyvä!

17/22 | 

No tuskin kahdella kympilläkään löytyy hyviä jos ihan realistinen on :) Viidenkympin sijoituksella varmasti saa jo kelpo kengät. Pikkujaloissa oli jotain tyttöjen gorea alessa +50e.

Anton&Ninassa on Acrossin goreja viidelläkympillä. Ei ne niin nätit oo, mutta varmaan kenkätarpeeseen ihan ok.

Jos teill on dinsko niin siellä oli kans aika edukkaita, mut laadusta en sitte tiedä.

19/22 | 

Kengät on ihan järkyttävän hintaisia noille "esiteineille". Mä oon koko aika vaan siirtänyt ja siirtänyt niiden kenkien ostoa, odottanut Elloksen alekoodikin, katellut käytettyjä hyväkuntoisia, kuitenkaan saamatta mitään aikaan. Onneks taas lämpenee. Tyttö vaan just ilmoitti, että käytössä olevissa viimevuotisissa talvigoreissa on muutama milli tilaa ;).

20/22 | 

Kyllä - hinnoissaan ovat. About 80 euroisia goreja tuli eilen vastaan, mutta en sitten ostanut, vaan urheilukaupasta alesta yhdet mitkä lie ja sitten maiharityyppiset, ja nämä maksoi yhteensä reilu 50e. Kattoo nyt tarviiko pätevämpiä vielä.

Anonyymi
21/22 | 

Tästä kommenttilootasta päätellen on hyvä juttu, et mullakin on kaksi poikaa suht pienellä ikäerolla. Siis nuoremmalle voi aika hyvin kierrättää esikoiselta, mitä nyt ehjäksi jää :-)
Toivottavasti olet löytänyt jotain sopivaa ja sopivanhintaista myös Pinkille.
Itselleni en osta alle satasen kenkiä, parhaat on Janitan talvinahkasaappaat vuodelta 2004, maksoivat 125 euroa ja ovat edelleen iskussa, muutamasti on korjattu kantalaput suutarilla. Toiset luottokengät on Sievin talvimaiharit, maksavat noin satasen ja ekat sellaiset kesti menossa kahdeksan talvea. Väittäisin siis, että tuli halvemmaksi kuin kahdenkympin kengät joka vuosi.

Tarmotar

22/22 | 

Kyllä vaan meillä on hyvin kengät kiertäneet molemmat pienet ja vielä on eteenkin päin kierrätetty sen jälkeen :) Pinkille ostin parit kengät, katsotaan riittääkö ne nyt sitten vai tuleeko tarpeita vielä muille.
Toki laatukengät kestää, mutta itse en ole saanut halvempiakaan kenkiä pahemmin hajotettua (viime talvena laitoin viimein poistoon yläasteella hankkimani nahkasaappaat :D eikä ne vieläkään rikki olleet, vaan en vaan jaksanut enää katsella niitä).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla