Talvikengistä toivottiin juttua. Minähän en ole mikään kenkä-hifistelijä. Meillä kun pieni eteinen pursuaa tällä kokoonpanolla kenkiä muutenkin, niin minusta lähtökohtaisesti 2 paria talvikenkiä per lapsi olisi optimi. Yhdet pakkaskengät ja yhdet vedenpitävät. Välillä niitä on enemmän, mutta esim. sellaisille hienostelukengille meillä ei ole mitään käyttöä. Tyttärelle ostan yleensä jostain alekorista jotkut parinkympin saappaat, jotka sitten menee mekkojen kanssa, jos tarvitaan jotain siistimpää.

Kenkien hankinnassa hinta on mulle ihan olennainen asia - haluan laadukkaat kengät, mutta halvalla! Joten super-aleja hyödynnetään ja kenkiä ostan jemmaan hyvällä alella riskillä. Jos ne ei olekaan oikean kokoiset sitten kun käyttöön ovat tulossa, niin yleensä omansa saa takaisin, kun on halvalla hankkinut.

Kengän malli on kans aika olennainen. Mitään nauhakenkiä en voi kuvitellakaan köyttäväni lapsen jalkaan joka ikinen kerta kun ulos mennään. Meillä käytetään palomies-taktiikkaa pukiessa, eli kengät eka haalariin kiinni, ja sit lapsi hyppää kenkiin ja haalari ylös! Eli saapasmalli on sujuvin. Goret sujahtaa hyvin myös, vaikkei niitä remmejä avaisikaan. Paljon aina puhutaan kenkien tukevuudesta, mutta ihan suosituksissakin sanotaan, että terveet jalat eivät tarvitse kengistä tukea - liian tukevat kengät itse asiassa heikentävät jalkaterän lihasten toimintaa, ja voivat aiheuttaa jopa virheasentoja. Jos jaloissa on jotain ongelmaa, niin se on toki sitten asia erikseen.

Herra Keltaisen jalkaan tänä talvena isoveljeltä siirtyneet Vikingin goret lauhalle kelille ja Reiman Pehmyt huopikkaat pakkasille. Vikingin goret ei minusta ole kovin lämpimät lauhallakaan säällä (ainakaan viluvarpaisella), mutta järjetöntä olisi hankkia toisia, kun on ihan pelittävät kengät olemassa (vähän likaiset vaan kuvassa, sori, en alkanut kenkiä tähän väliin pesemään)! Reiman goreista tykkäsin viime talvena, ja niitä voisi tulevaisuudessa alesta katsella. Pehmyt kenkiä meillä on kahdetkin itseasiassa, en ole vielä mittonut, kummatko jää käyttöön. Lisäksi Keltaisella on Crocsin salamasaappaat, jotka on nyt lapsen mukana isä-viikonlopun vietossa.

Herra Vihreän jalkaan pakkasille Kavat extremet ja lauhemmalle Viking goret. Lisäksi on Crocsin puffit, jotka myöskin lapsen mukana tällä hetkellä, mutta kuviahan löytyy muutama postaus taaksepäin!

Pinkille talveen on Crocsin saappaat, ja pakkasille Emut. Tosin noi Emut näyttää huolestuttavan pieniltä, dääm! Voipi olla, että joudun kenkäostoksille kuitenkin - pitää vielä sovitella, kunhan tytär kotiutuu!

Monetko talvikengät teistä on hyvä määrä lapselle?

Terkuin
Miima

Kommentit (42)

1/42 | 

Meidän pojille on Vikingin goret ja Reiman huopakengät - samoilla linjoilla siis ollaan! :)

Haaveilen nahkaisista Bisgaardeista, Anguluksista tms. mutta ei niille taida olla riittävästi käyttöä perusarjessa...

2/42 | 

Meillä on vielä kenkäostokset tekemättä, tosin viime vuonna hankitut Ugg:n kengät on neidille vielä sopivat, joten ne menee yksinä kenkinä tänä talvena. Itsekin pyrin siihen että kaksilla kengillä pärjättäisiin, saa nähdä joutuuko ostamaan kolmansiksi kengiksi vielä ihan perus kuomat, neiti ainakin toivoi niitä :)

4/42 | 

Meillä on vielä talvikengät kesäteloilla. Hups!

Talvikenkiä on kertynyt useammat, mutta samalla kaavalla mennään täälläkin. Yhdet leudoille, toiset pakkasille ja lämminvuoriset saappat vesikeleille. Tosin löytyy myös hienosteluun omansa, vaikka täytyy kyllä myöntää, että viime talvena olivat kyllä suhteellisen vähällä käytöllä ja oltais pärjätty ilmankin.

5/42 | 

Meillä on kahdet kengät per poika talveksi. Toinen pari on aina goret, mutta pienemmillä on välillä ollut toinen pari Vikingin talvikumpparit. Aika harvoin olemme tarvinneet todella kylmän kelin kenkiä - päiväkotilaiset eivät ulkoile kovalla pakkasella, mutta otan sen riskin, että sitten etsin otsa hiessä Kuomia.

Koululaiselle ostin vain yhdet kengät. Viime vuoden kakkosparin käyttökerrat olivat tasan nolla :(

6/42 | 

Samoilla mennään siis :D Joo, kaikki sellaiset nahkakengät on tosi ihanan näköisiä, mutta ne on niin sikakalliita, että minusta ei kannata niitä hankkia meidän käytöllä...

7/42 | 

Kolmet kengät on silleen hyvä, jos paljon ulkoillaan, niin saa kuivua rauhassa, jos sattuu kengät kostumaan :)

8/42 | 

Samoilla linjoilla, se neljäs pari ainakin jäisi käyttämättä, ja yleensäkin lapsille muodostuu suosikit, joita käyttäisivät koko ajan...

9/42 | 

No mullakin roikkuu vielä lenkkareita ja tennareita eteisessä... kovasti oli meininki siivota eteisestä ylimääräiset, mutta siellähän ne vaan odottaa... Mahtuisi sitten ottamaan niitä talvikenkiä esille! Ei meilläkään ole vasta kun yhdet talvikenkäparit käytössä.

10/42 | 

Meillä varsinkin pienin on niin viluvarpainen, että saa kunnon lämpimät kengät olla melkeinpä 10 asteen pakkasesta alaspäin. Niinhän nuo yleensä leimautuu siihen yhteen ja samaan kenkäpariin...

Anonyymi
11/42 | 

Leudoille säille Vikingin goret, pakkasille Kuomat ja loskalle vielä lämminvuoriset nokian kumpparit. Meillä Kuomat on käytössä suunnilleen -5 asteesta alkaen ja kun on yli -10, niin jo villasukkaa lisäksi. Valittaa helposti kylmiä varpaita. Nuo talvikumpparit jää helposti vähälle käytölle, mutta päiväkodissa pitää kumpparit olla niin sitten on nuo. Kevätloskassa ovat kyllä hyvät. Kuomat on lapsen lempparit: lämpimät, helpot ja mukavat. Nuo reiman huopikkaat ois ihanat, mutta kalliit. Enkä osannut viime talven alesta niitä arpoa varastoon. Nyt outletissa niitä viime talvisia oli tarjolla tuolla tammiston myymälässä edullisesti, mutta ei ollu oikeaa kokoa.

-T-

Anonyymi
12/42 | 

Meillä on angulukset, ja mä aattelin ihan ottaa ne arki käyttöön, ja sit on goret jotka on nyt jo käytössä... Muuta sitten ei ookkaan, aattelin sit tarpeen mukaan ostaa jotain jos tarviaa, esim. kumppareita, mutta mä en oikein tiiä tarviaako mitään talvikumppareita? eikö ne oo kylmät talvella, kumminkin, ja kait nuo goret pitää jonkin verran vettä loskakeleillä.....

13/42 | 

Musta 2paria/lapsi kuulostaa hyvälle määrälle. Itsekin ostan goret ja pakkaskelin kengät. Tosin meillä on ollut vielä saappaillekkin käyttöä, sillä pk-henkilökunta luottaa niihin enemmän kuin goretex kenkiin. Tytölle usein havittelen vielä jotain söpöjä saappaita...

14/42 | 

Meillä sopiva määrä olisi kolmet per lapsi, yhdet goret, yhdet Sorelit tms paksut talvikengät ja yhdet siistit nahkakengät. Tässä määrässä ei valitettavasti olla kyllä pysytty, tänä talvena koitan kovasti ostaa järkevästi, mutta lapsilla (varsinkin Neidillä) alkaa olla omia hyviä perustejuja sille, älle ja tuolle.. katsotaan mihin määrään päädytään:)

15/42 | 

Meillä on se goret + kuomat/Reiman huopikkaat yhdistelmä käytössä. Viime talvena kyllä mentiin koko talvi käytännössä noilla kuomilla/huopikkailla kun oli niin lumista.

16/42 | 

Toi on varmaan aika yleinen setti :) On meilläkin lämpökumpparit, mutta en koe niitä talvikengiksi, eikä noi tykkää niitä käyttää... Mä otin huopikkaita kahta kokoa niin että ainakin toinen koko osuu sitten kohdilleen ;)

17/42 | 

Mä en koe lämpökumppareita talvikengiksi, ei meidän lapset niillä tarkene muuta kun ehkä keväällä loskassa. Kyllähän goret on vedenpitävät - toki sitten kestää aikansa kuivua loskassa lätsimisen jälkeen.

18/42 | 

Varmaanhan ne kumpparit on hoidossa asialliset loskassa, jos samoilla kengillä pitää ulkoilla monta kertaa päivässä! Tokihan tytöillä pitää hienostelusaapikkaat olla, mut mä en niihin rahaa upota, ihan jotku H&M kengät sopii hyvin, kun ei niitä koko ajan käytetä ;)

19/42 | 

Sä olet siis niitä kenkä-hifistelijöitä! *ja sanon tämän siis kaikella rakkaudella* :D Mä kyllä ihastelen kaikkia kenkiä kovasti, mutta näillä tuloilla (tai tulottomuuksilla) pitää ajatella taloudellisestikin ;)

21/42 | 

Samoilla linjoilla : yhdet goret (Vikingiä ja Superfitiä olleet) ja toiset lämpimät - Kuomiin on tottunut vilujalkaisten kanssa luottamaan, vaikka ne ei niin viehättävännäköiset olekaan. Tytölle ostin nyt yhdet söpöstelykengät. Tekisihän sitä pojallekin mieli vaikka mitä, mutta tulee tosiaan myös taloudellisuudessa rajat vastaan.

Vaikka nyt on ollut vähän kenkähimotuksia ja tuo yksi sortuminenkin, niin yleensä kengät on aika pakkopullaa. Joitain talvihaalariasioita ta synttärimekkokuvioita voin pyöritellä mielessä innolla liiankin pitkäön, mutta kengät on vaan käytävä hankkimassa, ja se on jotenkin blaah-taas.

Anonyymi
22/42 | 

Kaksilla ollaan menty, muttei se ehkä ihan toimi. Tänään esikoinen lumesta villiintyneenä uitti itsensä mummolassa hyvin perusteellisesti. Goresaappaasta sai kaataa vettä pois, ja ne kuivuu minuta todella hitaasti, eli ei varmaan oo vielä huomenna käyttökunnossa. Jos on huomenna suojasää eli loskakeli, niin en minä raaski niitä (uusia) Reiman huopasaappaita ulos laittaa. Ollaanko sisällä tai mennään kumppareilla? Ehkä pitäs olla yhdet numeroa isommat gorekengät varalta jo nyt, ja ne vois ottaa sitten kevättalvella kasvun myötä enempi käyttöön??

Tarmotar

23/42 | 

Mä olen todennut, että ne ihanat kengät on liian kalliita eikä koskaan tarpeeksi alennuksessa, joten on tyytyminen semikivoihin ;) Eikä sellaisten vatvominen ole ollenkaan niin kivaa, joten kenkiin ei liity mulla suuria intohimoja ;D

24/42 | 

Jonkunlaiset varakengät tietty sais olla tuollaisia tilanteita varten! Meillä on laatikollinen jotain vanhoja kuomia, joita vois käyttää jos käytössä olevat kengät olis kaikki märkiä tms.

25/42 | 

Viime talvena oli viidet vai kuudet kengät, ja se oli ihan liikaa. Tälle talvelle mahtuu viimetalviset emut ja bisgaardin nahkasaappaat siistimpään menoon. Lisäksi loskakeleille vikingline goret.

27/42 | 

Meillä on yleensä goret, pakkaskengät ja yhdet siistimmät kengät. Viime vuonna esikoisella oli nämä siistimmät kengät H&M:n talvitennarit ja sellaiset varmaan nytkin käyn hakemassa. Kolmosella oli viime talvena superfitin goret, tepsut ja sitten Rapin kengät siistimpinä kenkinä. Eniten käytettiin kuitenkin noita Rapeja, kun oli lämpimät, mutta tex-pinnoitteisina kesti myös kosteutta hyvin. Saman tyyliset tekis mieli nytkin vielä hankkia, ku pakkaskengät ja siistimmät kengät vielä puuttuu. Ja meillä on noille siistimmille kengille yleensä käyttöä vähintään kerran viikossa, joten käyttöä niillekin tulee.:)

28/42 | 

H&M talvitennarit kuulostaa kivalta (ja halvalta) vaihtoehdolta hienosteluun :) Rapit on ihanan näköisiä, mutta ah niin kalliita!

Anonyymi
29/42 | 

Joka talvi ollut vain yhdet vikingin goret.
Tulevalle talvelle ei ole vielä kenkiä hankittu. Tällä hetkellä mennään normisaappailla villasukan kanssa.
Lasten harrastuksissa nähty jo Kuomia jalassa, lämpötila noin +3... :)

30/42 | 

Jos ei ole viluvarpainen lapsi, niin varmaan yksilläkin pärjää (tosin entäs jos ne kastuu pahasti?). Teilläpäs on lämmin, täällä on pakkasen puolella ollut nyt muutamia päiviä ja se lumi on edelleen maassa :)

Anonyymi
31/42 | 

Täällä ei kyllä vielä ole talvikenkiä tarvittu käytössä (pk-seutu). Me mennään Merrellin välikausigoreilla nyt. (edelliseen anonyymiin viitaten)

-T-

33/42 | 

Meilläkin on yleensä ollut kahdet talvikengät poitsulla. Nyt on yhdet mustat alennusmyynneistä ostetut goret, yhdet viininpunaiset kummitytön entiset goret (joita eskari ei ehkä käytä, viime talvena olivat kyllä jo varakenkinä), yhdet Sorel-tyyppiset (alesta ostetut) kengät sekä jo syksyn käytössä olleet Hummelin fleecevuoriset nahkatennarit, joita varmaan talvellakin voidaan käyttää pikkupakkasilla "kaupunkikenkinä". Riittäisi vähemmätkin, mutta Hummeleita lukuunottamatta ovat olleet halpoja tai jopa ilmaisia :)

34/42 | 

Monilla tuntuu olevan toi peruskaava, että kahdet kengät, ja toiset sitten lipsuu siitä enemmän ja toiset vähemmän :D *huom, ilmaiseksi saaminen tai super-alella ostaminenhan ei ole lipsumista ;)*

35/42 | 

Kaksilla pärjää jo tosi hyvin =) Epulle riittäisi yhdetkin, kun se ei kuitenkaan käytä kuin tasan yhtä paria. Nopan kohdalla voi ehkä päästä vaihtelemaan kenkiä useammin, mutta aika itsepäinen siitäkin on tullut ;) nyt se kieltäytyy mm HAALAREISTA! Siis vk-sellaisista. Jumankeikka jos alkaa lumella tappelemaan niin saa viettää talvensa sisällä =D

36/42 | 

Näinhän se tahtoo olla, että yksi pari nousee suosikiksi ja niitä aina pidettäis.. Pienemmille on helpompi saada vaihtelua kyllä! Toivottavasti talvella ei ole tinkaa haalarin kanssa - on se vaan ihan voittamaton lumessa!

37/42 | 

Kaksi kenkäparia per nenä on sopiva lapsille talveen.

Isoveikalla on Reiman goret ja nuo samat Pehmyt-huopikkaat kuin teillä :) Ovat aivan ihanat ja vaikuttavat erittäin lämpimiltä.

Pikkuveikka talsii perintökengillä: Tepsut ja Kuomat. Lämminvuorikumpparit löytyy myös pahimpia vesikelejä varten (joita viime talvena ei ollut kertaakaan).

38/42 | 

Pehmyt huopikkaat taitaa olla nyt sellaiset blogi-kengät, kun niitä on vähän kaikilla :D On ne kyllä ihanat ja lämpimiltä ainakin vaikuttavat - pakkasillahan sen sitten näkee!

39/42 | 

meillä ei ole vielä muita talvikenkiä kuin ne el naturalistat ja ne on olleetkin jo pari kertaa käytössä, kun on niin koleaa ja tytön varpaat oli jo kerran vähän kylmät ihan tavallisissa kumppareissa ja villasukissa. Vielä ajattelin ostaa kuomat ja ehkä esim. Nextiltä jotkin hienostelukengät.. Ei kuitenkaan mitään kovin kalliita. Kun luulen, että ne El naturalistat tulee kuitenkin ihan arkikäyttöön, kuomat sitten ihan niille kylmemmille ilmoille. Mielestäni siis kaksilla pärjää ihan hyvin, mutta kolmetkaan ei ole liikaa :]

Anonyymi
41/42 | 

Meillä ainakin ollut sellaiset ihanat nahkaiset Bundgaardin TEX-kengät ihan arkikäytössä, ja on itse asiassa aika hyvät siihen. Pitää vettä eikä pintakaan ime yhtä paljon kuin goret, ja villavuori on suht lämmin mutta kengät ovat kuitenkin kevyet. Ja kun ne hamstraa riskillä alesta, niin ei ne meksa sitäkään, kun goret uutena ;)

Ja sitten toisina kenkinä kylmävarpaiselle vaikka huopikkaat tai jotkut muut lämpimät, niin niillä saa sitten pärjätä talven. Kahdet on siis varsin passeli määrä, esikoisella meillä on yleensä yksi pari (gore tai vastaava) ja yksi joku "huonompi" varapari, kun ei ole niin palelevavarpainen kuin pikkuveljensä, niin ei tarvitse erikseen pakkaskenkiä. Varakengät tarvitsee kyllä, sillä kummasti kengät saattavat hörpätä vesiä sisäänsä...

-Jaana

42/42 | 

Ne nahkakengät mitä meillä on ollut (ihan merkkikenkiäkin) on naarmuuntuneet siinä määrin, että en siksi halua investoida. Tai onhan noi Extremetkin nahkakengät, mutta ne säilyykin käytössä ilman mitään jälkiä :)

Kyllähän se varapari kannattaa olla, koska jotain saattaa tosiaan sattua ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla