Herra Keltainen tykkää kovasti paprikasta (tuoreena), ja jos ei ole ruokalappua (se on mystisesti kadonnut jo hyvän aikaa sitten...), niin tulos on tämä. Viheliäinen paprikatahra! Se ei sitten inahdakaan millään sappisaippualla...

Eli onko jollain toimivaksi todettua keinoa häivyttää paprikatahra (ilman että värit lähtee)???

Terkuin
Miima

Kommentit (32)

1/32 | 

Ootko kokeillu kuivattaa auringonvalossa? Jotkut sanoo marseilles-saippuan tehoavan hyvin tahraan kun tahraan, mutta itsellä ei oo kyllä kokemuksia, kun meilläkin käytetään sappisaippuaa.

2/32 | 

Hei kokeilitko fairya siihen tahraan? Kannattaa kuivattaa auringonpaisteessa. Toivon mukaan vielä aurinko sen verran paistaisi, koska se puhdistaa jopa rautatahrat. Tsemppiä!

3/32 | 

Huonoon vudenaikaan tulee tämä vinkki, mutta minä häivytän sitkeät paprika-,porkkana- ja tomaattitahrat auringonvalossa. Vaatteen omat värit ei kerkee siinä ajassa lähteä haalistumaan.
Jos tuoreeltaan pääsen tahran kimppuun niin fairy tepsii hyvin!
Mutta sanos miten poistetaan Eskimojäätelön suklaakuoresta syntyneet tahrat!?

4/32 | 

Minä, maailman surkein tahranpoistaja, tulen nyt neuvomaan, että Vanishia kannattaa kokeilla. Paras tulos tulee, kun käyttää tahralle suoraan annosteltavaa ja annostelee vielä pyykkikoneeseenkin sitä jauhemaista Vanishia. Ensimmäinen käsittely usein on haalentanut tahraa ja toinen pesu sitten vasta poistanut... Paprikaa meillä ei tyttö syö missään muodossa vahingossakaan, joten paprikatahra-asiantuntija en ole :) Tsemppiä tahranpoistoon! Tuo paita on niin kiva, että kannattaa kyllä yrittää useampaankin kertaan!

5/32 | 

Täällä ei ole siinä määrin aurinko nyt paistanut, että olisin sitä kokeillut :) Kesällä olisin tuota koittanutkin!

6/32 | 

En ole fairya kokeillut, pitänee koittaa! :) Auringon supervoimista tiesinkin, mutta ei sitä kyllä siinä määrin ole nyt näkynyt, että auttaisi tähän saumaan :/

7/32 | 

Joo, tuon tiesinkin, mutat tosiaan vähän huonosti on nyt sitä aurinkoa näkynyt :( Olisko jotain aurinkolamppua, joka ajaisi saman asian :D
Suklaatahrat olen saanut ihan sappisaippualla pois! :)

8/32 | 

Hmm, pitääkö mun vielä sitä kokeilla.. Meillä oli joskus jauhemaista Vanishia, eikä se minusta ollut hyvää, ja tahralle hierottuna vei kyllä värit, muttei tahraa yhdestä Dunsin paidasta.. :/

Niin, vois kyllä poika vähän kattoo, mitä vaatteita sopii kestotahrata ja mitä ei ;D

9/32 | 

Meillä tulee tosi paljon tahroja ihan kaikkien vaatteisiin ja ihan vaikka mitä. Jos ei sappisaippua tehoa, niin vanish tehoaa. Luota pinkkiin ;)
Laita sankkoon vettä ja vanishia reilusti se mitallinen ja paita sinne vähintään 30min. Lupaan ettei lähde väri, oon pitänyt monta tuntiakin!
Mut tahra lähtee :)

11/32 | 

Mie oon liottanut vanishissa vaikeita tahroja eli kuumaa vettä ämpäriin, vaate sinne ja jauhemaista vanishia mukaan. Joitakin olen pitänyt koko yön likoamassa. H&M:n vaatteista on väriä lähtenyt mutta esim. meandit on säilyttäneet värinsä (tosin punaisista lähtee väriä). Paprikasta ei ole kyllä kokemusta, meijän pikku-ukko ei hirveesti siitä välitä.

12/32 | 

Joo vanishia ei kannata hieroa. Mulla on noilla ryönäpettereiden vaatteille usein käytössä tuplavarmistus: eka sappisaippuaa ja vielä koneeseen jauhemaista vanishia. Meillä toimii tämä yhdistelmä parhaiten.

13/32 | 

Meillä kans siirrytään sappisaippuan jälkeen vanishiin, joka on kyllä toiminut kaikkiin tahroihin tosi hyvin. En oo koskaan hieronut sitä tahraa vaan antanut tahrakohdan liota vedessä (jopa tunteja) vanishin ja pesuaineen kanssa tai sitten kaatanut suoraan siihen tahran päälle ja antanut vaikuttaa siinä. Ei oo ainakaan vielä vienyt värejä mistään, vaikka välillä on kyllä vähän pelottanutkin että kuin käy :D

14/32 | 

Mä oon juurikin antanut liota siellä astiassa :) Ja nestemäinen pesuaine pesupalloon. Ainakin Omo, Surf ja Lumme toimii tosi hyvin näissä.

17/32 | 

Sillon kun meillä oli tuota jauhemaista Vanishia purkki, niin minusta sillä ei ollut oikein mitään vaikutusta kun sitä lisäsi koneeseen... mutta jos nyt vielä annan liotukselle mahiksen ;)

19/32 | 

Fairyllä lähti juuri pari sitkeää tahraa, mihin ei sappisaippua tehonnut! Kannattaa kokeilla! :)

20/32 | 

No ehkä mä kokeilen sitä vielä eka! :) Fairylla lähtee yleensä kaikki rasvaiset tahrat oikein hyvin, mutta kokeillaas nyt tähänkin!

21/32 | 

Useampaa on tullut vuosien varrella testattua, mutta suosittelen lämpimästi Dr.Beckmannin nestemäistä tahranpoistonestettä, olen todennut sen meidän käytössä ylivoimaisesti parhaaksi. Löytyy ihan marketista. Toimii ainakin meillä mm. rasva-, paprika-, suklaa-, ketsuppi-, tussi-, marja-, kuulakärkikynä- kuin nurmikkotahroihinkin. Myös hiekkatummentumat lähtevät tuolla hyvin pois ulkovaatteista. Laitan ainetta suoraan tahralle, hankaan vähän, koneeseen ja tahrat lähtee. :) Joskus jonkun sitkeämmän tahran on joutunut käsittelemään kahdesti, mutta puhtaaksi on lähtenyt. Väreihin ei ole vaikuttanut lainkaan. Vanish sen sijaan on mun mielestä tosi huono, ei toiminut meidän lasten sotkuihin ollenkaan.

Anonyymi
22/32 | 

paprika ja tomaattirasva (esim. pizzan tomaattimurska) on pahimmat tahrat suklaan lisäksi. marjatahrat meillä lähtee hyvin, vanish ja sappisaippua, mutta tomaatti ja paprika ei tahdo lähteä edes niillä.

23/32 | 

Onko se se missä on harjaosa pullonsuulla? Meillä on ollut sellaista joskus ja oli minustakin toimiva, muistelisin näin :) Pitäsiköhän mun kuitenkin ostaa sitä, kun se Vanish ei niin ole tehnyt minuun vaikutusta, vaikka sitä nyt kehutaankin :D

25/32 | 

Oletteko löytänyt ainetta joka poistaisi voikukka tahrat??
Sappisaippua ja pinkki ei niitä tahroja poista, ei myöskään kaikkeen tehoava aurinko.
Ärsyttäviä rinkuloita paidat täys kesän jäljiltä :(

26/32 | 

Olikos se nyt BioLuvil, joka joskus mainosti, että lähtee myös voikukka, ja meillä sitten oli jokua näytepakkaus kerran, ja sillä kokeilin voikukkatahroihin, ja nehän lähti! :O Nyt meillä ei olekaan niitä tahroja ollut pitkilleen, ja yleensä käytän hajusteettomia pesuaineita, Erisania lähinnä

27/32 | 

Juuri sitä, samaa tavaraa. :-) Itse en hankaa tahraa sillä harjaosalla, vaikka lienee siihen tarkoitettu, vaan laitan reilusti tahranpoistoainetta ja hankaan hetken käsin ennen koneeseen laittoa. Montaa eri tahranpoistoainetta olen tosiaan kokeillut, mutta tämän voittanutta ei ole vielä tullut vastaan. Plussaa myös se, että on nopea laittaa-mulla ei ole aikaa eikä mielenkiintoa liotella tahraisia vaatteita, joita meidän sotkijoilta tulee kiitettävään tahtiin.

28/32 | 

Mä käytän myös hajusteettomia tai lähes hajuttomia nestemäisiä pesuaineita eli tuo bioluvil ei kyl sit sovi.
Tai sit ostan sitä ja laitan vain tahra kohtaan ja muuten pesen normaalisti. Mietitään...ja lisää vinkkejä otetaan vastaa!

30/32 | 

Muistaakseni sitäkin on kyllä olemassa hajusteettomana, ja meilläkin on itse asiassa ollut hajusteetonta nestemäistä Bioluvilia, mutta mielestäni sillä taas ei irronnut voikukka - että onko se taika siinä jauheessa (se oli jauhemainen se näyte,jolla lähti)??

Anonyymi
31/32 | 

Ja jos ei Dr.Beckmanilla lähde pesussa, laita vielä sen jälkeen ulos roikkumaan, aurinko poistaa viimeistään tahran. (Itse ehdin jo muutaman bodyn heittämään roskiin, ennen kuin tajusin lukea ohjeen pullon kyljestä) Kyllä sitten vihaan näitä tahroja, ja muutamaankin otteeseen olen miestäni muistuttanut ruokalapun käytöstä! :)
-Vicky

32/32 | 

Kyllä mä taidan sitä Dr.Beckmania ostaa, kun muistelisin, että se oli vielä jotenkin myrkytöntä tai luonnonmukaista tms :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla