Herra Vihreän hiukset oli taas venähtäneet yli olkapäiden - miten jollain voikin olla niin nopea hiustenkasvu ja kaiken lisäksi vielä vahva hiuslaatu?? *voisin vaihtaa omani tuollaisiin kutreihin!!* Syksyinen olet-tyttö-koska-sulla-on-pitkät-hiukset -episodi kerhossa jäi vähän mieleen kaihertamaan, vaikka hyvin se kerhossa käsiteltiinkin. Poika kuitenkin menee pian jo eskariin, enkä tietenkään haluaisi, että koulutaival alkaa jollain tyhjänpäiväisellä hius-lällätyksellä. Toisaalta noin upea hiuslaatu menisi ihan hukkaan, jos tuon vetäisi siiliksi tai joksikin muuksi perus-poikatukaksi.

Vaikka hiusten lyhentäminen multa onnistuukin, niin muotoon en uskalla ihan kylmiltään lähteä leikkaamaan. Joten käytiin kampaajalla pyytämässä surffitukka! Tykkään! Hiukset kääntyy luonnostaan vimpsottamaan, kuten kuuluukin. Nyt sitten katotaan uskallanko mä itse lyhentää tuota kun kasvaa, vai pitääkö mennä kampaajalle!

Mites teillä? Leikkaatteko itse poikien hiukset, ja millä tyylillä?

Terkuin
Miima

Kommentit (26)

1/26 | 

Hienot hiukset! Ja mä jo kateellisena katsoin ettet vaan ole itse noin hienosti leikannut mutta onneksi olikin asialla ollut ihan ammattilainen :D.

Meidän tytöllä kasvaa hiukset ihan silmissä (tai silmille) mutta tytöllä ne onneksi saa ihan huoletta ollakin takaa pitkät. Nyt meni kolme päivää siihen että sain heiluvasta päästä etuhiukset leikattua pois silmiltä ja suhtkoht suoraan :D. Tuon verran uskallan siis itse mutta takahiukset jätän ihan huoletta ammattilaisille.

Odotan aikaa että niihin saa jotain lettiä yrittää, nyt ne kiskotaan vielä heti pois ja kiljutaan pelkälle harjaamisellekin EIIIIIIII. Onneksi ei ole herkästi takkuuntuva vaan vahvaa ja sileää, sellaista itsestään aika pitkälle selviävää hiusta.

2/26 | 

Aika ajankohtainen aihe meilläkin. Leikkasin nimittäin eilen viimeksi 6-vuotiaan juniorimme hiukset. Tosin ihan vaan koneella, kun en todellakaan osaa muuten leikata. Meillä on viimeiset pari vuotta menty aika lyhyillä hiuksilla, kun kammottaa ajatus siitä, että hiusten mukana tulisi eskarista täitä tms. Tänä lukuvuonna on pari kertaa ollut varoitus ja silloin on sitten vedetty kaiken varalta pojan pää siiliksi, joten siinä kierteessä nyt ollaan - pakko kuukauden-parin välein ajella lyhyemmäksi, vaikkei nyt ihan kolmemilliseksi kuitenkaan.

3/26 | 

Harkitsin, mut en uskaltanu :D Lyhentelyä saatan uskaltaakin, sit kun kasvaa! Hyvä että sieltäkin löytyy vahva ja takkuuntumaton hiuslaatu (voi että kun meilläkin tyttärellä olis sellainen, mut ei, pojilla vaan)!!

4/26 | 

Koneella onkin helppo itse surauttaa! :) Täällä ei onneksi ole (mielestäni) ainakaan pariin vuoteen tullut koulusta täi-varoituksia!

5/26 | 

Meil on kovin ylikasvanut tukka tuolla pojalla tällä hetkellä. Halusin siitä surffitukan, mutta se on niin piikkisuora, että ei siit ihan semmosta kivaa saa. Taitaa parturi lähiaikoina kutsua. Säälittää hieman, kun on niin nätisti auringon raidoittama, parturin jäljiltä meil olis aika tummapäinen poika! :)

6/26 | 

Hienot hiukset! Mä en uskalla itse leikata ja vanhin onkin käynyt parturissa siitä lähtien kun pystyi tuolissa istumaan, hänellä on myös sellaiset hiukset että kasvavat ihan silmissä ja ovat paksut, kahdella muulla on onneksi hieman vähemmän.

8/26 | 

Hiukset on uusiutuva luonnonvara, niin sillä olen uskaltanut (joskus itseltänikin :D) leikata! Ei se aina kampaajallakaan mene ihan nappiin ;)

Anonyymi
9/26 | 

Oon käyttänyt poikaa 1,5-vuotiaasta lähtien parturissa. Kaksi kertaa olen parturikäyntien välissä surauttanut koneella lyhyen kesätukan. Poika inhoaa parturissa käyntiä, mutta haluan silti ammattilaisen käsittelyä.

-T-

Anonyymi
10/26 | 

Meilläkin 5 v pojalla mielettömän paksu ja taipuisa tukka, jota en itse mene räpeltämään :) Ja ollaan pidetty käytännön syistä suht lyhyenä, ei kuitenkaan koneella leikattuna. Onneksi täti on parturi niin ei ihan vararikkoon mennä ;) Ja joo, pikkaisen katkerana katson tuota hiuspehkoa ja omaa hentoa hiirenhäntää. No omani vielä kestän, mutta että tyttäreni näyttäisi perineen minun ohuen kuontaloni!!! Niin epäreilua! No, ei onneksi maailman vakavin asia :)

11/26 | 

Niin tää oli siis meillä eka kerta, ja hyvin meni :) Mikäs siinä parturilla käynnissä mättää, onko kertonut?

12/26 | 

No ihan sama juttu meillä!! Mulla on ihan ohut hiuslaatu ja tyttärellä kans varsinainen hiirenhäntä! :( Ja pojilla sitten tuollaiset - ihan epistä! :D

13/26 | 

Mekin käytiin perjantaina parturissa poitsun kanssa. Meni kyllä himpun lyhyemmäksi kuin olisin halunnut, vaan kasvaahan tuo ihan hyvää vauhtia.

Viimeksi (ja ekan kerran) käytin kesällä ja kerran napsin itse siinä välissä.

Anonyymi
14/26 | 

Luullakseni hän ei tykkää kun vieras ihminen on niin lähellä ja pitää istua paikallaan ja se tukan leikkauskaan ei ole miellyttävää ja saattaa karvatkin kutittaa... Kokee jotenkin samanlaiseksi kuin lääkärit yms. Sanoi jo joskus 2-vuotiaana, ettei halua "tukkalääkärille".Luulin että oppisi hyvin sietämään parturointia kun olen käyttänyt pienestä pitäen. Mutta ei.

-T-

16/26 | 

Niinhän tuo mummo sanoi, että tekin olitte käyneet :) Niinhän se kasvaa aina vaan, olipa sitten just ihana leikkaus jonka haluisit pitää ikuisesti tai sitten ihan karmee, josta haluaisit heti eroon!

17/26 | 

Upeat hiukset ja hienosti leikattu! :)

Se on valitettavasti aivan totta, että eskari-kouluiässä voi tulla kiusaamista, jos poikkeaa jollain lailla porukasta (tai vaikkei poikkeaisikaan). Minä mietin omani kohdalla värikkäitä ja osin "tyttövärisiä" vaatteita, että missä vaiheessa niistä tulee sanomista. Poika myös mielellään leikkii tyttöjenkin kanssa ja sitä pojat jo nyt vähän lällättelevät :/

Olen käyttänyt poikia parturissa jo alle 1 v, sillä en uskalla itse leikata yhtään. Meillä on nykyäänkätevä ja edullinen systeemi, jossa parturi tulee ystäväperheen kotiin ja leikkaa putkeen perheen 4 lasta, miehen ja meidän pojat. Säästämme ja saamme samalla leikkiseuraa pojille! Parturipäivä on aina odotettu juttu :) Kannattaa harkita, jos teillä sopivia tuttavia lähellä ja löytyy sopiva parturi tulemaan kotiin.

18/26 | 

Kiitos :)
Tietty lapselle pitäisi saada kehitettyä sellainen itsetunto, ettei välittäisi turhanpäiväisistä lällätyksistä, mutta ei niitä kyllä haluaisi mitenkään provosoidakaan, ja siksi (vaikka värikkäitä vaatteita suosinkin) olen minäkin vähän alkanut kiinnittää huomiota enemmän väri- ja kuosivalintoihin tuon 5veen kanssa. Edelleenkään en suostu mihinkään sinisiin ja spiderman peruspoika-uniformuihin, mutta esim. haalarin ostin ensi talveksi turkoosina enkä punaisena tai oranssina...

Hauska systeemi teillä tuo parturipäivä! :) Mä kuitenkin varmaan parturoin edelleen itse enimmäkseen, katsotaan!

19/26 | 

Ihana surffitukkahurmuri :) Olen tähän asti leikannut poikien tukkaa itse (pojat 4 ja vajaa 2 v.). Esikolla luonnostaan kihartuva tukka, niin siihen uppoaa mamman osaamattomuuslipsahdukset kivasti :) Esikoinen ei anna leikata koneella ja kun ollaan joskus parturissa käynnistä puhuttu, hihkaisee ensimmäiseksi että eihän sitten leikata koneella. Juniorille näyttää tulevan paksu tukka. Ja kun ei ole taipuisa, niin siinä näkyy sitten se saksien jälki enenmmän. Ei nyt ihan kaamea tullut viimeksi, mutta ei kovin siistikään. Mutta parempi kuin se takatukkavauvapörrö, mikä oli aikaisemmin :D

20/26 | 

Kiitos :)
Kiharat on kyllä ihanat lapsella (ja varmaan just kätevästi kätkevät mahdolliset saksenlipsahdukset :D)! Paksussa tukassa tosiaan näkyy leikkausjälki ihan eri lailla, varsinkin jos ihan tasaista yrittää, pitäis keventää niitä latvoja :)

21/26 | 

Tämäpä osui nyt meidän huomiseen. Yritetään etsiä joku kotiparturi joka haluaa (joutuu) leikkaamaan täyttä kurkkua huutavan ja rimpuilen 1v10kk pojan pään. Lapsi reppana ei ole ollut ensimmäisenä jonossa kun hiuksia jaettiin.. hius kuin olkea, kasvusuunta sivuille kuin Jukolan Jussilla ja kasvuvauhti huikea. 10 kertaa mennään leikkaamaan :/ Olispa noin nätti tukka kuin teidän pojalla, trendikäskin :)

22/26 | 

Mitä, tuohon ikään jo 10 kertaa leikattu hiukset?? :O No kasvutahti on kyllä ainakin huikea! Jos se asettuisi jos kasvattaisitte pitemmäksi? :)

23/26 | 

Kasvattamista suunnittelin, mutta tukka ei kaarra mihinkään, ei korvilta, ei silmiltä. Katsotaan saadaanko tukkapostausta jossakin vaiheessa :)

25/26 | 

Mä joudun leikellä meidän tytön hiuksia joka toinen viikko, kun ne kasvaa niin nopeasti ja on heti silmillä. Mistään malliinleikkaamisesta ei tosiaankaan oo kyse, vaan napsin vaan suoraan minkä ehdin :). Ja sen kyllä huomaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla