Tämä on se talvi, kun meidän perheen pienimmistö on viimein aktivoitunut talviurheilussa. Aikaisempina talvina meillä on ollut hetikohta luovuttavia makaronimiehiä kaksin kappalein, eikä äitiäkään ole kiinnostanut selkä vääränä vuorotella telineenä. Nyt on ihan toinen ääni kellossa - pojat pysyy pystyssä niin suksilla kuin luistimilla, ja oikeesti haluavat näitä asioita tehdä, joten ei pala äitilläkään käpy! Kai se niin on, että hommat tapahtuu kun aika on kypsä.

Tämä video on talven eka yritykseltä. Minusta aika ihastuttavaa sauvatyöskentelyä! Toki laitettiin sauvat sitten kunnolla kiinni, ja vähän annoin vinkkiä, että mitä niillä sauvoilla pitäisi tehdä. Ei Herra Keltainen osaa vielä mitään vauhtia sauvoilla työntää, mut pääasia lienee, että (omalla uudissanallaan) tykkää suksetella. Luistelukentät ovat menneet muhjuksi, kun plussan puolella oltu päiväkausia, mutta hiihtämään onneksi vielä pääsee. On kyllä syvältä, jos lumet nyt sulaa kokonaan - toivottavasti sataisi lisää ja tulisi vähän pakkasta! Ei ole vielä kevään aika (koska sitten se olis pitkä, märkä ja kurainen, hyi!).

Vieläkö teillä on talviurheilukelejä?

EDIT En saa tuota videota toimimaan normaalisti, mikä lie bugi :/

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

1/16 | 

jyväskylässä voi vielä hiihtää, lasketella ja luistella ainakin parilla tekojäällä.
tulin vaan vinkkaamaan, että meidän h&mllä oli isojen lasten teknisiä toppatakkeja 15e, pienten lasten 12e ja toppahousuja en ehtinyt vilkuilla (kärsimätön apuri mukana) :D

2/16 | 

Mä en tajua miksei ne täällä ole huoltaneet nyt noita jäitä vaan antaneet mennä huonoksi :/ Noh, hiihtää ainakin voi vielä.
Livekaupoille en nyt millään ennätä ennen reissua, mut eipä se haittaa, kun ei pitäisi varsinaisia tarpeita enää ollakaan :) H&M netissä saisi nyt 10% alen myös jo alennetuista ja ilmainen toimitus (onneksi ei löytynyt oikein mitään enää meille :D).

4/16 | 

No eipä näköjään tässä näy :( Mikähän siinä nyt mättää, kun siellä kirjoitusikkunassa näkyy???

5/16 | 

Täällä on lähiladut mennyttä kauraa -ja ihan varmasti myös luistinkentät. Tosin eipä olla paljon päästy kokoilemaankaan, kun neiti heti hiihtoloman alussa lauantaina aloitti ripulilla, vaihtoi sen lennossa flunssaksi ja nyt sitten onkin silmät tulehtuneet.

Mikähän siinä on, että noita sauvoja ei osata hyödyntää hiihtotaidon ensimmäisinä vuosina? Meillä neiti oli kuulemma koulun hiihdossa heittänyt sauvansa ojaan ja hiihtänyt pellon 12 kertaa ympäri ilman niitä :D No, kyllähän se vielä pellolla menee, mutta ylämäessä voi tehdä jo tiukkaa ilman apukeppejä :D

Kiva, että teilläkin sujuu!

6/16 | 

meillä tyttö nyt talven kunnolla luistellut joitakin kertoja. Viime talvena kokeiltiin tasan kerran. Hiihtämisestä ei ole oikein vieläkään innostunut, mutta on kokeillut pari kertaa :) täällä vaasan seudulla ei pysty enää oikein hiihtämäänkään kovin hyvin, puhumattakaan luistelusta..

7/16 | 

Täällä Helsingissä on saanut unohtaa talviurheilut jo aikapäiviä sitten 😞. Täällä olis niinku ihan fillarikelit. Muutaman kilometrin tykkilumilatuja on pääkaupunkiseudulla, mutta siellä viuhkii himohiihtäjät semmosta vauhtia et heikommat jää alle.

8/16 | 

Voi ei, onpas teillä oikein tautirypäs :( Aika tylsä loma kyllä, jos menee kokonaan sairastaessa! Toivottavasti nyt kuitenkin jo parempaan päin!

Mä yritin ihan kädestä pitäen väännellä ipanaa asentoon, että tälleen näillä sauvoilla työnnetään vauhtia, mut ei se hokannut hommaa :D On kai se sitten vähän haastavampi homma, ja vaatii kehonhallintaa eri tavalla kuin tuollainen pelkkä jalkojen hiissaaminen eteenpäin. Mut edistystä että ollaan suksilla ylipäänsä :)

9/16 | 

Niin siellä etelässä on tainneet jo lumet saada vähän enemmänkin kyytiä - harmi kyllä kun ei ole edes maaliskuu vielä!

10/16 | 

Jossain näinkin katukuvaa pk-seudulta, että oli ihan sulana! Saisivat tykittää omat ladut lasten käyttöön ettei tarttis laduilla raivota himohiihtäjien...

11/16 | 

Ihana pieni hiihtäjä :)

Täälläkin lumet hupenee vauhdilla ja luistinradat ovat jo ihan sohjona. Just käytiin katsomassa, että ei erotu ladut enää latupohjasta tuolla kuntoradalla, joten taitaa talven hiihdot olla hiihdetty. Pojat ovat nyt pari päivää mummolassa ja siellä ovat onneksi päässeet tänään vielä hiihtämään.

Itse odotan kyllä kovasti kevättä, mutta onhan se tavallista pidemmäksi venyvä kurakausi kyllä tosi haasteellinen. Mutta jospa tämä tästä vielä talveksi kääntyisi. Eikös se vanhakansa sanonut maaliskuuta pyrykuukaudeksi?

12/16 | 

Kyllä mä mielellään vielä talvea vähän jatkaisin. On meillä vielä hyvin lunta, mutta miten kauan, jos lauhat kelit vaan jatkuu
. Mutta lupaan sopeutua kevääseenkin jos se nyt ennen aikojaan meinaa tulla.

Anonyymi
13/16 | 

Vaasa ei ole etelässä. Välihuomautus. Mutta länsirannikkohan on aina kehnoin talvisäiden osalta. :)

Anonyymi
14/16 | 

No, onneksi oli sitä talveakin, vaikkakin lyhyesti. Ja hiihtolomaviikkoa vietettiin lumisessa Pohjois-Karjalassa. Nyt sitten jo reilun viikon päästä Kanarian saarille kesäpuuhiin. Sitten onkin jo maaliskuu pitkällä, eli oikeastaan ihan sama, mitä kelejä täällä nyt on. On siinä se hyvä puoli, tässä aikaisessa keväässä, että olen jo viikon kulkenut työmatkat pyörällä; kesärenkailla ja ilman mitään liukkautta. Tykkään talvesta, mutta maaliskuu on jo minulle kevättä. On kuitenkin onneksi luisteltu, hiihdetty ja pulkkailtu ihan kiitettävät määrät.

-T-

15/16 | 

Tipahin, hahhaa, aivot vissiin jo nukkumassa tuossa vaiheessa (oli vähän väsy päivä) :D Mutta joo, olet täysin oikeassa kaikesta!

16/16 | 

Niin, hyvä että oli edes lyhyt talvi siellä, ja pääsitte hiihtolomalla myös lumen äärelle! :) Meillä on ens viikko lomaa, nyt alko jänskättämään miten saadaan sukset ja kaikki kamat kulkemaan, hui!

Mulle maaliskuu on vielä talvikuukausi, niin kun se on täällä ennen ollutkin, mutta tiedä onko tää nyt muuttumassa, kun on tainnut viime vuosina ollut aikaisempi kevät. Pyöräily on kyllä tervetullutta tännekin sitten kun kevät koittaa - nopeutuu kulkeminen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat