Tuskinpa olen ainut, joka tuskailee laiheliinien lastensa kanssa liian löysien ja roikkuvien housujen kanssa. Joten tässä pari vinkkiä sellaisista shortseista, joita ei tarvitse kiristää. Ja pieni vertailu vähän väljempiin. Ja jos jollain on vähän pulskempi lapsi, niin toimiihan tämä vinkkinä heillekin, että mitkä ehkä eivät ole ne parhaat heille!

Takaa eteen: Lindex, H&M, Villervalla, Kameleont design, Marakattimarssi ja Molo kids. Kolme etummaista ovat napakoita, kolme takimmaista vaativat kiristystä.

Vasemmalla Molo kids farkkushortsit kokoa 92. Näitä tosin olen kiristänyt hieman piilokuminauha-kiristyksellä, mutta laitan sen tähän, koska tuo piilokiristys kuitenkin toimii ihan eri lailla kuin nauhakiristys.

Keskellä Marakattimarssi trikoiset pussihousut kokoa 86. Näissä ei ole mitään kiristystä, eikä se ole tarpeenkaan, koska ovat napakat. Toki nämä nyt ovat kokoa pienemmät kuin lapsi, mutta olivat käytössä jo viime kesän, ja silloinkaan eivät olleet löysät :)

Oikealla Kameleont design trikooshortsit kokoa 92. Näissäkään ei ole mitään kiristystä, ja napakat ovat ilmankin!

Kuten tuosta yhteiskuvasta huomaa, niin vyötäröt ovat näissä kaikissa aika lailla samaa kokoa. Vanhoja shortseja kaapissa oli myös Lindexin froteepolvihousut 86, jotka ovat näitten kanssa samaa leveyttä, sekä H&M canvasshortsit 86, joissa on piilokiristys.

Vasemmalla H&M collegeshortsit kokoa 86/92. Näissä joutuu vyötäröä kiristämään, ja vähän väljä on, mutta toivottavasti pysyvät riittävästi jalassa.

Keskellä Lindex canvasshortsit kokoa 86/92. Sama homma, väljät ovat, ja naruilla täytyy kiristää.

Oikealla Villervalla trikooshortsit kokoa 86. Nämäkin ovat väljät, ja narukin jotenkin joustaa, niin että vaikea saada kiristettyä sopivaksi. Villervalla taitaa näistä olla väljintä mitoitusta, kun koko on kuitenkin kaikista pienin.

Näissäkin väljemmissä vyötärön leveys on sama kaikissa kolmessa.

Lisätäänpäs tähän vielä mielenkiintoinen kuva: takaa Marakattimarssi 110, samat H&M keltaiset shortsit 86/92, H&M vihreät tämän vuoden shortsit 98/104 ja Maxomorra shortsit 86/92. Eli Marakattimarssin 110 kokoiset polvihousut on saman levyiset kuin viime vuoden H&M keltaiset shortsit kokoa 86/92!!! Ja tämän vuoden kokoa isommat H&M shortsit on vähän kapeammat kuin nuo keltaiset viime vuotiset! Lisäksi kuvaan vielä oranssit Maxomorran shortsit, jotka kuuluvat kapoisuudeltaan tuohon ensimmäisenä esiteltyyn hoikille lapsille sopivien shortsien ryhmään.

Tässä samalla muuten voin tehdä pienen laatuvertailun myös, koska kaikki paitsi Molon shortsit on viime kesäisiä!

Trikoisista Villervalla ja Kameleont ovat aivan huippulaatuisia, ja suorastaan uudenveroisia! Samaa voin sanoa myös H&M collegeshortseista ja Lindexin canvasshortseista. Myöskin Maxomorran shortsit, joita Herra Vihreä on käyttänyt jo 2 kesää, ovat aivan loistokunnossa - ei ole edes pehmentymää, käyttö näkyy ainoastaan aavistuksenomaisena haalistumisena paksuimmissa saumakohdissa! Marakattimarssin polvihousuissa on vain hienoista haituvaa, joten hyvälaatuiseksi voi sitäkin trikoota sanoa! Eli meille on osunut tosi hyvälaatuisia shortseja, ja voin suositella kaikkia! Tosin nämä siis ovat viime vuotisia tai jopa vanhempia, joten tietty mitään takuuta ei ole, onko tämän vuoden laatu yhtä hyvää...

Terkuin
Miima

Kommentit (4)

1/4 | 

Kiva vertailu! Meillä on hoikka poika ja on hankalaa löytää sopivia housuja, joten tämmösistä vertailuista on hyötyä.
Ostin pojalle joskus pari vuotta sitten tuommoiset vastaavat H&M-shortsit jotka teilläkin, niitä olis pitänyt kiristää niin paljon että näytti jo todella karmeilta päällä. Sen jälkeen on jätetty H&M:n shortsit ostamatta! =)

2/4 | 

Kiva, jos on muillekin hyötyä näistä pohdinnoista :)

Shortseissa voi ostaa aina pienempää kokoa, jotta istuisi paremmin - meilläkin shortsit on yleensä ainakin yhden koon pienempää kuin muut vaatteet.

Minusta tuntuu, että tämän vuoden H&M shortsit on kapeammat - voisin lisätä kuvan vielä muutamista Vihreän shortseista, koska siellä on myös yksi kapoisten merkki, eli Maxomorra!

Keltaiselle ja Vihreälle kävisi muuten samat shortsit :D

3/4 | 

:) Jee vertailua!
Meillä Johannes ainakin on pullukka ja hänellekin käy parhaiten h&m:n ja Lindexin canvas shortsit. Ja Veikkokaan ei mikään laiheliini ole, mutta hällekin molon nuo just samat shortsit ovat just hyvät (toki 80cm pitkälle koko 86cm mut sai kiristää).
Voimme siis sanoa ainakin Lindexin, h&m:n ja molon onnistuneen loistavasti mitoituksessaan, kun käyvät monen mallisille lapsille!

En osta muita ku canvasshortseja, (tai molot on farkkua) ja niissä pitää olla ehdottomasti vyötäröllä nappi+kuminauhakiristys. Jotenki en saa ikinä pelkillä naruilla kivasti kiristettyä ja menee hermo.

Lindexin ne keltaiset tän kesän canvasshortsit oli tosi reilua kokoa.

Veikolla ja Johanneksella oli molemmilla viime kesänä käytössä (toinen 6kk ja toinen 2v :D) h&m koon 86cm shortsit. Tänä kesänä ne siirtyivät uudenveroisina Veikon käyttöön. Ei paha alle 10e shortseilta ja ovat kivan joustavaa mitoitusta.

Just tänään ostin veikolle h&m:n babypuolelta vihreät shortsit. Pitääpä vertailla niitä viimevuotisiin...

4/4 | 

Niinno, nuo Lindexit ja keltaiset H&M shortsit on kyllä ehkä hieman ärsyttävästi väljät, mutta eiköhän noita pidetä kuitenkin. Ja sitten voi tietty kattoo vähän poikien kesken, että onko jotkut toiselle paremmat kuin toiselle - laittaa vaikka uudelleen jakoon koko shortsipinon ;)

Mä tykkään arkimenossa noista trikooshortseista, ja onneksi onkin löytynyt noita kapoisia malleja, ettei kiristykset ole tarpeen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla