Oltiin viikonloppuna lomailemassa Saimaan Holiday clubilla. Taisi olla kolmas kerta tuolla. Lapset tykkää kylpylästä ja Angry birds puistosta, joita hyödynnettiin tälläkin kertaa ahkerasti. Uusi juttu oli Atreenalin seikkailupuisto! Olen jo pitkään haaveillut, että pääsisin tuollaiseen puistoon puun latvuksissa keikkumaan, ja nyt se onnistui!

Puistossa on pienemmillekin oma ratansa, joten seikkailemaan voi lähteä koko perheen kanssa. Jonkinlainen työnjako kannattaa miettiä etukäteen, sillä alle 13-vuotiailla on oltava huoltaja messissä koko ajan - eri radoille menijöitä ei voi vahtia yhtä aikaa. Eli oikeastaan alle 130-senttisten lastenradalle menijöiden mukana olisi oltava maan kamaralla pysyvä aikuinen, ja isommat sitten toisen aikuisen mukana isompien radalle.

Lastenradalla oli hauskoja tehtäviä, ja myöskin pieni vaijerliuku lopussa. Herra Keltainen oli alamittainen isojen radoille, joten hän kiersi lastenrataa muutamat kerrat. Herra Vihreä oli just 130 cm rajan yli ja sai luvan halutessaan mennä isojen radalle. Oli kyllä melkoinen yllätys, kun yleensä uusien asioiden kanssa arka poikanen halusi lähteä korkeammalle ja vaikeammalle radalle!  Isojen radoille on myös erilaiset valjaat ja monimutkaisempi varmistusjärjestelmä, mutta hienosti ekaluokkalainenkin oppi käyttämään karabiineja sun muita! Kyllä poikaa selvästi jännitti etenkin pitemmän vaijeriliun kohdalla, mutta hienosti hän sen handlasi, vaikka joutui roikkumaan valjaissa ja kiskomaan itsensä käsin loppumatkan, kun ei kevyenä päässyt loppuun asti. Varmasti sellainen positiivinen itsensä ylittämisen kokemus tuollaiselle hieman aremmalle kokeilijalle!

 

 

Herra Vihreä kiersi helpoimman isompien radoista, ja teiniosaston kanssa kiersimme sitten kaikki muut radat, paitsi vaikeaa sport-rataa, joka näytti hurrrjalle! Adventure-rata oli jo aika haastava, ja 12v Pinkki kiipesikin alas muutaman tehtävän jälkeen. Radoilla on siis exit-pisteitä paikoin, mutta joka kohdasta ei suinkaan pääse alas, joten reittejä kannattaa katsoa vähän etukäteen sillä silmällä, että mitä pystyy handlaamaan. Adventure-rata kohosi 15 metrin korkeuteen ja huipentui 230 metrin vaijeriliukuun. Mä kyllä tykkäsin kauheesti ja haluan uudestaan - jos ei samaan, niin ainakin vastaavaan paikkaan! Teinitkin tuntuivat tykkäävän, joten ehkä voisi tehdä jonkin loppukesän reissun isompien kanssa, hmm..

Ootteko käyneet tuollaisessa, ja millä porukalla?

Terkuin

Miima

Kommentit (9)

T
2/9 | 

Me oltiin Tykkimäen Atreenalissa. Siellä 130-senttiselle oli vain korkea rata tarjolla. Pienempi oli tarkoitettu alle 120cm. Kivaa oli! Seuraavana Helsingissä Korkee, jossa enemmän ratoja.

T
3/9 | 

Kumpi teillä on lähempänä, Lappeenranta vai Joensuu? Joensuussa on tosiaan ja Lappeenrannassa jopa kaksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla