Ulkoiltiin tuossa 8 asteen lämpötilassa, sadekuurojen ja auringonpilkahdusten vuorotellessa... Suomen kesä... Joten mieluummin palaan näihin parin päivän takaisiin kuviin :)

Herra Keltainen tykkää kävellä. Kun avaan ulko-oven, niin poika spurttaa heti tielle, ja siinä kun yritän epätoivon vimmalla saada rattaita mukaan autotallista, niin poikahan on jo parinkymmenen metrin päässä! Meidän tie on suht rauhallinen, mutta tokihan siinä autoja kulkee, ja pari kertaa olen saanut häpeästä punoittaen spurtata lapsen perään, kun auto on ollut tulossa. Ja totta kai lapsi vaan lisää vauhtia, kun huomaa, että äiti on perässä tulossa nappaamaan! Että siinäkin tosi huolehtivainen äiti, kun taapero juoksee yksinään pitkin teitä... Minusta oikeasti tuntuu siltä, että Herra Keltainen juoksee kovempaa kuin Herra Vihreä! :O

Vavovasti jeunaan! Jotkut opit sentään on menneet perille ;)

Niin ihmettelittekö otsikkoa? Herra Keltainen rrrrrrakastaa sadevesikaivoja. Tuolla kun kävelemme, niin jokaisen satevesikaivon kohdalle pitää pysähtyä ihmettelemään.

Siellä vettä! Aina vesi mukavasti solisee, ja jos vaan äitin silmä pikkasenkaan välttää, niin sinnehän mätetään kaikenlaista kamaa! Kivet loiskahtaa ihan parhaiten, mutta äiti sanoo, että poliisi on kieltänyt heittämästä :D

Kaivon kannella on kiva myös tömistellä, koska siellä kumisee hauskasti!

Näitä ruohoisissa ojissa sijaitsevia kaivoja äiti antaa tutkia pitempään kuin keskellä tietä olevia - kumma juttu!

Mikä tämä on? Heti heittäisin sen kaivoon, jos äiti ei huomaisi!

Juoskee vettä! Tennarit ei ole vedenpitävät, niin kun äiti sanoi...

 Kaikissa kaivonkansissa on vähintäänkin pikkuinen reikä, mistä voisi jotain yrittää tunkea sisään!

Joskus isovelikin kiinnostuu tästä hommasta pikkuveljen perässä!

Kivessäkin on reikä!

Kiinnostaako nää kaivonkannet ketään muuta, vai onko tää ihan vaan meidän juttu?

Terkuin
Miima

Tässä muuten pikaotos FUBin paidasta in action. On okein sopivan kokoinen ja iiiihana :D

Kommentit (12)

1/12 | 

Se on kumma, kun nuo sadevesikaivot aina lapsia niin kiinnostaa :)

Ja anna lapsen kävellä! Meillä nää pienetkin kävelevät jo viiden kilsan (ja enemmänkin) matkoja. Ihanaa, kun saa omaista lapsistaan kävelyseuraa, vaikkei vauti aina päätä huimaakaan.

2/12 | 

Kaivot on niiiin mielenkiintoisia!

Toki annankin sen kävellä! Rattaat pitää ottaa mukaan siksi, että jossain vaiheessa on käännyttävä kotiinkin päin, ja sehän ei aina herralle passaa... ;D

3/12 | 

Meilläkin jossakin kohtaa tyttö oli kiinnostunut kaivoista, muttei enää. Ehkä se ei ole sitten niin "tyttöjen juttu".

Ihania kuvia reippaasta Herra Keltaisesta! :)

5/12 | 

Hah. En muuten sitten tippaakaan ihmetellyt otsikkoa :). Minulla on ilo ollut tuntea yksi tuollainen sadevesikaivomies, nyt tämä tyyppi on kyllä jo 9-vee että ihan vilkuilematta pääsee jo kaivoista ohi. Että kyllä se vaan menee ohi, jossain vaiheessa ;).

Onneksi sentään vielä tuo meidän melkein 20 kuukautta vanha (huomenna :O) tyttö muistaa tarkistaa kaivot niin ei sentään jää tärkeät tarkastukset ja kaivon kannen päällä pomppimiset tekemättä. Sadevesikaivoja kivempia ulkona ovat vaan lätäköt (mutta niitä kun ei aina ole).

6/12 | 

Juu, saapas nähdä miten pitkä innostus tämä on :D Voihan se olla ohi jo tällä viikolla, tai sitten ensi vuonna... varmaan vaatii jonkun uuden kiinnostuksen tilalle ;)

Hyvä että teilläkin päin joku tarkastaa kaivot ;) Lätäköt on myös meillä ERITTÄIN suuressa suosiossa (juoskee vettä!!!), Keltainen tykkää juoksennella edestakaisin lätäköissä, niin että roiskuu :D Ja yksi on että heitellään kiviä lätäköihin ja ojiin :)

8/12 | 

Hih, tuttua puuhaa, meillä asuu myös pari kaivokaveria;) Pikkuveli on vähän aktiivisempi tunkemaan tavaraa kaivoihin, Isoveli tyytyy vaan potkiskelemaan siine päin. Meillä uusin villitys (valitettavasti tuolla pienemmällä..) on kurkkia talon omiin sadevesikaivoihin, niissä on sellainen kiva hattu, jonka saa (vielä toistaiseksi) itse auki..

9/12 | 

Voi että - olispa liikkistä, kun kaks pientä yhdessä tarkastelisivat kaivoja, juoksisivat lätäkköissä ja heittelisivät kiviä

10/12 | 

Ne siis on ihan yleisemminkin kiehtovia ;) Niin unohtuipa mainita, että kiinnostaa kovasti myöskin nämä katolta tulevien rännien alla olevat ritilät, ja jos rännin alla VESIsanko :D Se jos tiellä kävellessään huomaa vesisankon jossain tuntemattomassa pihassa, niin hirmu spurtilla olisi menossa... Saa olla ite hereillä ;D

11/12 | 

Ihania kuvia satevesikaivo-ukkelista. Ja vaatteet Nyt kun meilläkin on nova starin housut, ymmärrän täysin niiden suosion!
Meillä ei ole satevesikaivoja lähimainkaan, mutta ryntäilevä Veikko kyllä. Onneksi tielle on 100m. Vaan onpa lähellä monta piilopaikkaa, jonne voi hiippailla ja säikäyttää äidin...

12/12 | 

Kiitos :)
Nova starit on kyllä ihan parhaita! Toivottavasti harem-mallia tulee syksyllä taas farkkunakin - tykkään siitä niin kovin!
Ihan uskomaton spurtti voi olla tällaisilla pikku-tallikoilla :O Olispa meilläkin tuollainen satasen kiihdytysrata ennen tietä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla