En ole koskaan tavannut naista, joka erityisesti nauttisi tuosta suurin piirtein kuukauden välein ilmaantuvasta riesasta, joka naisia terrorisoi varhaisesta teini-iästä sellaiset 40v eteenpäin! Kuukautisia odotetaan vain silloin, jos on törttöilty ehkäisyn kanssa eikä missään nimessä haluttais sitä vauvaa siihen saumaan, tai sitten silloin, jos hormonitoiminta heittää häränpyllyä just silloin, kun sä niin haluaisit saada sen vauvan ja toivot säännöllistä kiertoa asian helpottamiseksi. Normaalitilassa tuskin kukaan kaipaa veren vuodatusta, kramppeja, sitä että kaikki ihmiset on idiootteja - erityisesti Mies, sitä että suklaa ja kaikki muu moska hyppää ostoskoriin ja kurkusta alas, sitä että naama kukkii, tai että kokkiohjelmatkin itkettää? Tai mitä kaikkea se nyt kellekin aiheuttaa...

Itselleni on aina ollut ilonaihe se, että kuukautiset pysyivät pois koko/lähes koko imetysajankin! Miten kivaa raskausajan päälle olla vielä vuosi-1½ ilman verenvuodatusta! Ja minä sentään kärsin aika vähäisistä pms-oireista! Mikä entisestään helpotti suhdettani tähän kiusankappaleeseen, oli se kun ostin kuukupin n. 9v sitten! Mikä mullistus! Olin aina inhonnut siteitä, koska niiden kanssa olo oli tahmea ja likainen ja sai vähän väliä hypätä pesulla. Tamponien kanssa erityisen ärsyttävää oli, jos olikin vähäisempää vuotoa, ja se jutska piti kuitenkin saada kiskottua irti sisuksista tai muuten pöpöt sikiää ja kuolet! Kuukupin kanssa jopa välillä unohtaa, että meneillään on jokakuinen tyhjennysoperaatio! Ei nihkeää oloa, ei väliä millainen vuotopäivä, toimii samalla lailla, eikä toimi pöpöjen kasvualustana.

Ja mikä rahamäärä säästyy! ~30e panoksella pärjäät sen 10v, eikä muita suojia tarvita. Ja kaiken muun hyvän lisäksi maailma pelastuu, kun sitä muovitettua jätettä syntyy vähemmän! Kuulostaa ihan eikä-siinä-vielä-kaikki-ostos-teevee-hehkutukselta, mutta tää on ihan sponssaamaton ex tempore postaus, joka ryöpsähti  ulos, kun ostin uuden violetin kuukupin :D Entisessä ei varsin mitään vikaa vielä ollut, mutta huomasin vaan että alessa oli

Mua vähän ärsyttää, että kuukautisten ympärillä on joku häpeän ja salailun ja mystifioinnin harso. Onko se nyt joku tabu, että me kaikki vuodetaan, ja se ei ole kivaa (vai onko jonkun mielestä)? Voiko näistä asioista puhua? Tuliko vaivaantunut olo tästä postauksesta? Miten sulla ja sun kuukautisilla menee?

Terkuin
Miima

Niin ja jos on jotain kysymyksiä kuukupista, niin saa esittää!

Kommentit (54)

Anonyymi
1/54 | 

Amen! Voi ja saa puhua, ja kannattaakin, jos joku ei vielä ole näiden kuppien oivallisuutta ymmärtänyt :-D Nimim. elämänlaatu muuttui kertaheitolla paremmaksi kupin hankkimisen jälkeen.

2/54 | 

Ei vaivaannuttanut ollenkaan ja minä nautin edelleen tästä vuotamattomuudesta, kyllä kelpaa! :) Kuukautiset eivät ole onneksi vielä alkaneet synnytyksen jälkeen, tosin synnytyksen jälkeen tulikin jälkivuotoa ekan kuukauden verran... :(
Toivottavasti kuukautiset loistaisivatkin poissaolollaan vielä pitkään, esikoisen synnytyksen jälkeen muistaakseni alkoivat joskus kun esikoinen oli 8kk eli imetys oli jo vähentynyt silloin. Kuukupin meinasin kyllä hankkia sitten kun sitä tarvitsen, olisi paljon edullisempaa ja fiksumpaa käyttää tälläistä kerran kuussa kuin kertakäyttöisillä suojilla täyttää roskakoria.

Anonyymi
3/54 | 

Riesa todellakin. Ja kun vielä omaa ne erittäin voimakkaat pms-oireet ja lyhyen kuukautiskierron niin tuntuu siltä, että "Normaali" olotila enemmänkin poikkeus. Mutta tuo kuukuppi, en vaan ole oppinut sitä käyttämään. falskaa, painaa ja ja ja ja...

4/54 | 

Pakko kommentoida:) eka ajatus oli; oho johan aiheen tempais. Sitten: juu, näinhän se menee. Oikein puhua normaalista asiasta normaalilla tavalla. Ja sitten vikaksi alkoi naurattamaan, että kaikkea minäkin luen ruokaillessa :D

5/54 | 

Heissan!
Tottakai näistä asioista voi puhua ja pitääkin! :)
Mä oon käyttäny kuukuppia noin kahdeksan vuotta ja hyvin usein sitä tulee kehuttua muillekin.
Kramppipäivien ja suurimpien vuotopäivien ohi mentyä, sitä tosiaan oikiasti unohtaakin, ett on menkat menossa. Suosittelen kuukuppia!!!
Terkuin Noora

6/54 | 

Varmaan jossain piileskelee nainen, joka kuukautisistaan tykkää vaan en ole koskaan moista tavannut. Ja tässä talossa se ei asu ainakaan! Minulla odottaa kuukuppi käyttäjäänsä vaan en vaan ole kertaakaan tullut testanneeksi. Tuo kaupan siteisiin menevä raha on tosiaan iso, sen lisäksi että ne on epämiellyttäviä. Kumpaankin asiaan on auttanut kankaiset siteen, jotke pesytyvät näppärästi muun pyykin seassa sen kummemmin työllistämättä.

7/54 | 

No juurikin siksi ajattelin avata sanaisen arkkuni aiheesta, että jos joku ei vielä tiedä, että elämä voi olla ihan ok kuukautistenkin aikana, jos käyttää kuukuppia ;D

8/54 | 

Toivottavasti saat nauttia vuodottomuudesta vielä pitkään! Ja sen jälkeen suosittelen lämpimästi kokeilemaan kuukuppia! :)

9/54 | 

Voi ei, lyhyt kierto ja voimakkaat oireet - otan osaa! Toki kuukuppi vaatii vähän harjoittelua, mutta ei sen kyllä pitäisi falskata jos on oikein. Onhan oikean kokoinen, entä oletko trimmannut antennia? Mun piti leikata antenni kokonaan ettei tunnu!

11/54 | 

Se on tuon kuukupin hienous, että voi unohtaa koko asian! Ja toinen on se, että jos on jotain menoa ja tuntuu, että vuoto saattaisi olla alkamassa, mutta ei ole varma, niin kupin voi laittaa varuilta ilman, että siitä on mitään haittaa :) Sama siellä vuodon loppupäässä.

12/54 | 

Oliskohan sellainen nainen jossain :D En ole minäkään tavannut! Kokeile vaan sitä kuppia - vähän treenausta, niin kyllä se alkaa sujua, ja olo on ihan eri kuin siteiden kanssa! :)

13/54 | 

Juu, on ihanaa ku tuo varoiks laittaminen on mahdollista. Ja tuleehan sitä kuppia käytettyä myös runsaan valkovuodon yhteydessä.

14/54 | 

Luonto, kukkaro ja varsinkin IHO kiittää niin kankaisista siteistä kuin kuukupista! :) Itekin välillä käytän kestopikkuhousunsuojia. Kuukupin käyttö alussa tosiaan voi tuntua hankalalta, mut kun rauhassa siihen totuttelet, niin pian ett halua enää siteitä nähdäkään! ;) -Noora

15/54 | 

Kuukuppi on kohentanut niin hirmuisesti meikäläisen elämänlaatua, että kyllä sitä tulee mahdollisuuksien mukaan mainostettua muillekin :) On ilman muuta yksi maailman parhaita keksintöjä. Alku synnytysten jälkeen oli vähän takkuisaa, mutta harjoittelu, "aikuisten" kupin vaihtaminen siihen "teiniversioon" ja antennin leikkaaminen auttoivat, ja nyt en pois tuosta vaihtaisi enää mistään hinnasta. Kyllä toi vaan niin paljon vähemmän inhottavaksi tekee menkka-ajan joka ikonen kerta.

Suosittelen lämpimästi jokaista naispuolista kokeilemaan kuukuppia!

16/54 | 

Mä yhdessä vaiheessa jo suunnittelin kuukupin ostoa, mutta sitten aloin syömään pillereitä ja vuodot muuttuivat niin minimaalisiksi, että ei enää ollut tarvetta tälle. Noh pillerit olivat melkeen yhtä huono vaihtoehto kuin kuukautisetkin, joten ne jäi ja tämä ollut ajatustasolla pariinkin otteeseen. Ehkä tämän postauksen myötä tutustun tähän taas paremmin ja ehkä hankin ensimmäisen oman kupin.

18/54 | 

Joo, ehdottoman loistava keksintö! Vaatii toki hieman harjoittelua ja tunnustelua (tosiaan että mikä on oikea kupi ja tarviiko antennia trimmata ja kuinka paljon), mutta mulla ei ainakaan ole mitään paluuta muihin suojiin, ikinä! :)

19/54 | 

Kyllä kannattaa kokeilla! Ne joiden kanssa olen asiasta jutellut, ovat olleet samoilla linjoilla kuin minäkin, että eivät aio luopua kuukupista koskaan! :)

20/54 | 

Olen usein ostoa pohtinut ja viimeksi ihan pari viikkoa sitten kun ei näin talvisaikaan meinaa iho kestää niitä rättejä. Postaus tuli nyt kuin tilauksesta ja taitaa olla päätös tehty :) Onko niissä olemassa jotain laatueroja mistä ostaa/tilaa?

21/54 | 

Suurin osa taitaa nykyään olla lääketieteellisestä silikonista tehtyjä, ja ne on kestäviä ja jämäköitä. Kuukuppikunta.net sivuilta löytyy paljon tietoa kupin valintaan. Suomalainen Lunette on myöskin avainlippu-tuote, johon minäkin varmaan olisin kallistunut, jos ei olisi ollut tarjouksessa tuo herkullinen violetti ;) Paljon löytyy suomalaisia nettikauppoja joiden valikoimassa on kuukuppeja, ja apteekeistahan näitä saa myös!

22/54 | 

Hienoa kun otit tämän asian esille! Kerran kun kuppiin tottuu, sitä ei olisi valmis vaihtamaan pois mistään hinnasta.

24/54 | 

Mulla on se pienempi Lunette-kuppi (ja juu, ihan on tavallisia synnytyksiä pari takanapäin), ja mitään moitteen sanaa ei siitä ole kertoa. Tai no, se antenni saksittiin heti pois, mutta sama olosi ollut muidenkin merkkien kuppien kanssa. Oma iho on tosi herkkä, ja ahdistaa ajatuskin mistään kertissiteistä.

Oma kuppi on Pienten Parhaaksi -kaupasta, jossa värillistä Lunettea näyttää olevan myös tarjouksessa: http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=1324

25/54 | 

Joo saman oloisia on nuo silikoniset, ja mitat ja tilavuudetkin oli aika samansuuntaisia, mitä vertailin tuolla kuukuppikunta-sivuilla :) Mullakaan ei voi olla yhtään antennia.

26/54 | 

Erittäin hyvä postaus - eikä tosiaankaan tullut nolo olo! :)

Itse keskivaikeasta endometrioosista kärsivänä olen kokenut menkat suorastaan invalidisoiviksi. Nuorena, ennen hormonipillerien ja vahvojen kipulääkkeiden popsimista, olin ihan petikunnossa ensimmäiset vuotopäivät ja saatoin oksentaa kivusta. Endometrioosi diagnoosin sain vasta syksyllä 2007 leikkauksessa, mutta toki tätä ennen kipuja oli hoidettu jo kauan pillereillä.

Olen kokeillut useita erilaisia pillereitä ja kaikki muut mahdolliset hormonaaliset ehkäisyvalmisteet. Mikään ei sovi kovin hyvin, mutta endometrioosia on pakko hoitaa hormoneilla, ettei se villiinny ja tee minua krooniseksi kipupotilaaksi. Ja kaikki vain menkkojen tähden!!!

Tällä hetkellä tilanne on hyvä ja olen kivuton, kun napsin pillerini kiltisti. Kohtua eivät suostu poistamaan, vaikka olen 100% varma, että lapset on kohdallani tehty. Kun on kuulemma laskeumavaara ja vaikka ja mitä! Ei tässä auta kuin vuotaa tyhjän takia (pillerit eivät mulla poista menkkoja) siihen saakka, kun vaihdevuodet tulevat ja sekoittavat hormonitoimintani vielä hurjemmin! ;)

Olen kuullut kuukupista ennenkin, mutten ole itse koskaan kokeillut. Sait minut innostumaan aiheesta! Jatkuva siteiden kanssa räpeltäminen on tosiaan turhauttavaa - ja kallistakin. Kuulostaa tosiaan siistimmältä vaihtoehdolta. Eikö kupin kanssa tule koskaan ohivuotoja?

27/54 | 

Voi ei, hurjalta kuulostaa tuo endo! Hyvä jos hormonipillerit kuitenkin auttaa, vaikka eihän se mukava ole niitäkään popsia!

Mulla ei ole ohivuotoja tullut kuin joitakin kertoja, ja lähinnä yön jäljiltä, kun kuppi on ollut ylitäysi, ja tämäkin vain silloin kun vuoto on ollut imetyksen jälkeen kierron startattua erityisen runsasta. Tavallisesti ei ohivuotoja tule edes kovimpina vuotopäivinä. Kannattaa kokeilla, kyllä ero siteiden käyttöön on ihan huikea! :)

Anonyymi
29/54 | 

Hyvä postaus!! Itsellänikin on kuppi, mutta sen käyttö on syystä tai toisesta jäänyt. Pitääkin ottaa se nyt tämän jutun innoittamana taas käyttöön.

Yksi syy kupin käyttämättömyyteen on varmasti sen pesu, ohjeessa kun suositeltiin keittämistäkin. Ajatus kattilaan laittamisesta ällöttää.. joten miten te muut olette puhdistaneet kuppia? :)

30/54 | 

Eihän sitä joka välissä tarvi keittää, ennen ja jälkeen kuukautisia vaan. :) Onhan siihen jotain desinfiointi-aineita, jos ei halua keittää. Jotkut on ostaneet oman pikkukattilan kuukupille, jota ei muuhun käytetä. Itselläni on siihen tarkoitukseen astia, johon kaadan kupin päälle kiehuvaa vettä, annan olla muutaman minuutin, ja toistan saman. Kuukautisten aikana vaan huuhtelu ja saippuapesu miedolla saippualla.

33/54 | 

Kuukuppi on ihan must juttu. Mulla ollu vuodesta 2005 sama Lunette käytössä ja just mietin viime menkkojen aikaan että kauanhan sitä voi käyttää vai pitäisikö jo hankkia uusi.
Niin helppoa ja vaivatonta.
Mulle käy joskus jopa niin että menkkojen loppupuolella tajuan että olen "unohtanut" koko asian ja kuppi pojottanut paikallaan vuorokauden *nolo*,
Mulla on niin runsas vuoto (ns. "Häränkurkku"-efekti) että alkupuolella vuotoa ei voi unohtaa kun kuppi on kalsareissa vastassa jo kuuden tunnin jälkeen xD

Mutta summa summarum; aivan loistova keksintö! Suosittelen!

34/54 | 

Mä mietin kans, että mistä sen huomaa milloin kuppi on mennyt vanhaksi - kai sen sitten jotenkin huomaa? Nyt vaan halusin tuon violetin, joten ostin uuden - vielä ei tosin ole käyttöön päässyt :) Helpostihan se loppupäivinä unohtuu! Itselläni jäi nuo häränkurkku-efektit niihin ensimmäisiin kuukautisiin imetyksen jälkeen, ja hyvä niin :D

Anonyymi
35/54 | 

Minä olen monta vuotta ollut ilman tuota riesaa hormonikierukan takia. Parhaillaan pähkäilen, mitä seuraavaksi. En haluaisi sitä kierukkaa enää, mutta en niitä kuukautisiakaan ja jotenkin kai se ehkäisykin olisi hoidettava. Kuukuppia en ole kokeillut.

Toivepostaus: Lasten harrastukset. Sinulla neljän lapsen äitinä olisi ehkä perspektiiviä siihen, että harrastaako vai ei? Minkä ikäisenä? Kenen aloitteesta? Ja siitä seuraava keskustelu olisi kiinnostavaa.

-T-

36/54 | 

Kätevää kyllä, jos ilman riesaa saa olla! :D Itse en halua mitään hormoneja enkä varsinkaan mitään kierukoita, joten harkitsen sterilisaatiota (tosin enhän minä mitään ehkäisyä tarvitse, kun ei ole sitä miestäkään riesana ;D), mutta vähän mietityttää, että millaisia sivuvaikutuksia silläkin sitten lienee...

Harrastukset, hmm. Voisin vaikka tarttuakin tuohon, vaikka mulla ei ehkä hirveästi ole asiasta sanottavaa, mutta josko siitä tulisi keskustelua! :)

Anonyymi
37/54 | 

No sitä sterilisaatiota minäkin mietin, kun haluaisin eroon tuosta kierukasta. Se vuodottomuus on kyllä kätevää, mutta mieluummin ilman mitään ylimääräistä olisin ja olen kyllä ajatellut olla lisääntymättä. Ja mistähän sitä sitten tietää tulisiko sivuvaikutuksia tosiaan sterilisaatiosta...

-T-

38/54 | 

No niinpä, kun tietäis - sitä kun on hankala purkaakaan... Essure-tekniikasta olen lukenut epäilyttäviä juttuja, ja se perinteinen on isompi operaatio. Ja sitten se, että miten vaikuttaa koko kehon toimintaan tuollainen? Hankalaa, mutta onneksi ei ole ihan päivän polttava aihe mulle, voin mietiskellä rauhassa :)

39/54 | 

Kuukuppi jee Mulla on yksi ystävä, joka pitää kuukautisista :D Niistä tulee kuulemma puhdistunut olo.

40/54 | 

Oho :O No nyt on todistetusti ainakin yksi nainen, joka tykkää kuukautisista! Veikkaan ettei ole kovin suuri tuo joukko kuitenkaan... Vai että puhdistunut olo, kaikkea sitä! :D

41/54 | 

Kiitos tästä postauksesta! Nyt uskallan minäkin kokeilla kuukuppia :) Mulla on toosi kivuliaat ja runsaat menkat (ovis aika tuskaa myös), ehkä tästä olisi apua? Ainakin tuohon runsaus-puoleen liittyviin asioihin.

42/54 | 

Suosittelen kyllä kokeilemaan! Kipuihin ei kupista taida olla apua, mutta luultavasti olo on vähän mukavampi erityisesti siteisiin verrattuna. Jonkun kierron varmasti saat opetella sitä että mikä on oikea tyhjennysväli sulle, mutta kyllä sen pian oppii huomaamaan! :)

45/54 | 

Kiva kun kirjoitit :)
Mua niin harmittaa kun kaikki kupit tuntuu olevan liian isoja tällaiselle pienikokoiselle pätkälle (27v ja 142cm). Tuo olis niin kätevä ja helppo. Nyt joutuu venkslaa siteiden ja tamponien kanssa :(

47/54 | 

Juu mä olen tällainen pätkä :D
eipäs ollut tuo kuppi tuttu. täytyypä sitä testata, eikä ole edes kallis vaikkei sopiskaan :) en itseasiassa ole hetkeen edes noita katsellut, kun viimeksi katsoessa Lunette oli pienin. Mutta tota Melunaa testaan, kiitos vinkistä, pistän tilaukseen heti kun osaan päättää minkä värisen haluan :D

48/54 | 

Hinta pistää miettimään, että millainen on laatu, mutta ainakin on pienempi, ja luultavasti kuitenkin pitempään kestää, kuin mitä hintansa "maksaa takaisin"! Toivottavasti sopii sulle! :)

49/54 | 

Joo tuskinpa kovin kestävää laatua on ja vähän mietityttää kun on niin pieni kun minä tunnun vuotavan kuiviin välillä. Mutta kai tuota voi ainakin kokeilla.
Toisaalta LadyCup on näköjään samankokoinen kun Meluna. Ehkä kuitenkin luottaisin enemmän ladycupiin( ja siinä on kivempia värejä :) ). Nyt tulikin vaikea valinta :D

51/54 | 

En oo koskaan ollut mikään päättämisen mestari, ei varmaan huomaa yhtään :D
Mutta päädyin nyt kuitenkin Ladyyn :) pakkohan se -15% oli hyödyksi käyttää minkä siitä sai :D

Anonyymi
53/54 | 

Olen käyttänyt kuppia nyt viis vuotta. Sain lapsen pari kuukautta sitten ja vähänkö oli jälkivuoto kamalaa, kun kuppia ei saanut käyttää! Nyt jälkitarkastuksen jälkeen on mukava taas palata kupillisiin menkkoihin, on ne vaan niin paljon mukavampia. Se tunne, kun jotain valuu ja ohivuodot ja siteiden hiostaminen saa taas jäädä, kun saa luvan käyttää kuppia.

54/54 | 

Joo hyi millaista oli aina synnytyksen jälkeen käyttää niitä siteitä, niin nihkee ja likainen olo! Kupin kanssa vaan on niin paljon mukavampaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla