Lapset tilas pannaria, mutta sain ylipuhuttua rahkalettuihin! Mä aina suosin sellaista leivontaa, missä ei olis ihan kamalasti valkoista vehnäjauhoa.. Rahkaletut eli syrnikit on paksuja ja mehukkaita lettuja, jotka ainakin meidän mukeloille maistuu oikein hyvin.

Pojat syö letut paljaaltaan, me naisihmiset laitetaan marjoja päälle, herkkua!
Rahkaletut
1 prk rahkaa
3 munaa
1 dl jauhoja
maun mukaan sokeria
vähän vaniljasokeria
hippunen suolaa
tilkka sitruunamehua
loraus maitoa
Määrät on nyt tuolleen summittaisia, esim. sokerin määrä on minusta niin makuasia, että ihan turha antaa ohjeita, jokainen maistelkoon määrän kohdilleen! Sitruuna antaa kivasti raikkautta ja makua, mutta ei ole mitenkään pakollinen (sitruunan tai appelsiininkuori vois olla kiva lisä kans). Maitoa lisään sen verran, että seos on edelleen paksuhko, mutta kuitenkin pannulle levittyvä. Niin eli kaikki vaan sekaisin, ja paistetaan lettupannulla, miedolla lämmöllä, että kypsyy läpi koko paksu lettunen.
Ootteko tehneet ikinä?
Terkuin
Miima

Kommentit (28)

9/28 | 

Kokeilemisen arvoinen resepti, kiitos! Meneekö nää läpi lapsella, joka ei tykkää rahkasta? Vai maistuvatko selvästi rahkalle?

11/28 | 

No minusta ei mitenkään selkeän rahkainen, mutta toki eri makuinen kuin tavan höttö-lettu, vaikea sanoa. Mutta siis ei meilläkään kaikki lapset tykkää rahkaa syödä, mutta letut kelpaa :)

23/28 | 

hyviä olivat, vähän erilaisia kuin tavalliset letut. Tykkään kyllä rahkasta muutenkin.. Vähän oli haastava ensin paistaa ihan tavallisella pannulla, kun tosiaan isokokoisina en saanut niitä paistettua ehjänä. Mutta sitten kuitenkin onnistui!

24/28 | 

Ai sä teit isoja? Ite oon tehnyt vaan pieniä, kun onhan ne tosiaan paksumpia ja hankalampi kääntää isona! Mut hyvä jos kuitenkin maistuivat :)

25/28 | 

joo siis aluksi yritin tehdä isoja, mutta sitten tein pieniä sellasella isolla pannulla, kun ei meillä ole sellasta lättypannua..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla