Jos tyttäreni olis 4-vuotiaana pyytänyt kynsilakkaa, oisin ollut ihan että ei-mitään-meikkihöpötyksiä-tuon-ikäisille. Mutta kun 4-vuotias kuopukseni pyysi kynsilakkaa, niin olin ihan että aawww. Tokihan nyt pojalle voi laittaa kynsilakkaa, kun sillähän tuetaan sitä ajatusta, että ei ole tyttöjen ja poikien juttuja?

Ihan kiva liberaali ajatus, mutta pohjimmiltaan mä nyt tässä laitoin eri säännöt lapsille. Tytär tosin ei ole pyytänyt kynsilakkaa 4-vuotiaana, mut tiedän etten olisi sitä hänelle laittanut, joten myönnän ajatustasolla olevan virheeni tässä asiassa. Miksi näin pienen tytön meikkijutut pahana asiana, mutta pojan kohdalla ajattelen, että se on vaan leikkiä?

Ja mitä tulee eri sääntöihin, niin olen ihan takuuvarma, että nuoremmat on saaneet tehdä yhtä jos toistakin, minkä olen esikoiselta ja ehkä toiseltakin aikoinaan kieltänyt (mitään tarkkoja esimerkkejä ei nyt tule mieleen, mutta olen asiasta täysin vakuuttunut).

Ootteko saaneet itsenne kiinni tällaisesta, että on tullut sovellettuja eri sääntöjä eri sisarusten kanssa?

Terkuin
Miima

Kommentit (4)

1/4 | 

Vielä kysytkin? Olen. Liian monesti.

Esikoisen kanssa oli aikaa ja energiaa pohtia kasvatusasioita ja pysyä tiukkana useammin kuin kuopuksen kohdalla. Lisäksi meillä tämä pienempi herra on kaikessa potenssiin kolme veljeensä verrattuna, joten tunnustan, että hänen kanssaan on luistettu toisinaan ihan vain esimerkiksi katastrofiraivarin välttämiseksi. Kun muu perhe ei jaksa kuunnella yhtään enempää kiljumista. Pienempi on myös saanut tehdä "isojen juttuja" aikaisemmin, koska isoveikkakin saa.

Mielenkiintoinen postaus ja aihe :)

2/4 | 

Mä olin esikoisen kanssa aika nipo vielä monissa asioissa, mutta kyllähän pääluvun kasvaessa myös rentous kasvaa, ja toisaalta iän lisääntyessä muuttuu itse muutenkin. Mä en ole enää niin ehdoton kuin nuorena, missään asiassa :D

3/4 | 

Mulla ei ole kuin yksi ainokainen, mutta toki olen tässä matkan varrella oppinut pois ehdottomuudesta. Ei tarvitse sano ei, siksi että on helpompaa sanoa ei. Pitää aina itse myös miettiä et miksi ei, ja jos sille on hyvä perustelu, niin toki se sitten on ei. Menipä vähän sekavaksi :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla