Uusiin kenkiin oikea (käynti+kasvun)vara on 1,7cm. Meillä olis huopikkaissa juuri sen verran varaa. NYT. Ja milloinkahan näille olis tarvis... Jäänkö mä nyt jemmailemaan näitä ja katson kasvaako jalka, vai laitanko eteenpäin? Huoh.

Terkuin
Miima

Kommentit (31)

1/31 | 

Sehän on just hyvä. Koska siinä on nimenomaan se 0.7cm ylimääräistä. Sentti kun jäljellä niin sit ei enää kärsi jalan kasvaa :)

2/31 | 

Niin. Nää on aina näitä, kun ei voi tietää, miten jalka kasvaa ja koska se talvi oikeasti iskee päälle. Toisaalta ei se jalka kai kauhean montaa milliä voi enää syksyn aikana kasvaa. Vai voiko? Nimimerkillä: "jemmahamsteri, joka myy vasta nyt koon 25 kenkiä. Eihän meillä olekaan käytössä vasta kuin koko 32" :D

3/31 | 

JOs jalka ei kasva enää kovin paljoa vuodessa ja noihinhan ei tartte villasukkaa niin vois mennäkin talven? Tosin noista suositellaan ottaan normalia isompi ku voi kutistua kosteudessa kun on villaa. Jos ois sopiva koko meille niin voin ostaa ;) Meillä nimittäin viime talviset kaapissa ja varaa ehkä just ton verran, NYT :)

4/31 | 

Olis hyvä jos talvi olis juuri tuloillaan, mutta kun ei hitokseen tiedä millon se tulee - tänä vai ensi vuonna!

5/31 | 

Niinpä ei voi tietää - jos olis muutama milli vaikka enemmän varaa, niin olisi "varmempi" olo jemmata... Eihän se jalka nyt kauheesti varmaan kasva - vai kasvaako :D Hyvin oot jaksanut jemmailla vanhoja kenkiä! :D

6/31 | 

Eihän se jalka kauheeta tahtia kasva toki, että uskaltaiskohan sitä luottaa että noi menee. Ohutta villasukkaa käytettiin kyllä viime talvena noissakin. Samaa muistelin, että näissä oli kutistumisvaara, ja siksi tätä varaa ja sen riittävyyttä mietin. En tosin huomannut että viime talviset olis kutistuneet (en kyllä ole mittaillut mitenkään). Meillä on viimetalviset 27 ja nää 28.

8/31 | 

Toivotaan että menee molemmilla! Mä joudun ostamaan talvikenkiä varmaan kahdelle - toi pienin saa kyllä monet parit isoveljeltä.

9/31 | 

Jalan kasvu on jotain ihan mystistä. Joskus tuntuu ettei pysy perässä millään ja sitten taas tuntuu ettei se jalka kasva laisinkaan. Toivottavasti nuo kengät sopisivat!

10/31 | 

Mystistä - kyllä on huomattu täälläkin! Kai mun pitää vaan säästää noi ja kattoa sitten kun ne pakkaset saapuu, että sopiiko vaiko eikö!

Anonyymi
11/31 | 

Lapsen jalan kasvu kuukaudessa on keskimäärin noin 1 mm 3–6-vuotiaana ja alle millin lapsen ollessa 6–10-vuotias.
Yksi kengän kokonumero millimetreinä on 6,67 mm.
Kun arvioidaan käytössä olevia kenkiä, 12 mm on riittävä kasvu- ja käyntivara. Päivän aikana jalkaterä venyy kävellessä n. 5 mm. Eli niin kauan kuin noissa rajoissa pysytään kenkä on sopiva. (Huom, siis vain viimeinen mittari seuraavien kenkien hankintaan, käyntivarassa on huomioitu siis jalan kasvukin käytön aikana).

*

Yksilöllisesti lapsen jalan kavu voi tästä poiketa, mutta sanoisin, että hyvin nuo menee ;I

12/31 | 

Minä ainakin hankin nyt just tolla 1.7 varalla. Siinä on periaattees kevääseen asti se vaadittava kasvunvara. Kun liikkumavarahan tulee olla just se noin 1cm. Liian isoja kenkiä on huono käyttää ja jalka ei välttämättä kasva 2kk yhtään tai vaikka kasvaisi 2mm tilaa on silti reilusti :)

Anonyymi
13/31 | 

Meillä nyt ekaa kertaa pojalla voi pitää keväällä ostettuja kenkiä myös syksyllä.. Ennen on aina kesän aikana jääneet pieneksi..

Nuoremmalla pojalla on vikingin talvigoret, joissa nyt varaa 1,6cm.. Aina on ollu vähän Niinkuin kahden koon välissä.. Seuraava koko olis liian iso ainakin alkutalven varmaan.. Parivuotiaan jalka kasvaa kuitenkin sen verran paljon vielä, että saa nähdä, mahtuvatko koko talvea nuo pienemmät sit..

14/31 | 

Muitten kenkien kohdalla en miettisikään, mutta kun nää on villaa ja sanotaan että voivat kutistua, joten siksi mietin riittääkö vai ei.

15/31 | 

Eli jos näitä tarttis vaikka tammikuussa, niin siinä olis keskimäärin tuo 1,2cm vielä. Paitsi jos noi kutistuu. En tiiä, ehkä ootellaan sitä talvea ja katsotaan minkä kokoiset ne sitten on.

16/31 | 

Meillä on jalankasvu ollut aika kummallista - välillä ei suurin piirtein yhtään koko vuoteen, välillä sitten yhtäkkiä vaikka kuinka paljon!

Ehkä saat ostaa isommat, mutta josko noi mahtuis aleihin asti! :)

Anonyymi
18/31 | 

Äänestän jemmaamisen puolesta. Perustelut:alle kaksivuotiaana jalka kasvaa jatkuvasti, sen jälkeen sykäyksittäin. Eli jos ei tuu kasvupyrähdystä, noi passaa ihan hyvin ensi vuoden puolellakin. Ken elää, se näkee, miten kävi :-)

Tarmotar

Anonyymi
20/31 | 

Meillä on esikoisella ollu nää Reiman saappaat kahtena talvena pakkaskelin kenkinä ja on tykätty. Katsoin reimashopista, näiden koot loppuu 31:n. Sulla kun on kokemusta myös isommista lapsista, niin millä nämä korvataan, kun kengännumero on 34? Onko se sitten UGG, vai tiedätkö jotain edukkaampaa?

Tarmotar

21/31 | 

Meillä oli viime talvena vielä Emut, ne on vähän edullisemmat kuin Uggit mutta vastaavat. En kuitenkaan osta sellaisia enää, kun ei ne tuollaisella huithapelilla kestä hyvinä - varsinkaan kun minä en jaksa koko ajan huoltaa kenkiä (lue: ollenkaan...). En tiedä kestäiskö tavan nahkaiset sen paremmin... Meillä ei tytär ole niin viluinen kuin pojat, että en tiedä vielä satsaanko erikseen pakkaskenkiin, vai mitä hankin. Crocsin talvisaappaat luultavasti mahtuu vielä, mutta toiset kengät pitäis ostaa ensi talveksi.

25/31 | 

Jalalle varaten, jalka jalkalistaan kiinni ja siitä mitaten varpaankärkeen. Tokihan se voi heittää, mut oli vaan hauska, että mittaustulos antoi just tasan sen suosituksen :D

Anonyymi
26/31 | 

Olen useimmiten lukenut suositukseksi 1,5 cm. Talvikengissä jopa 2cm. Ainakin jos aikoo villasukkia käyttää. No hyvin voi olla että nuo menee käyttöön tai sitten pieneksi.
-T-

27/31 | 

Niin kai se riippuu lähteestäkin mitä suositellaan :D Mutta varmaan nää kengät ei ainakaan liian isot ole talvella - siitä voidaan kai olla varmoja!

29/31 | 

Sitä ei koskaan tiedä milloin ottaa spurtin (mutta toivotaan sit kevättä sille spurtille, että talvikengät mahtuis ;D)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla