Saimme Reimalta talveksi testattavaksi Reima Kiddo Triple haalarin, Reimatec toppahanskat ja Reimatec saappaat. Näitä on nyt sitten ahkerasti ja säälimättä testattu Herra Keltaisen kanssa koko talvi, ja nyt on aika katsastaa miten varusteet kestivät!

Kiddo haalari oli rinnan käytössä toisen toppahaalarin kanssa, jota käytettiin vain pakkasilla (värinsä takia, lämpimyydessä en huomannut eroa). Kiddoa käytettiin pitkään ainoana pukuna lumettomissa olosuhteissa, sillä lumi tuli täällä myöhään, joulukuussa. Eli on ryöjätty soralla ja loskalla ja kaikella mahdollisella :)

Olen ihan ihmettynyt, miten polvet on näin siistit, vaikka siis lumettomalla maalla käytettiin niin pitkään! Polvissa ei ole yhtään karheumaa eikä haituvaa eikä mitään sellaista! Valossa kun kääntelee, niin muutaman vaalean viivan löytää, mutta tämäkin siis vääntelemällä ja kääntelemäällä!

Peppu on myöskin erittäin siisti, ei mitään jälkiä (paitsi pihkatahra, mikä pitäisi käsitellä pois)! Eli tosi hyvä on kyllä tämä Kiddo kangas, ja aion kyllä katsoa sillä silmällä Kiddoja tästä eteenpäin, jos kuosit (tai mieluummin niiden puute) vaan miellyttää. Meillä ei tullut kosteuskaan läpi, vaikkei tälle täyttä vedenpitoa luvatakaan, ja on kyllä ihan kunnolla uitu loskassa ja lätäköissä ;)

Lahkeen- ja hihansuut on tosi siistit. Hihastakin löytyi pihkatahra - nämä tietty olisi mieluummin poistanut ennen pesua, kun olisi huomanut...

Löytyi sitten pari kulumakohtaakin, joita en ollut havainnut käytön aikana lainkaan. Eli lahkeiden sisäsaumoissa on teippausten kohdalla kulumakohdat, toisessa lahkeessa on pikkuinen reikäkin. Aika paljon tuntuu olevan näitä teippaus-ongelmia vähän yhdellä jos toisellakin valmistajalla.

Selän heijastinmerkki on vähän irronnut kulmastaan.

Elikkäs haalariin olen kyllä ollut tosi tyytyväinen, ja olipa harmi huomata nuo teippausten kulumat!! Mutta Kiddoa aion siis kyllä katsella sillä silmällä vastakin, kyllä se matsku sen verran vakuutti!

Reimatec saappaat pitivät vettä hyvin, näillä on lätäköity ja loskassa kahlattu ihan huoletta. Mielestäni nämä olivat lämpimämmät kuin Vikingin goret, mutta ei näilläkään isommilla pakkasilla pärjännyt. Mokkaosat ovat saaneet kulumaa osakseen (tosin en ole näitä putsannut, joten ovat myös vähän likaiset kuvissa, pahoittelen).

Pörröreunus meni kyllä varsin nuhjuisen näköiseksi - toki se jää lahkeen alle piiloon, mutta ilme ei ole kovin siisti enää. Pätevät ja vedenpitävät kengät, ja voisin kyllä ostaa toistekin - mutta ilman tuollaista reunusta!

Reimatecin rukkaset kuluivat aika pahasti - rei'ille asti kärjistä. Vedenpito kuitenkin on vielä tallella, joten siihen olen tyytyväinen. Topparukkasista kirjoittelinkin jo aikaisemmin:

Lue topparukkasraportti täältä!

Onko teillä ollut Reiman talvivaatteita, ja miten ovat toimineet?

Terkuin
Miima

Kommentit (31)

1/31 | 

Vau! Aikas hyvin piti Reima teillä pintansa. Kirjaimellisesti. Meillähän oli käytössä nyt vain REimatec -kengät ja ihan saman näköiseksi menivät varresta kuin nuo teidänkin. No, kyllähän se kenkä nyt saa käytössä kuluakin. Meilläkin loppupeleissä ei sitten juuri muita kenkiä edes käytetty; Reimat pysyivät siistinä, olivat lämpimät ja toimivat kaikin puolin paremmin kuin edellistalvien Vikingit. Ensi talveksi on myös todennäköisesti tulossa Reiman kenkulia.

2/31 | 

Kyllä yllätyin ettei polvissa näkynyt tuo soralla ryöjääminen :O Meillä on ensi talven kengiksi ne Reiman Pehmyt huopikkaat, ja vedenpitäviksi on Vikingiä, kun löytyi halvalla :)

Anonyymi
3/31 | 

Meillä oli 3v pojalla reimatec haalari rönttäkeleillä (lumella&pakkasella toinen puku) Meijän reimasta löytyy polvesta pieni reikä ja karheumaa on selvästi enemmän kun teijän puvussa. Onko vika haalarissa vai käyttäjässä?
-Sini-

4/31 | 

Mä justiin tänään postasin meidän talven Reimoista, Kiddoon ollaan meilläkin tyytyväisiä, edes noissa saumakohdissa ei ole vikaa. Kiitos vaan, kun sitä suosittelit!

Anonyymi
5/31 | 

Meillä 2,5 v pojalla oli talven eniten pidettynä haalarina Reiman kokomusta One, ja siinä kyllä näkyy mäenlasku takapuolessa ja polvissa. Ei ihan reikiä, mutta selvää kulumaa ja haituvaa. Muuten tykkäsin ja aion ostaa Reimaa vastakin. Rukkaset oli samanlaiset kuin sinun kuvissa, mutta niillä ei tarkene pakkasilla, joten on käytetty aika vähän.

Tarmotar

6/31 | 

Oon kuullut ReimaTEC topasta muitakin tuollaisia kokemuksia - tää meidänhän oli siis Kiddo, ja vaikuttaisi siis kestävämmältä materiaalilta!

9/31 | 

Meillä oli molemmilla lapsilla tänä talvena sekä Reimatecia kahden takin ja yksien housujen verran, että Reimatec X-malliston takki. Ostin kaikki Reiman nettikaupasta hyvällä alella ja olivat siis vuoden takaista mallistoa. Onneksi en täyttä hintaa maksanut, niin paljon käytön jälkiä löytyy talven jälkeen..sekä ekaluokkalaisen pojan että 5-vuotiaan tytön Reimatec-takeissa reilusti kulumaa ja muutama reiän alku niin hihansuissa, hihojen teippausten kohdalla, kuin erikoisesti helmassakin. Lisäksi tytön housuissa on todella reilusti kulumaa, viiruja ja hahtuvaa niin polvissa, pepussa kuin lahkeiden sisäpuolellakin, ei voi ajatellakaan että housuja voisi laittaa eteenpäin. Vertailun vuoksi kahdella lapsella kahden talven ajan kovassa käytössä olleet (ja aika paljon halvemmat) H&M:n toppahousut ovat huomattavasti siistimmät. Nämä siis Reimateciä ja olleet käytössä muiden takkien ja housujen ohella ja käytetty ainoastaan lumella. Iloinen yllätys oli sen sijaan erityisesti lasketteluun pojalle hankittu Reimatec X-takki. Toimi erinomaisesti rinteessä ja kovasta käytöstä huolimatta ei havaittavaa kulumaa, edelleen hyväkuntoinen vaikka lopputalvesta takki oli pojalla myös päivittäisessä käytössä. Näiden kokemusten perusteella en kyllä Reimateciä osta talveksi jatkossakaan täydellä hinnalla, X-takki sen sijaan vakuutti. Vaikuttaa kyllä että talven Reimatecmatsku on välikautta heikompaa, koska välikausivaatteet kestäneet meillä huomattavasti paremmin.

10/31 | 

Hmm, tuntuu ReimaTec-toppamatskusta olevan huonoja kokemuksia :( Puoltaa edelleen ajatuksiani kallistua enemmän tuohon Kiddoon ;) ReimatecX-vaatteita meillä ei ole toppana ollutkaan, joten kiva kuulla, että sekin pelittää!

11/31 | 

Mun mielestä toi Kiddon ja ns. tavallisten Reimojen matsku on parempaa kuin talvivaatteiden Reimatec materiaali (huom, se kiiltävä, ei karhea).
Kiiltävä ei kestä kulutusta, karhea kestää paremmin.

Tavalliset Reimat on mulla itsellä sekä sisaruksilla kestänyt ihan loistavasti useamman talven uudehkoina.

Mut toi sisäsauma ongelma tuli meilläkin esiin viime välikauden haalarissa. Nyt kävinkin alkukeväästä kaikki housut läpi ja missään ei (onneksi) ollut noit sisäsaumoja.

12/31 | 

Hassua kyllä! Vedenpitoko sitten heinkentää kestävyyttä?? Mutta kuten sanottu, niin Kiddoa voisin katsastaa kyllä toistekin :)

13/31 | 

One on tec matskua tosiaan, meillä semmonen ens talveksi odottamassa, harmi jos ei ole kestävää matskua. Se oli kuitenkin pienten malleista ainut, jossa oli vyötäröllä kiristys mahdollisuus, mikä on meille huippuominaisuus!

14/31 | 

Vai oisko niin, että ton reimatecx:n myötä tavallisen reiman kulutuskestävyys laski ja siirtyi tuohon uuteen malliin.
Meillä on semmonenkin ens talveksi, täytyy sitten vertailla :D

16/31 | 

Jospa Reimalla löytyisi ensi talven mallistosta kapempaakin haalaria johon ei niin tarttis vyötärön kiristystä, kun nyt kevääksihän oli uusia kapeampia haalarimalleja, jotka kyllä miellyttää tällaisten hoikkien lasten äitiä :)

Anonyymi
17/31 | 

Meillä oli pojalla nuo reimatecin samaiset kinttaat ja ne oli kyllä aivan surkeat! Tosi nopeasti käytön jäljet näkyi ja toisesta hanskasta ratkesi saumakin lopputalvesta.. Roskiskamaa ovat kyllä nyt :(

Luulisi, että 30euron kinttaat kestää enemmän kuin yhden talven..!?

Toisina kinttaina pojalla oli h&m alle 10 euron kinttaat ja ne ovat vielä melkein kuin uudet :)

Meillä oli pojalla viime talvena muuten toisena asuna Luhta takki ja housut (vedenpitävät nekin).. Mitään kulumaa ei ole tullut niihinkään, vaikka sillä asulla on myös kontattu vaikka ja missä! Citymarketin alesta 15 eurolla ostin "rymyasuksi", mutta säästyi sittenkin TOSI siistinä pikkuveljekkin vielä :) Hinta-laatu suhde oli todellakin kohdallaan!! :D

-Pikku-tassun äiti

18/31 | 

Tuossa ylempänä oli kommentti, jossa todettiin että ReimatecX oli parempaa matskua kuin Reimatec. Se on melkein kaiveltava blogeista nämä tiedot, että missä malleissa on hyvä matsku, että tietää mitä kannattaa ostaa ;D

19/31 | 

Pienemmän Reimatec haalari on isoveljellä ollut kaksi talvea ja nyt pienemmällä yhden talven ja vieläkin tosi siisti. Hyvin viatonta kuluman alkua polvissa, eli tosi vähän. Menee siis vielä ensi talvenakin. Tämä siis muutamien vuosien takaista Reimatecia.
Isommalla pojalla oli viime talvena Reimatec housut ja meni parissa kuukaudessa polvista riekaleiksi. Reiman takki ollut pari talvea ja kestänyt ihan hyvin. Nyt jo hieman kulumaa ja poika on pureskellut kauluksen puhki, joten roskiin menossa.
Tammikuussa ostin REimatec+ sormikasmalliset topparukkaset ja meni lopputalven käytössä täysin puhki. Pintakangas jotain uutta eikä tosiaan kestä mitään ja myöskin sauma aukesi kämmenestä. Onneks ostin vasta alesta puoleen hintaan. ovh kun on peräti 34.90€!!

Eli kokemuksia Reimasta laidasta laitaan. Koskaan ei tiedä mitä saa :)

20/31 | 

Ensi talvelle luvattiin parannusta noiden hanskojen vahvikkeiden materiaaliin, toivottavasti sitten kestävät paremmin!

Hyvän rymyasun olet kyllä löytänyt!!!! :)

21/31 | 

No onpas tosiaan vaihtelevia kokemuksia!! Se on kyllä harmi, jos ei voi luottaa laatuun - se on nykypäivänä harmillisen yleistä kaikilla merkeillä, että laatu vaihtelee!

22/31 | 

Ei muutes välttämättä tarvi ;) Riittää, että omasta varastosta löytyy vuosikausien reimat varastoituna :D
Eli pinta materiaali näyttää noissa hyvissä olevan Polyamidi-polyuretaani sekoitusta (hieman eri suhteita), ja noissa uudemmissa jotka vähän huonommin tuntuu kestävän on matskuna Polyesteri-polyuretaani.

Kiddossa nimenomaan tuo alaosa näyttää sisältävän polyamidia (ainakin meidän satavuotta vanha), reimatec+ haalareissa myöskin matsku tuota polyamidia. Tämän kevään vk-haalareista ainakin Archer-haalari näytti olevan PA+PU sekoitetta, denim-kuosi oli PES-PA-PU.

Eli ennen ostoa pesulaput/tuotetiedot tarkempaan syyniin!

23/31 | 

Ahaa - siis polyesteri-sekoite on huonompaa! No niin, kitos tästä salapoliisityöstä!! :D Pitääkin tutkia tuotetietoja tarkemmin ;)

24/31 | 

Meidän hankat näyttää esikoisen jäljiltä aivan samalta, mutta koska ne olivat käytössä koko talven ainoina hanskoina, se niille suotakoon. Ovat kuitenkin olleet lämpimät ja pitäneet veden, joten lasken saaneeni käyttöä koko rahan edestä.

Anonyymi
26/31 | 

Matskujen kestävyydestä: Katsokaapa reimashopissa, siis netissä niitä tuotetietoja. Talvihaalareissa on isojakin eroja siinä luvussa, joka ilmoittaa hankauksen kestävyyden. Eli kun halvimmat reimatec-talvihaalarit ja kalleimmat pistää vertailuun, niin eroa on ja väliin jää vielä arvoja. Hintaerot ei siis johdu vain mallista ja leikkauksista, vaan matskusta. Minä aion jatkossakin käyttää reimatecin vaatteita, kun arvostan täydellistä vedenpitävyyttä ja mallit on hyviä mitoitukseltaan. Tosin vertailen juurikin noita hankauksenkestoarvoja enkä osta niitä heikoimpia.

-T-

27/31 | 

Mä olen niitä aina vilkuillutkin, mutta niissä mitä olen katsonut on ollut samat luvut mielestäni! Kyllähän se materiaali tosiaan siihen hintaan vaikuttaa, mutta kuten tässäkin nyt on todettu, niin edullisempi Kiddo pärjää kyllä erittäin hyvin kalliimmalle Reimatecille tuossa kulutuksenkestossa :)

30/31 | 

Meillä nelivuotiaan herran Reimatec Parallel-haalari (se kaksivärinen, suoralahkeinen, takataskuilla)on talven jäljiltä melkoisen kulunut polvista ja sisäsaumoista teippien paikkeilta. Olisi näköjään kannattanut jemmata ensi kaudelle Kiddo, kun se on teillä noin siistinä pysynyt! :) Reimatec+ -rukkaset ovat jotakuinkin samannäköiset talven jäljiltä kuin teilläkin, vedenpitoa ei ole enää testattu.

Haalari puhdistui hyvin, kun pesin sen säilytykseen, mutta sitä olikin pesty muutaman kerran kauden aikana, joten lika ei ollut päässyt pinttymään. 9 kk pikkuveikan Reimatec säilyi luonnollisesti siistimpänä(kun kulutus ei vielä kovaa), mutta ei lähtenyt kunnolla puhtaaksi pelkän varastoon pesun jälkeen.

31/31 | 

Reimatecin topasta on useammaltakin nyt tullut kommenttia, että on kulunut :( Kiddoon olen kyllä matskuna tosi tyytyväinen! Toivottavasti saat pinttymät pestyä!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla