Tämä syksy on ollut varsinaista rämpimistä. Homma alkoi hyytyä jo ihan hyvissä ajoin, aurinkoisia syyspäiviä kun ei kauheesti riittänyt, vaan syksy kääntyi ällöksi jo aikaisin. Eskari kun alkoi, niin alkuun sain aamutreenit sullottua ihan ok sinne väliin. Mutta sitten treenit + uutena tullut jatkuva pyöräily sai reidet ihan tukkoon. Niitä kun koitin lepuuttaa, niin sille tielle jäin. Ei enää kerennytkään aamutreenejä, kun myöhemmin yritin. Mieli alkoi vähitellen mustua. Väsytti aamulla, erityisesti väsytti iltapäivällä ja väsytti illalla. Hiilaripitoiset ruuat alkoi kiinnostaa, jopa karkit, joita en yleensä syö ollenkaan, ja leipä, mitä en ole syönyt aikoihin, alkoi taas maistua. Vapaapävien koittaessa olin jo ihan puhki, ja lapset kun lähti ovesta, niin saman tien sammuin sohvalle, ja siellä vietin loputkin vapaa-ajat hereilläkin ollessa. Ulkoilu tuntui ihan kohtuuttomalle märässä ja kuraisessa säässä. Ja ne rakkaat lapsetkin alkoi ottaa päähän enempi ja vähempi. Elämä siis tuntui ihan paskalta, ja oli sellainen fiilis, ettei se siitä ikinä muuksi muutu.

Kaamosmasennustilassa esiintyy masennustiloissa ilmeneviä tavanomaisia oireita, kuten surullisuus, alentunut mieliala, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, mielihyvän ja mielenkiinnon kokemisen menettäminen sekä arvottomuuden, syyllisyyden ja toivottomuuden tunteet. Oirekuvalle on ominaista unentarpeen lisääntyminen, fyysisen aktiivisuuden väheneminen, väsymys, seksuaalisten halujen heikentyminen, ruokahalun kasvu ja etenkin hiilihydraatti- tai tärkkelyspitoisten ruokien syöminen ja painon lisääntyminen. Tavanomaisesta masennustilasta poiketen oireet voimistuvat iltapäivisin. (Lähde Terveyskirjasto.fi)

Noh, törmäsin sitten juttuun kaamosmasennuksesta, ja mielessäni tikkasin ruksin melkein joka kohtaan. Lihomaan en ole onneksi päässyt, sen verran tuota arkiliikuntaa autottomalle siunaantuu. Mutta tajusin sitten, että samoja oireita olen potenut jo useampana syksynä - luullut vaan, että elämäntilanne on ollut niin huono, että siksi. Hyvään saumaan tuli sitten Buzzadorilta tiedustelua, haluaisinko osallistua maksulliseen kampanjaan ja testata Philipsin EnergyUp kirkasvalolamppua. Aika skeptinen olen ollut tällaisten juttujen kanssa, mutta tuon oirelistan kanssa aattelin, että pakkohan tässä on jotain kokeilla.

Lamppu tuli marraskuun puolivälin paikkeilla, ja aloin testaamaan sitä heti samana päivänä. Ihan hullua, mutta jo ekan kokeilun jälkeen huomasin eron! Sinä iltana ei väsyttänyt, eikä tuntunut mahdottomalta mennä iltaulkoilulle, enkä odottanut malttamattomasti, että lapset menis nukkumaan ja saisin olla rauhassa. Epäilin vahvasti jotain placebo-vaikutusta ja uutuudenviehätystä, mutta ei, pakko se on myöntää - mulle tää toimii. Olo on palannut normaaliksi. Ei enää päiväunia, ei enää ärsyilyä, ei enää karkin mässäystä, ei enää aikaansaamattomuutta eikä koomaa. Toki väsyttää välillä, vapaita odotellessa, mutta silleen normaalisti! Herään aamulla ilman vaikeutta, toimin ihan tavallisesti eikä lapset ota päähän. Niin helppo fiksaus - miksi mä en ole tätä aikaisemmin tajunnut???
Philips EnergyUp on kehitetty lisäämään käyttäjien energisyyttä, ohjaamaan kehon vuorokausirytmiä ja helpottamaan kaamosmasennusta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirkas valo vaikuttaa ihmisen silmien kautta energiatasoihin, mielialaan, ruokahaluun ja unirytmiin. Sisätilojen valaistus ei kuitenkaan yleensä ole tarpeeksi tehokasta korvaamaan auringonvalon puutetta pimeinä vuodenaikoina. Monet ihmiset kärsivätkin kaamosoireista jopa kuukausien ajan.
EnergyUpin valo on voimakas, 10 000 luksia, mikä vastaa tavallista päivänvaloa. 20-30 minuuttia päivässä riittää tuomaan tuloksia. Vaikutus pitäisi näkyä viimeistään 1-2 viikon kuluessa oikein käytettynä. Lamppu tuo piristystä paitsi kaamosoireilijoille, myös sisätyötä tekeville (jotka ei päivänvaloa juuri talvisin näe), sekä uniongelmista kärsiville. Sen avulla voi myös loiventaa aikaerorasitusta.
Ainut vika on se, että käyttäessäni lamppua ruokapöydässä, pitää johto viritellä kulkuväylän yli. Mut siitäkään ei lamppua voi syyttää.
Mä pyrin istuksimaan lampun edessä aamulla sen puolisen tuntia, luen lehden ja juon teetä. Jossain vaiheessa heräilin aamulla ennen kuutta muutamana päivänä, ja päättelin, että ehkä niinä päivinä, jolloin herään aikaisemmin (neitokaisen kasin aamut), ei tarttiskaan valoa ottaa heti herättyä, vaan vaikka puoli tuntia myöhemmin. Tämä korjasi tuonkin, enkä ole sen jälkeen herännyt liian aikaisin.
Mulla ei ole kuin hyvää sanottavaa tästä lampusta. Sori jos tuntuu hirmu hehkutukselta, mutta en voi mitään sille, että fiilis muuttui kuin napin painalluksesta kun tuota aloin käyttään. Jos ruksailit omalla kohdallas noita kaamosoireita, niin suosittelen kyllä kokeilemaan kirkasvalolamppua! En olis uskonut näin suureen eroon, mutta näköjään se valo on kropalle tärkeetä.
Tuleeko sulle pimeänä aikana oireita?
Terkuin
Miima

#energyup #energiabuzzaus #buzzador

Niin mikä Buzzador?
Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen. On myös maksullisia kampanjoita, mutta mihinkään kampanjoihin ei ole pakko osallistua, vaan jokaiseen haetaan mukaan erikseen.Se kuinka nopeasti pääset ensimmäiseen kampanjaan mukaan, riippuu siitä kuinka hyvin sovit kampanjan kohderyhmään, jonka asiakas on määrittänyt.

Jos sinäkin haluat buzzadoriksi, voit liittyä tästä suosittelija-linkistäni

Kommentit (13)

1/13 | 

Kuulostaapa hyvältä :) Sattui tosiaan hyvää saumaan tuo testauskampanja!

Kuulostaa erittäin tutulta. Olen monesti harkinnut kirkasvalolampun hankkimista, mutta toistaiseksi olen kokeillut vain herätysvaloa joitakin vuosia sitten.

Minä todellakin toimin aurinkoenergialla ja huomaan vuodenajan ja sään vaikuttavan paljon vireystilaani. Tätä on suvussa muutenkin, joten perinnöllinen tämäkin taipumus taitaa olla.

Tämä postauksesi antoi kyllä lisäpontta kirkasvalolampun hankintaan :)

3/13 | 

No tosiaan tuli sopivalla hetkellä toi kampanja! Onneksi, koska muuten olisin varmaan pihistellyt ja jättänyt ostamatta koko höskän, ja kärsinyt sitten koko talven! Mä luulen, että sarastusvalo ei voi olla niin voimakas kuin tällainen kirkasvalolamppu, joten veikkaan, että kirkasvalolampulla on enemmän vaikutusta kaamosoireisiin. Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos tuntuu, että oireita on :) Jos olisit lähempänä, niin saisit tulla meille kokeilemaan eka!

5/13 | 

Niin ja jos päädyt hankkimaan valon, niin kato että siinä on tarpeeksi luxeja, ettei ainakaan siitä jää kiinni!

6/13 | 

Joo, tiesin jo herätyslamppua hankkiessa, että se ei toimi kirkasvalohoitona. Se kyllä helpotti mun tahmeita aamuja, mutta lopetin lopulta käytön, kun aloin heräämään puoli tuntia liian aikaisin ehdollistuttuani sille naksahdukselle, kun lamppu aloitti kirkastumisen. Herkkä mikä herkkä ;)

Meidän valovoimalla toimivien pitäisi saada parin viikon ulkomaanmatka marraskuussa Kelan kustantamana, vai mitä? Tai ainakin tuollainen lamppu...Aleja odotellen. Vitsit, olis pitänyt sittenkin hakea mukaan tuohonkin kampanjaan (mutta kun se profiili edelleen vaiheessa...)

7/13 | 

Ei varmasti toimis mullakaan tuollainen herätyslamppu, mä herään kaikkiin pikku ääniin (äitiyden kiroja).

No joo, maksettu aurinkoloma, en pistäis vastaan ;D Kyllä tuollainen hinnanpuolitus oli hyvä, en olisi muuten raskinut ostaa lamppua! Harmi ettet sinäkin hakenut mukaan! Maksullisiin kampanjoihin pääsee nopeimmat mukaan käsittääkseni, ei ne siinä voi valikoida, kun ihminen kuitenkin maksaa siitä.

8/13 | 

Oli niin lähellä, etten lähtenyt tähän kamppikseen myös. Jäin pähkäilemään kahta asiaa, sitä että mun aamuni on niin ripeä, etten istu paikoillani kuin 5 minuuttia meikatessa. Jäin miettimään, että onko sitten töistä kotiuduttua viiden pintaan liian myöhäistä olla "valohoidossa", kun aamuksi sitä kuitenkin suositellaan. Lisäksi yksi työkaveri kertoa saaneensa kirkasvalolampusta joka kerta migreenin. Migreeniherkkänä jäin siis miettimään asiaa liian pitkäksi aikaaa ja kampanja ehti mennä.

Mutta tosi hienoa, että lamppu toimii ja vaikuttaa niin kuin pitää. Ehkä itsekin mietin asiaa uudemman kerran jossain kohtaa, KUN saan joskus sellaisen duunin, johon ei tarvi kömpiä niin kauhealla kiireellä.

9/13 | 

Olisko sulla mahdollisuutta töissä pitää valoa aamupäivällä, vai vaihtuuko sun työpiste päivän mittaan? Käyttöohjeissa sanotaan, että voi aiheuttaa alkuun ohimenevästi päänsärkyä, ja siinä oli sitten huomautus, että lamppua pitää käyttää hyvässä valaistuksessa (ei hämärässä tai pimeässä) ettei silmät rasitu, ei pitäisi tuijotella suoraan lamppuun, ja aloittaa pienemmillä tehoilla jos tulee epämiellyttäviä reaktioita. Sun pitäis varmaan päästä jossain kokeilemaan mitä se sulle tekee.

10/13 | 

Mun kanssa samassa työtilassa työskentelee vaihtelevasti 10-20 ihmistä ja työpisteet vaihtuu päivittäin. Lisäks aamu alkaa usein osastokierrolla, joten se siitä. Kyllä nää valot pitäis kotona nauttia.

Kyllä tätä täytyy joskus kokeilla. Kaamosoireet on kuitenkin tosi kovat ja mulla tää ihan oikeasti vaikuttaa lihottavasti. Tekis vaan mieli koko ajan napostella jotain, että "piristyis". Voi plääh!

11/13 | 

Tuskin se valo muita haittaisi (ja pitää olla käsivarren mitan päässä, että on hyötyä), mutta huonompi jos sitä koko ajan pitäis roudata ympäriinsä (ja joku vielä pöllis sen sellaisesta avoimesta tilasta). Toivottavasti pääset joskus kokeilemaan olisko sullekin apua. Toi märsyäminen on karmeeta, tiiän, eikä ainakaan auta!

12/13 | 

Uskon että toimii!
Kamalaa tämä pimeys Suomessa..
Minä sain ennen joulua sellainen Philipsin Wake up-light herätyskellon..valon..miksi sitä kutsutaan? :-D Ja olen niin onnellinen siitä-herään ennen kellonsoittoa virkeänä ja hyväntuulisena..Olen aina inhonnut herätyskellon ääntä..Ja minulle tämä juttu on täydellinen!
Suosittelen :-)

13/13 | 

Sarastusvalo, kiva kuulla että sulla toimii! Olen kuullut että jotkut ehdollistuu siihen naksahdukseen kun lamppu lähtee päälle ja heräävät sitten ennen aikojaan (mulle kävis varmaan just niin, kun olen herkkäuninen aamuyöstä).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla